Για την ΟΜΟΝΟΙΑ και το μέλλον της


Σας χαιρετώ,

Στέλνω αυτό το email στις 5 το πρωί αφού δεν μπορώ να κοιμηθώ έχοντας στο μυαλό μου την οικονομική κατάντια της λαοφυλέστερης ομάδας της Κύπρου που έγινε αποκλειστικά από λάθος χειρισμούς, ιδέες και ανούσια μεγαλοπιάσματα από κάποιους, που δεν λέω οτι δεν είναι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ απλά παρουσιάστικαν να είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ για την διοίκηση μιας ΙΔΕΑΣ όπως την ΟΜΟΝΟΙΑ. Λειτουργούν χωρίς πλάνο και όραμα, έμειναν προσκολλημένοι σε χειρισμούς και ιδέες απαρχαιομένες και μη βιόσημες.
Θεωρώ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ τα έσοδα του μεγαλύτερου και λαοφυλέστερου σωματίου στην Κύπρο με το ποιο δυνατο brand name να είναι ΜΟΝΟ 6 000 000EUR. Ποιο κάτω θα αναπτύξω ένα πλάνο δράσης το οποίο αφορά αποκλειστικά στα έσοδα και πώς με απλές κινίσεις μπορεί η ΟΜΟΝΟΙΑ να βγεί σταδιακά από το βούρκο, να λειτουργίσει αυτόνομα και όχι μόνο να καλύπτει τον προϋπολογισμό της χρονιάς αλλά να παρουσιάζει κέρδη για να πάρει τη θέση που ΠΡΕΠΕΙ στο στερέωμα της Κύπρου και της Ευρώπης. Οι ιδέες μου δεν έχουν να κάνουν ούτε με δημιουργία εταιρίας (που δεν με βρίσκει σύμφωνο) ούτε με την εισχόρηση λεφτάδων και κάθε λογής ανίδεου νεόπλουτου που την είδε ξαφνικά μεγαλοπαράγοντας ηγεμόνας. Είναι ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα λαμβάνοντας υπόψην τις δυνατότητες που μας προσφαίρει η τεχνολογία και το internet, στοιχιώδης κανόνες του marketing και της ψυχολογίας της αγοράς, του brand name της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, του απλόυ ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ και φυσικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σαν ιδέα.
Η λύση είναι απλή και μοναδική, δεν υπαρχει δεύτερη ούτε τρίτη…. ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ… και εξηγούμαι…
Δημιουργία κάρτας μέλους

Η κάρτα μέλους θα είναι διαθέσημη για όλο ανεξερέτως τον ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟ κόσμο και θα μπορεί να την έχει πληρώνοντας συνδρομή μόνο 20EUR τον μήνα. Με αυτή την κάρτα μέλους δεν θα υπάρχει δικαίωμα ψήφου. Με την κάρτα θα μπορεί ο κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ να εκμεταλλέυεται εκπτώσεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, καταστήματα και υπηρεσείες, και μην μου πείτε που θα βρεθούν οι εταιρίες να δώσουν εκπτώσεις, μάλλον από μόνες τους θα έρχονται για να “εκμεταλλευτούν” τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, αλλά όπως και να χει με λίγη δουλειά είναι πολύ ευκολό. Οι συνδρομές θα αποκόπτονται με τραπεζικές εντολές και πιστωτικές κάρτες, αφου το internet μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Στόχος είναι τουλάχιστον οι 30 000 κάρτες. Με το κατάλληλο marketing την προσωπική διαφήμηση του κάθε ενος από εμάς η κάρτα μπορεί να μπέι σε όλα τα ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΑ σπίτια, αφού εκτός από την ομάδα επωφελείται και ο καθένας ξεχωριστά. Αυτό μας δίνει έσοδα 7 200 000EUR τον χρόνο, εαν πιάσουμε τις 30 000 κάρτες. Ναι καλά διάβασες 7 200 000EUR τον χρόνο αφου οι συνδρομές είναι 12μηνες.
Και προχωρώ, όποιος θέλει να έχει και δικαίωμα ψήφου θα πληρώνει 30EUR τον μήνα με τα ίδια ωφελήματα. Για σκοπους υπολογισμού υποθέτω οτι αυτοί είναι 5 000 μέλη. Αυτό αποφέρει επιπλέον έσοδα 600 000EUR το χρόνο.
Εισητήρια Διαρκείας

Όσοι κατέχουν την κάρτα μέλους θα πληρώνουν εισητήριο διαρκείας (μιλώ μόνο για τα κανονικά) fix τιμή 150EUR και 200EUR για τα premium. Για σκοπούς υπολογισμού βάζω 10 000 διαρκείας (με τέτοια τιμή δεν το συζητώ). Συνολοκά εσοδα 1 500 000EUR το χρόνο.
Όσοι δεν είναι έχουν την κάρτα μέλους θα πληρώνουν fix τιμή 250EUR για διαρκείας και δεν θα μπορούν να αγοράσουν στα premium. Για σκοπούς υπολογισμού βάζω 2 000. Συνολικά έσοδα 500 000EUR το χρόνο.
Με αυτά τα δεδομένα η ομάδα εξασφαλίζει έσοδα 9 800 000EUR τον χρόνο. Ναι καλά διάβασες, μονο με αυτά είναι πολύ περισσότερα απο αυτά που παιρνεις αυτή τη στιγμη. Επίσης έχεις και τον κόσμο σου ευχαριστιμένο που έχει λόγο, που επωφελείται η τζέπη του από τις εκπτώσεις και τις χαμιλές τιμές στα διαρκείας και η ομάδα υπερκαλύπτει τον προυπολογισμό της ΜΟΝΟ από τον δικό της κόσμο.
Και πάμε παρακάτω…
Εισητήρια αγώνων πρωταθλήματος

Για σκοπόυς υπολογισμού βάζω 1 000 επιπλέων εισητήρια (επιπρόσθετα από τα διαρκείας) ανα εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος προς 17EUR. Συνολικά έσοδα 220 000EUR τον χρόνο.
Εισητήρια ευρωπαϊκών αγώνων

Να καθοριστεί fix τιμή στα 15EUR σίγουρα το γήπεδο θα έχει 20 000 κόσμο. Συνολικά έσοδα 400 000EUR ανα αγώνα από τα εισητήρια.
Αν κρατάς χαμηλές τιμές στα εισητήρια των ευρωπαϊκών αγώνων κρατάς και ευχαριστιμένο τον κόσμο σου (ψυχολογία) και μπορεί να ξωδέψει περισσότερα χρήματα σε προϊόντα της ομάδας (marketing).
ΜΟΝΟ με αυτά υπόψην τα έσοδα είναι κατα πολύ πάνω από τα 10 000 000EUR. Δεν αναλύω ούτε έσοδα από χωρηγίες, ούτε πωλήσεις προιόντων, ούτε χωρηγίες από την ΟΥΕΦΑ για προκρήσεις επειδή θα γράφω για πολλες ώρες. Χρησημοποιώ ΜΟΝΟ τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Τα έσοδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπορούν να είναι 12 – 15 000 000EUR τον χρόνον ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΟΜΙΛΟΥΣ, οι προκρίσεις είναι επιπλέον.
Επίσης μέσω των συνδέσμων φιλάθλών στις πόλεις και τα χωριά μπορούν να γίνουν καταστήματα με προϊόντα της ομάδας. Η φανέλλα της ομαδας πρέπει να πωλείται μόνο 20-25EUR, σκεφτείτε μόνο πόσες πωλήσεις θα γίνουν αν πωλείται 20EUR, και πάλι στοιχιώδεις γνωσεις marketing. Ικανοποίηση κόσμου με την χαμιλή τιμή (ψυχολογία, αγορά και άλλων προϊόντων, ευχαρίστηση που βοηθά την ομάδα), κατακόριφη αυξηση πωλήσεων (marketing).
Αυτά είναι μόνο ένα μικρό δείγμα για το πόσα πράγματα έχω στο μυαλό μου για το καλό της ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥ… Ίσως αν έγγριναν καποιοι ειδήμονες την αίτηση μου για μέλος πριν από 3 χρόνια!!! οι απόψεις μου να ακούγονταν κάπου. Α!!! ακόμα δεν με ενημέρωσαν αν με απέρριψαν και γιατί, ίσως να το εξετάζουν ακόμα…..
Για την ΟΜΟΝΟΙΑ και το μέλλον της
Φιλίκα,
Κυριάκος