Ένας χρόνος από το δεύτερο 1948


ΟΜΟΝΟΙΑ 1948

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος, από εκείνο το πολύ περίεργο βράδυ της 29ης Μαΐου του 2018 στο fan club της ΘΥΡΑΣ 9. Εκεί που εκατοντάδες κόσμου πλημμύρισαν τον σύνδεσμο των οργανωμένων (πρώτη εικόνα) μέσα και έξω για να ακούσουν τι είχαν να πουν όσοι διαφωνούσαν με το ξεπούλημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Μερικά χιλιόμετρα μακριά, η Γενική Συνέλευση του ΑΣΟΛ επικυρώνει την προαποφασισμένη από το ΑΚΕΛ απόφαση να πωληθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε ιδιώτη. Με τις ευλογίες του ΑΚΕΛ και τους μεσάζοντες του, ανάβει το πράσινο φως για την δημιουργία νέας ομάδας (με έτος ίδρυσης 2018 και όνομα “Ομόνοια Ποδόσφαιρο ΛΤΔ”) που θα αγοράσει τα δικαιώματα χρήσης και εκμετάλλευσης των χρωμάτων μας, του εμβλήματος, των ποδοσφαιρικών εσόδων και ενός έτοιμου “πελατολόγιου” όπως θα αποκαλούσε τον κόσμο της ομάδας, λίγες ημέρες αργότερα ο Κύπριο-Αμερικάνος Ιδιοκτήτης της.

Μία καταραμένη νύχτα που αναμφισβήτητα θα γρατσουνάει τις πληγές μας όσα χρόνια και αν περάσουν. Μια νύχτα που δεν έλεγε να τελειώσει με τίποτα. Το μαρτύριο της προδοσίας, η μή δυνατότητα αποτροπής ενός εγκλήματος, θύμισε στους παλαιότερους στιγμές χούντας και στους νεότερους δίδαξε τι σημαίνει φασισμός. Την ίδια στιγμή όμως, νιώσαμε μια στάλα από την περηφάνια που είχαν οι ιδρυτές μας, φεύγοντας εκδιωκόμενοι από τις ομάδες τους για τα πιστεύω και τα ιδανικά τους. Με καθαρό το κούτελο και το βλέμμα ψηλά.

Στο τέλος εκείνης της νύχτας, πάρθηκε η απόφαση από τα μέλη της ΘΥΡΑΣ 9 για την δημιουργία μιας ποδοσφαιρικής στέγης που θα δώσει χρώμα στις Κυριακές μας. Μακριά από τον βιασμό του λαϊκού χαρακτήρα του ΑΣΟΛ από τους αγοραστές του, αλλά και τους εκ των έσω προδότες του.

Η νέα ομάδα ιδρύθηκε και αυτή το 2018 όπως και η Ομόνοια Ποδόσφαιρο ΛΤΔ, όμως κουβαλούσε μαζί της ένα τσούρμο από πραγματικούς αγωνιστές, που λίγους μήνες αργότερα θα αποτελούσαν την ελπίδα για ένα αλλιώτικο ποδόσφαιρο. Για μια ανάμνηση της ένδοξης ΟΜΟΝΟΙΑΣ του ΛΑΟΥ που μεγαλούργησε κόντρα σε όλους και σε όλα, και δυστυχώς πουλήθηκε όσα όσα από το ΑΚΕΛ για να διαγραφούν τα εγκλήματα των αυλικών του σε βάρος μιας Ιστορίας που ζήλευαν και πολεμούσαν δεκαετίες οι εχθροί της.

Ένας χρόνος λοιπόν συμπληρώνεται σήμερα, από την ημέρα που πάρθηκε η απόφαση για την δημιουργία του Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 1948, του Σωματείου με τα περισσότερα ενεργά μέλη στην Κύπρο.