Oκτώβριος 1999 – Νέα αρχή με Άρσοφ


Το trifylli.net έψαξε στα αρχεία του και μας ταξιδεύει 12 χρόνια πίσω στον Οκτώβριο του 1999, όταν η Ομόνοια καλούσε τον Ιόντσο Άρσοφ να αναλάβει ως υπηρεσιακός προπονητής τον πάγκο της ομάδας, μετά την παραίτηση του κ. Γκάλις. Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε το καλοσώρισμα της διοίκησης Λάκη Πολυκάρπου και τον Χαιρετισμό του ίδιου του κ. Άρσοφ στο επίσημο περιοδικό της Ομόνοιας, 25 τεύχος.

Με το φακό της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο ποδοσφαιροπατέρας στο πηδάλιο

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το μεγάλο σκάφος της Ομόνοια περιέπεσε τις τελευταίες βδομάδες σε αρκετούς κλυδωνισμούς μέχρι να επανέλθει σε σταθερά και ούρια στρώματα αέρος. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και σημαντικές. Αρχικά ο τέως προπονητής κ. Γκάλις συναντήθηκε με το Προεδρείο του Σωματείου και έδωσε την παραίτησή του. Πράγματι η όλη συμπεριφορά εκ μέρους του, σχετικά με την παραίτηση ήταν άψογη καμιά στιγμή δεν έφερε το σωματείο σε δύσκολη θέση ούτε είχε παράλογες οικονομικές απαιτήσεις, γι’ αυτό το όλο θέμα είχε σχεδόν διαδικαστικό χαρακτήρα και έκλεισε γρήγορα και απλά. Οι λόγοι και αιτίες που οδήγησαν τον κ. Γκάλις σε παραίτηση έχουν χιλιοαναφερθεί, ο κυριότερος φαίνεται να ήταν η δυσκολία της προσαρμογής του την κυπριακή και δη ομονοιάτικη πραγματικότητα.

Άμα τη παραίτηση του κ . Γκάλις θα έλεγε κανείς ότι ως φυσικό επακόλουθο ήλθε η πρόσληψη του κ . Άρσοφ ως ηγέτη στο πηδάλιο της τεχνικής ηγεσίας. Να σκιαγραφήσει κανείς την προσωπικότητα του κ. Άρσοφ και να μιλήσει για τα επιτεύγματα του στην Ομόνοια, θα ήταν πράγματι σπατάλη χρόνου και θα μπορούσε να τον αδικήσουμε διότι με λόγια μπορεί να μην είναι δυνατόν να αποδώσουμε το εκτόπισμα του έργου του, ας αρκεστούμε στο γεγονός ότι στην Ομόνοια θεωρείτε ο “προπονητής των τίτλων”. Όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Άρσοφ μπορεί να μην ήταν στο προσκήνιο αλλά ήταν παρών, κοντά και δίπλα από την ομάδα, δίπλα από την αγαπημένη του Ομόνοια, η οποία γι’ αυτόν είναι το δεύτερο, εάν όχι το πρώτο του σπίτι. Τελευταία ήταν υπεύθυνος των Ακαδημιών του σωματείου.

Όταν του έγινε η πρόταση να αναλάβει τα ηνία δεν αναλογίσθηκε ούτε τους κόπους, ούτε τις ταλαιπωρίες, ούτε την πίεση που θα του εξασκείται, ούτε και το βάρος που πρόκειται να επωμισθεί, άσχετα με την βιολογική ηλικία. Ως νέος Προμηθέας αμέσως ανέλαβε αυτό το υπερβάρος χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς υπεκφυγές.

Γνωρίζουμε ότι υπήρξε σκεπτικισμός και προβληματισμός από τους δικούς μας φιλάθλους, λόγω της ηλικίας του κ. Άρσοφ, αλλά φαίνεται ότι ο ίδιος με την ενεργητικότητα και τις πράξεις του διασκορπίζει αυτούς τους σκεπτικισμούς.

Εκτός τούτου η πολύχρονη ανάμειξη και “ζύμωμα” του με το κυπριακό ποδόσφαιρο και την κυπριακή πραγματικότητα τον καθιστούν όχι μόνοι άριστο γνώστη αλλά σύγχρονο Νέστο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές όχι μόνο από τις τάξεις της Ομόνοια έχουν ανδρωθεί ποδοσφαιρικά κάτω από τις οδηγίες του. Πρόκειται πράγματι για ένα ποδοσφαιροπατέρα.

Εμείς έχοντας συναίσθηση των ευθυνών μας, του εμπιστευόμαστε αυτό το μεγάλο καράβι και είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με τον βοηθό του τον κ. Τούτιτς και τις άλλες διορθωτικές ανακατατάξεις που έκανε το ίδιο το Δ.Σ στη δομή της Εφορείας ποδοσφαίρου, όπως και την επιβολή της απόλυτης πειθαρχίας θα μας οδηγήσουν στην πολυπόθητη Ιθάκι.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Χαιρετισμός ΙΟΝΤΣΟ ΑΡΣΟΦ

Θα ξανακάνουμε ασυναγώνιστο το Τριφύλλι

Αγαπητοί Ομονοιάτες,

Η σημαία της Ομόνοια είναι ψηλά. Θα φροντίσουμε με συνεχή δουλειά, πειθαρχία, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, να ξανακάνουμε το δοξασμένο Τριφύλλι ασυναγώνιστο.

Έχουμε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μας, στη διοίκηση μας και σεβόμαστε και αγαπάμε τον υπέροχο κόσμο μας.

Γι’ αυτό τον κόσμο επέλεξα τη δύσκολη λεωφόρο της επιστροφής μου στην Ομόνοια. Αυτό τον κόσμο που τον είδα να δακρύζει στις κερκίδες όταν η ομάδα μας ηττάτο από την Ανόρθωση. Με ζητούσαν οι φίλαθλοί μας, εκείνη τη νύχτα και μου έλεγαν: “Κύριε Άρσοφ, σε παρακαλούμε γύρνα στην Ομόνοια. Γύρνα να της δώσεις δύναμη, πάθος, οργάνωση και πειθαρχία, γύρνα να ξαναπάρουμε το Πρωτάθλημα”.

Και πείσθηκα. Και όταν μου έγινε η πρόταση από τη διοίκηση την αποδέχθηκα και ήδη βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Όλοι μαζί εργαζόμαστε ήδη για να καταστήσουμε την θρυλική Ομόνοια πανίσχυρη και ακτύπητη στους αγωνιστικούς χώρους. Η ομάδα μας χρειάζεται ακόμα δουλειά. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι από αγωνιστική σε αγωνιστική θ’ ανεβαίνει και στο τέλος όλοι μαζί θα πανηγυρίζουμε τον επίζηλο τίτλο. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά μας. Τους ικανότατους ποδοσφαιριστές μας που δουλεύουν με πολύ πολύ φιλότιμο για να αποκτήσουν άριστη φυσική κατάσταση. Να είστε βέβαιοι ότι θα πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους και θα δώσουν ανείπωτη χαρά στους απανταχού Ομονοιάτες.

ΙΟΝΤΣΟ ΑΡΣΟΦ

Προπονητής