Άποψη αναγνώστη: Η παρα-βολή του καλού κουκουλοφόρου


Ήταν που λέτε παιδιά μου, μια φορά κι ένα καιρό, στα χρόνια των διωγμών, σε μια βραχονησίδα, ένα ισόβιος κακός βασιλιάς, όπου μαζί με τους υποτακτικούς, τους γραμματικούς, τους γραμματείς και φαρισαίους του έκαναν κυριολεκτικά ό’τι ήθελαν. Κυβερνούσαν αυθαίρετα, ευνοούσαν αλλήλους , κι αδικούσαν τους άλλους .

Ώσπου μια μέρα, ο Λαός επαναστάτησε. Αφού είδε κι απόειδε πως δεν έπιαναν τόπο οι φραστικές διακηρύξεις, οι γραπτές ανακοινώσεις, οι αποχές, και οι πορείες διαμαρτυρίας πέρασε σε πιο χειροπιαστές μορφές αντίδρασης (και αντίστασης ) . Κι έγινε το (πρώτο) Μπαμ ! Κι έσπευσαν ταχέως (αν)αρμόδιοι φορείς, τα ηθι-Κωλο-γικά φασιστοειδή, κι εξέδωσαν γραπτές ανακοινώσεις καταδικάζοντας και στηλιτεύοντας το γεγονός.

Αναρωτήθηκαν όμως ποτέ πως η «βία» αυτή, είναι απότοκο της δικής τους ωμής βίας; Συλλογίστηκαν αν αυτές οι ροπαλιές, ήταν καθρέφτισμα των δικών τους, αυτών που οι ίδιοι ξυλοκοπούν στο κορμί αυτού που αδικούν ; Και μήπως το δακρυγόνο σπρέι στα μάτια αποτελεί το κολλύριο ή το νυστέρι, για να επαναφέρει το φως της (ή μέρος του) , η δική τους τυφλή δικαιοσύνη; – Τι και ποιους εννοείς γιαγιά ; – Μπάλα είναι και γυρίζει η ζωή παιδιά μου, κι όποιος δεν κατάλαβε χωρίς να Κοπ-ιάσει είναι ένας βλάκας και Μισός. Ου ! Σωστός ήθελα να πω !

Καλές ημέρες να’ χετε !

(α-Φανής Κριγκουλοφόρος)

Υ.Γ. Οι παρενθέσεις ( ) , τα εισαγωγικά « », τα θαυμαστικά !, οι παύλες -, τα Κεφαλαία γράμματα, τα πρόσωπα, τα γεγονότα κι οι καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματικά και ουδεμίαν σχέση με την πραγματικότητα έχουν …