Μεγάλες Μορφές

 Η σελίδα θα ανανεώνεται συνεχώς με νέα αφιερώματα στις μεγάλες μορφές του Τριφυλλιου


ΚΩΣΤΑΣ ΛΥΜΠΟΥΡΗΣ

Ο Κώστας Λυμπουρής αγωνιζόταν στο ΑΠΟΕΛ και ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας ως επιθετικός χαφ, αλλά και ως έξω αριστερά. Ο Λυμπουρής αποβλήθηκε το 1948 δια παντός από το ΑΠΟΕΛ, γιατί θεωρήθηκε ως ο αρχηγός των ανταρτών ποδοσφαιριστών που αρνήθηκαν να υπογράψουν δήλωση υποταγής και ταπείνωσης.


[Περισσότερα]


ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΙΑΦΑΣ
Για ελάχιστους ποδοσφαιριστές σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο μπορείς να τοποθετηθείς με βεβαιότητα και να πεις ότι είναι οι καλύτεροι στη θέση που έπαιξαν. Mια από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις είναι ο Σωτήρης Kαϊάφας ο καλύτερος και με διαφορά μάλιστα επιθετικός ποδοσφαιριστής που πέρασε από τα κυπριακά γήπεδα. Aυτός ο τίτλος απονέμεται στον μεγάλο γκολτζή της Oμόνοιας και του Kυπριακού ποδοσφαίρου από φίλους και αντιπάλους χωρίς ίχνος αμφισβήτησης. Aπό που να αρχίσει και που να τελειώσει κάποιος από τους άθλους του υψηλόσωμου «σέντερ φορ».

[Περισσότερα]


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΣ

Ο Γεώργιος Γιωρκάτζης εντάχθηκε στην Ομόνοια μετά από την ίδρυση της και σε ηλικία 18 χρονών. Ήταν από τα νέα ταλέντα του “Τριφυλλιού” κι’ αγωνίστηκε και στο πρώτο πρωτάθλημα της ΚΕΠΟ το 1948-49.

Ήταν πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής και αγωνίστηκε αρχικά στην επίθεση και ακολούθως διέπρεψε και ως αμυντικός. Έπαιξε απ’ ευθείας στην ‘Α ομάδα.

 

[Περισσότερα]


AΝΤΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΥ

Ο Άντρος αγωνίστηκε 28 φορές με τη φανέλα της Εθνικής Κύπρου, νοιώθοντας περηφάνια και τιμή που του δόθηκε η ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Χάρη στις εξαιρετικές επεμβάσεις του,όπως και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την ΟΜΟΝΟΙΑ ανάγκασε τα ξένα ΜΜΕ να ασχοληθούν μαζί του.

Η ποδοσφαιρική περίοδος 1997-98 έμελλε να ήταν και η τελευταία για την17 χρονη πορεία του Χαρίτου,μια πορεία συνεχούς προσφοράς, διακρίσεων, κατακτήσεων.

 

[Περισσότερα]