Χρόνια πολλά ΘΥΡΑ 9


26 xronia thira 9

Μια ξεχωριστή ημέρα σήμερα για τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, καθώς το οργανωμένο μας σύνολο κλείνει τα 26 του χρόνια. Βέβαια, πολύ πριν από το 1992, ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έδινε πάντα μαθήματα αφοσίωσης και πρωτοστατούσε στα γήπεδα.

Οι πρώτοι σε φωνή, οι πρώτοι σε συνθήματα, σε παρουσία και στήριξη στα γήπεδα. Ο πράσινος Λαός έδινε την ψυχή του για την μεγάλη ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πολύ πριν τα εκατομμύρια κάνουν την εμφάνιση τους, πρωτού ξεπέσουν και ξεπουληθούν οι εκ των έσω εχθροί της ομάδας.

Η ανακοίνωση της ΘΥΡΑΣ 9:

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για μας, καθώς συμπληρώνονται 26 χρόνια από την ίδρυση μας. Μια ιστορική μέρα που έμελλε να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο οπαδικό σύνολο στο νησί.

Σήμερα περήφανοι μπορούμε να πούμε ότι η ΘΥΡΑ 9 όχι μόνο έδωσε νέα μορφή στην κυπριακή οπαδική σκηνή, αλλά έφτασε εκεί που δεν το φανταζόταν κανείς. Με μια αλλιώτικη και ασύγκριτη δράση και κουλτούρα στα γήπεδα και στους δρόμους, ξεπέρασε τα στενά όρια της Κύπρου, γκρέμισε τα σύνορα και έγινε γνωστή σε όλη την γη.

Ακόμα κι όταν εμείς δεν ήμασταν εκεί, το όνομα μας έγινε σύνθημα, τραγούδι, μήνυμα σε πανό, σημαίες και πλακάτ στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου, από οργανωμένους οπαδούς ανά το παγκόσμιο. Κερδίσαμε σεβασμό, εκτίμηση και αλληλεγγύη γιατί πάντα λέγαμε και αποδεικνύαμε ότι μπάλα είναι μόνο η αφορμή, ότι πραγματικός οπαδός σημαίνει να παλεύεις για ένα άλλο αθλητισμό και μια άλλη ζωή κι όχι αυτό που μας πλασάρουν και προσπαθούν να μας επιβάλουν οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ.

Η φετιινή χρονιά είναι ορόσημο για μας. Πολλοί καλοθελητές βάλθηκαν να μας ξεγράψουν, να προαναγγείλουν την αποδυνάμωση, ακόμα και την διάλυση μας, μετά από τα όσα έγιναν στην ΟΜΟΝΟΙΑ και τον βρώμικο πόλεμο που δεχθήκαμε όταν κάποιοι ξεπούλησαν το λαοφιλέστερο και ενδοξότερο σωματείο που γέννησε αυτός ο τόπος. Έπεσαν έξω όμως και απότυχαν οικτρά. Γιατί εμείς ποτέ δεν υποταχθήκαμε, δεν συνθηκολογήσαμε, δεν συμβιβαστήκαμε, δεν ξεπουληθήκαμε, αλλά παραμείναμε αλύγιστοι σημαιοφόροι της ΟΜΟΝΟΙΑτικης ιδέας και συνεχίζουμε περήφανοι και δυνατοί όσο ποτέ, να πορευόμαστε πιστοί στα ιδανικά που γέννησαν την ΟΜΟΝΟΙΑ και την ΘΥΡΑ 9.

Για να παραφράσουμε και ένα γνωστό ποιητή:
Αδέρφια πάμε μαζί κι ας μας λιθοβολούν
κι ας μας λεν αεροβάτες
όσοι δεν ένιωσαν ποτέ
με τι σίδερο με τι πέτρες τι αίμα τι φωτιά
χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδάμε!»

Σήμερα φαγοπότι και γλέντι από τις 18:00 στον κεντρικό.

26 ΧΡΟΝΙΑ ΘΥΡΑ 9
26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ