ΘΥΡΑ 9: Ένα χρόνο αναβολή, αλλά ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ


FAN DAY αντί φεστιβάλ θα διεξαχθεί φέτος από την ΘΥΡΑ 9 και οι λόγοι της απόφασης ξεκαθαρίζουν στην σημερινή τοποθέτηση των οργανωμένων μας.

Διαβάστε αναλυτικά:

Μπορεί να το περιμέναμε με ανυπομονησία όπως κάθε χρόνο και να προετοιμαζόμασταν γι αυτό, όμως δυστυχώς ο κορυφαίος θεσμός στην ιστορία της ΘΥΡΑΣ 9 δεν είναι δυνατόν φέτος να πραγματοποιηθεί, καθώς υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια που καθιστούν ανέφικτη την διεξαγωγή του για την φετινή χρονιά και μόνο.

Συγκεκριμένα φέτος έχουν τροποποιηθεί οι προϋποθέσεις και κανονισμοί από τον δήμο Λευκωσίας σχετικά με τις διαδικασίες παραχώρησης δημόσιου χώρου για τους σκοπούς διεξαγωγής μιας οποιαδήποτε εκδήλωσης, αλλά και ειδικότερα για τις ανάγκες ενός μεγαλύτερου σε εμβέλεια πολιτιστικού γεγονότος, όπως ένα ολοήμερο φεστιβάλ, σαν κι αυτό που διοργανώνουμε με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο.

Όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι, για να μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε κάποιο κατάλληλο χώρο στα όρια του δήμου Λευκωσίας, έπρεπε να υποβάλουμε αίτηση από την αρχή της χρονιάς με συγκεκριμένη ημερομηνία, ώστε να διευθετηθούν όλα τα σχετικά ζητήματα και οι διάφοροι παράμετροι (όπως για παράδειγμα άδεια για μουσική). Κάτι όμως για το οποίο εμείς δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς ισχύει φέτος, ούτε είχαμε έγκαιρα πληροφορηθεί, για να προβούμε νωρίς στις απαραίτητες ενέργειες. Δυστυχώς παρόλες τις προσπάθειες μας δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποια λύση ώστε να προχωρήσουμε και να οργανώσουμε σωστά το φεστιβάλ.

Σίγουρα έπαιξαν ρόλο και οι ιστορικές εξελίξεις στα της ομάδας που μας απορρόφησαν και μας αποσυντόνισαν από οτιδήποτε άλλο, όμως δεν ήταν καθοριστικό, αφού σκοπός μας ήταν να γίνει το φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο. Γι αυτό τονίζουμε ότι παρά την φετινή απρόσμενη αναβολή, το φεστιβάλ σαν θεσμός δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά το επόμενο θα είναι ακόμα πιο μεγάλο σε έκταση και πλούσιο σε περιεχόμενο.

Η μέρα που θα γινόταν το φεστιβάλ, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου δεν θα το αφήσουμε να πάει χαμένο, αλλά αντίθετα θα διοργανώνουμε ένα ανεπανάληπτο ολοήμερο FAN DAY στον κεντρικό μας σύνδεσμο στην Λευκωσία, που θα το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, με αρκετές καινοτομίες και θεματικές στον περιβάλλοντα χώρο, που θα θυμίζει κάτι από το φεστιβάλ μας. Δίνουμε λοιπόν ραντεβού με τον πράσινο λαό στις 13 Οκτωβρίου, σε ακόμα μια δική μας γιορτή, στο μεγαλύτερο ζέσταμα για την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

ΘΥΡΑ 9 ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ