Παρτιζάνος: Υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες δούλοι παχιοι


partizanos trifylli net

Παρτιζάνος, σημαίνει ο επαναστάτης, ο αντάρτης, ο εθελοντής ένοπλος πολεμιστής που δεν ανήκει σε τακτικό στρατό και αγωνίζεται για κάποια ιδεώδη.

Ιστορικά Παρτιζάνοι λέγονταν οι αντάρτες στον Β παγκόσμιο πόλεμο που αγωνίζονταν ενάντια στους Ναζί, όχι μόνο οι γνωστοί Παρτιζάνοι στην Γιουγκοσλαβία, αλλά και οι Ιταλοί Παρτιζάνοι που εκτέλεσαν τον Μουσολίνι, οι Σοβιετικοί μαχητές, οι Έλληνες αγωνιστές του ΕΑΜ και αντάρτες του ΕΛΑΣ (αυτές τις μέρες περιοδεύει στην Ελλάδα ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ με τίτλο οι Παρτιζάνοι των Αθηνών όπου υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που έδρασαν στην αντίσταση οργανωμένοι στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία σύντομα να το δούμε και εδώ).

Στην Ελλάδα αυτοί οι αντάρτες και αντάρτισσες συνέχισαν τον αγώνα για ελευθερία και για μια άλλη κοινωνία, μέσα από τον ΔΣΕ, στην κορυφαία ταξική σύγκρουση που η κυρίαρχη ιστοριογραφία καταγράφει ως εμφύλιο, σύγκρουση που επεκτάθηκε και είχε καταλυτική επίδραση και στην Κύπρο και που αποτέλεσε αιτία και αφορμή για την ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τα γνωστά γεγονότα.

Γι αυτό μιλώντας ιδεολογικά αλλά και οπαδικά, γνήσιος παρτιζάνος είναι σήμερα αυτός που θα κρατήσει το νήμα της ιστορίας του ένδοξου 1948 και θα εμπνευστεί από αυτό για να συνεχίσει αλλά και να γράψει την δίκη του ιστορία, με αγώνες και μάχες για μια ΟΜΟΝΟΙΑ από τον ΛΑΟ για τον ΛΑΟ, όπως γεννήθηκε και μεγαλούργησε από τα επαναστατικά ιδανικά.

Γιατί όπως λέει και ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλής:
Δεν είμαι εγώ σπορά της Τύχης
ο πλαστουργός της νιας ζωής
Εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης
κι ώριμο τέκνο της Οργής.

Όσοι σήμερα συμβιβάζονται και υποτάσσονται στους κυρίαρχους, όσοι γίνονται αυτό που κάποτε μισούσαν και πολεμούσαν, όσοι υπηρετούν αυτούς που τους ήθελαν πάντα δούλους και σκυφτούς, μας θυμίζουν την ιστορική εξέλιξη και το παράδειγμα προς αποφυγή της ομάδας της Παρτιζάν, που αν και ιδρύθηκε από τις αιτίες που γέννησαν κατά κάποιοι τρόπο και την ΟΜΟΝΟΙΑ, σήμερα η πλειοψηφία των οργανωμένων της οπαδών υπηρετεί δυστυχώς τον νεοφασισμό, είναι δηλαδή φορείς ιδεών αυτών που οι παππούδες τους πολεμούσαν τότε που ίδρυσαν αυτή την ομάδα (1945). Ντροπιάζουν και ξεπουλούν ουσιαστικά την ίδια την ιστορία της ομάδας και του λαού τους.

Σε αυτούς τους λοιπόν που τους έχουμε βαρεθεί (όπως λέει και το γνωστό τραγούδι) είναι αφιερωμένο το σημερινό πρώτο κείμενο της στήλης…

Γράφει ο Παρτιζάνος

ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ ΦΟΒΗΤΣΙΑΡΗΔΕΣ ΔΟΥΛΟΙ ΠΑΧΙΟΙ

Το περίεργο θα ήταν να μην αποφασίσουν να αποδεχτούν την κάρτα οπαδού, όσοι επέλεξαν τον δρόμο της εθελοδουλείας, της ταύτισης με τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη της εταιρίας. Το κωμικοτραγικό είναι που μέχρι πριν λίγο καιρό μιλούσαν για αντίσταση και αγώνες, για ανυπακοή και αναλλοίωτα ιδανικά.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι κάποιοι απ αυτούς μας έδειχναν από το 2011 τι θα ακολουθήσει, όταν έρθει η στιγμή να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις.

Σε παράφραση όσων έχει πει ο Προυντόν για το τι σημαίνει να σε κυβερνούν, αφιερωμένο σε όσους έχουν και επίσημα εναρμονιστεί και ξεπουληθεί, σε όσους έχουν αφομοιωθεί στην ρουφιανιά, το γλείψιμο και την υποταγή.

Κάρτα οπαδού, τρομονόμος, συναίνεση και υποταγή σε κάθε μέσο καταστολής, σημαίνει να σε παρακολουθούν, να σε επιθεωρούν, να σε χαφιεδίζουν, να σε καθοδηγούν, να σε νομοθετούν, να σε ρυθμίζουν, να σε περιορίζουν, να σε κατηχούν, να σε νουθετούν, να σε ελέγχουν, να σε αποτιμούν, να σε κρίνουν, να σε λογοκρίνουν, να σε διοικούν, άνθρωποι που δεν έχουν ούτε την αξία ούτε την αρετή για να το κάνουν.

Σημαίνει με κάθε ευκαιρία, σε κάθε σου κίνηση, να σε σημειώνουν, να σε καταχωρούν, να σε καταγράφουν, να σε τιμολογούν, να σε σφραγίζουν, να σε καταμετρούν, να σε ταξινομούν, να σε εκδίδουν, να σε απολύουν, να σε εξουσιοδοτούν, να σε υποσημειώνουν, να σε νουθετούν, να σε εμποδίζουν, να σε μετασχηματίζουν, να σε ευθυγραμμίζουν, να σε διορθώνουν.

Σημαίνει, με τη δικαιολογία του δημόσιου οφέλους και στο όνομα του γενικού συμφέροντος, να σε φορολογούν, να σε ταλαιπωρούν, να σε ληστεύουν, να σε εκμεταλλεύονται, να σε μονοπωλούν, να σε ιδιοποιούνται, να σε συνθλίβουν, να σε εξαπατούν, να σε κλέβουν…

…κι έπειτα, με τη μικρότερη διαμαρτυρία σου, με την πρώτη σου αντίρρηση, να σε καταστέλλουν, να σε αλλάζουν, να σε εξευτελίζουν, να σε προσβάλουν, να σε κυνηγούν, να σε βασανίζουν, να σε αμαυρώνουν, να σε αφοπλίζουν, να σε εκτρέπουν, να σε φυλακίζουν, να σε τουφεκίζουν, να σε βομβαρδίζουν, να σε δικάζουν, να σε καταδικάζουν, να σε εξορίζουν, να σε θυσιάζουν, να σε πουλάνε, να σε προδίδουν και στο τέλος να σε γελοιοποιούν, να σε βιάζουν, να σε ατιμάζουν…

…Κι αν θυμάσαι τα παλιά, ψέματα και μπλα μπλα μπλα,
η μαγκιά σου ναφθαλίνη με κασμίρι και λουστρίνι.
Τώρα κάνεις μαύρη πλάκα κι όλο τρως απ’ την κουτάλα,
τώρα μάγγωσε η φάκα και σε κλείσανε στη γυάλα….