Το “Μείνε για πάντα Σεραφεί” τα λέει όλα


serafeim omonoia

Το “μείνε για πάντα Σεραφείμ” αντικατοπτρίζει πλήρως την απογοήτευση του Ομονοιάτη και την χαρά του Αποελίστα. Οι φίλοι του αποέλ πριν το 2000 δεν είχαν να επιδείξουν την παραμικρή ανωτερότητα σε βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η θητεία του Δώρου Σεραφείμ από το 2000 μέχρι το 2008 ήταν εκείνη που άλλαξε τις ισορροπίες στο Κυπριακό πρωτάθλημα βάζοντας το αποέλ στον χάρτη.

Η επιστροφή του Σεραφείμ στην προεδρία το 2014 αντιμετωπίστηκε αρνητικά από την πρώτη στιγμή από μεγάλη μερίδα του κόσμου, που βλέπει τον αιώνιο να κάνει συνεχώς άλματα προς τα πάνω, να δουλεύει επαγγελματικά, και τη δική μας ομάδα να ακολουθεί τακτικές του 70 και του 80 και να μην μπορεί να κτυπήσει τους στόχους της.

Η σμίκρυνση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν αυτή που γιγάντωσε των αιώνιο, αφού κάθε χρόνο όποιος και να είναι ο βασικός ανταγωνιστής του για τον τίτλο, τον γλεντάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και η ΟΜΟΝΟΙΑ παρακολουθεί ως απλή κομπάρσος τον αιώνιο να βασιλεύει. Όσο και να μην θέλουν να το παραδεχτούν μερικοί, το καλύτερο που συνέβη για τον μεγαλύτερο μας αντίπαλο είναι ο ερασιτεχνισμός της δικής μας ομάδας.

Το «μείνε για πάντα Σεραφείμ» θα είναι εκεί να στοιχειώνει την ΟΜΟΝΟΙΑ στην σύγχρονη ιστορία της. Ως ένας από τους χειρότερους «ηγέτες» του τριφυλλιού στην Ιστορία του, τον άνθρωπο που κατάφερε να διαλύσει με τις τακτικές του τις σχέσεις του κόσμου μεταξύ τους. Ο άνθρωπος της διχόνοιας που επέλεξε ακόμη και πριν από ένα ντέρμπι με το Αποέλ να τα βάλει με τους οργανωμένους, αντί να συσπειρώσει τον κόσμο γύρω από την ομάδα. Ο άνθρωπος που το πρόσωπο του «καθρεπτίζει» την ηττοπάθεια, την έλλειψη πάθους και το κυπριακό «τούμπομα». Ο πιο καλός φίλος τον πορτοκαλί, ο κορυφαίος του Αποέλ, Δώρος Σεραφείμ.