Είμαστε τα παιδιά σας και είμαστε αποφασισμένοι


che omonoia apoel

Το ΤΡΙΦΥΛΛΙ.net έχει διαχωρίσει την θέση του εδώ και αρκετό καιρό μιλώντας για ΑΠΟΧΗ εντός και εκτός. Παράλληλα στηρίζουμε τις μάχες της ΘΥΡΑΣ 9 για αφύπνιση και του τελευταίου ΟΜΟΝΟΙΑτη, με τη μόνη διαφορά πως θεωρούμε ορθότερο αυτές οι μάχες να δοθούν εκτός γηπέδων.

Κατανοούμε πλήρως τη θέση της οργανωμένης μας κερκίδας (η οποία ειπώθηκε μετά την πορεία) πως η παρουσία στα γήπεδα, υπενθυμίζει σε διοίκηση, παίκτες και κόσμο ποια είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ και για ποια ιδανικά παλεύουμε, ωστόσο τα παραδείγματα των τελευταίων άγονων χρόνων είναι εκεί να μας θυμίζουν πως όποτε μας θεώρησαν δεδομένους προέβησαν σε μεγαλύτερα λάθη ελπίζοντας πως ο κόσμος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Οποιεσδήποτε αγωνιστικές εκλάμψεις ή επιτυχίες έριχναν μόνο στάχτη στα μάτια μας, κρατώντας την ομάδα αιχμάλωτη και καταδικασμένη στο ρόλο του κομπάρσου.

Καλούμε την ΘΥΡΑ 9 να ετοιμάσει ένα πλάνο, να καταγράψει επιτέλους τις απόψεις της με εκτενή αναφορά και ανάλυση σε όλα τα σημεία που θεωρεί πως χρειάζονται αλλαγές στο Σωματείο. Γνωρίζουμε πως έχουν καταγραφεί ανεπίσημα αρκετές προτάσεις (παρόλο που δεν είναι στις υποχρεώσεις τους), ωστόσο δεν μπορεί κανείς να απαιτεί άμεσα παραιτήσεις χωρίς να είναι σε θέση να στηρίξει λεπτομερώς όλα τα σημεία που επιβάλλεται να αλλάξουν στην λειτουργία του Σωματείου. Πέραν από τα βασικά περί μελών, ελεύθερου δικαιώματος και εκσυγχρονισμού, ένα Σωματείο πρέπει να οργανώνεται σε πολύ περισσότερα σημεία από αυτό.

Καλούμε επίσης τον κάθε υγειές φίλαθλο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να μαζέψει όλο το θυμό και την αγανάκτηση του, να κάνει για άλλη μια φορά την καρδιά του πέτρα και να αποφεύγει να μπαίνει σε ατελείωτες διαμάχες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά να ενώσει τις δυνάμεις του με τους αγώνες μας. Η εκτόνωση μέσω διαδικτύου στην ουσία βοηθά μόνο αυτούς που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Κρατήστε το θυμό και την δίψα για αλλαγή, ατόφια μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούμε μπροστά τους στη μάχη για κάθαρση.

Όπως μας δίδαξε η ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η επανάσταση ξεκινά εκεί που εκδιώκονται κάποιοι για τα πιστεύω τους. Αυτή τη στιγμή η ομάδα που ιδρύθηκε μέσα από πανομοιότατες συνθήκες επιχειρεί να αποβάλει η ίδια τους αριστερούς από τις τάξεις της, χαρακτηρίζοντας τους ως αντάρτες και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους φιμώσει. Ρίχνει λάσπη κατά του επαναστατημένου της λαού που αναζητά ελπίδα μέσω αλλαγής. Η προσπάθεια αυτή θα πέσει στο κενό μόνο αν συνεχίσουμε δυναμικά να επιδιώκουμε το δίκαιο για την ομάδα μας. Από μόνοι τους έχουν αλλοιώσει την ταυτότητα του Σωματείου και θεωρούν αντάρτες ποιους; Τα ίδια τα παιδιά τους που μεγάλωσαν γνωρίζοντας μια ΟΜΟΝΟΙΑ μεγάλη, μια ΟΜΟΝΟΙΑ επαναστατική που ένωνε τον κόσμο γιατί ήταν πάντα διεκδικήτρια του δικαίου.  Μια ομάδα-σύμβολο της αντίστασης και της αντίδρασης. Γιατί ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά και δεν ακολούθησε ποτέ κανένα από τον ρόλο του κομπάρσου. Με αυτή την ΟΜΟΝΟΙΑ μεγαλώσαμε και αυτή επιδιώκουμε ξανά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ