Επιεικώς για τα μπάζα ο προγραμματισμός


serafeim - kaiafas

Διοίκηση και τεχνική ηγεσία απέτυχαν πλήρως στον προγραμματισμό της φετινής περιόδου. Ούτε τις ίδιες τις εξαγγελίες τους δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν. Ξήλωσαν την μισή ομάδα, έδωσαν 8-9 ποδοσφαιριστές δανικούς, ενώ μέχρι σήμερα αναρωτιόμαστε όλοι ποιοι ποδοσφαιριστές υπολογίζονται για την αμυντική τετράδα.

Αριστερό μπακ.

Κανείς. Η μεταγραφή Πέρεζ έμοιαζε κίνηση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο προπονητής δεν του έδωσε καμία ευκαιρία ενώ δεν βγήκε κανείς δημόσια από την ΟΜΟΝΟΙΑ να μας πει τι συμβαίνει με τον ποδοσφαιριστή. Αν δεν είναι έτοιμος ή αν δεν έχει προσαρμοστεί στην χώρα μας ή αν δεν είναι ικανός να συμπληρώσει τη θέση. Και αν δεν είναι ικανός τότε γιατί τον φέραμε κύριοι; Είχε καθιερωθεί ο μαχητικός και πάντα φιλότιμος Ρενάτο Μαργκάσα ως αριστερό μπακ, που δεν είναι η θέση στην οποία μπορεί να δώσει παραπάνω, όμως τα πήγε άριστα μέχρι που ήρθε ο τραυματισμός του στο παιχνίδι της πρεμιέρας. Από εκεί και πέρα είδαμε χθες για πρώτη ουσιαστικά φορά τον Μεντύ ο οποίος δεν θα μπορούσε να πάρει φανέλα βασικού ούτε στον Εθνικό Άχνας. Και ενώ σε εκείνη τη θέση μπορεί να προσφέρει και ο πιο ανερχόμενος παίκτης της ακαδημίας μας Φιλιώτης, δεν του δίνουμε την ευκαιρία και όταν θα του την δώσει επιτέλους κάποιος δεν θα είναι καν «νεαρός».

Δεξί μπάκ.

Για τη θέση αυτή έχουμε ίσως το πιο πλήρες ρόστερ αλλά αντί αυτού η ομάδα αγωνίζεται με βασικό δεξί μπακ ένα επιθετικό εξτρέμ. Και μπορεί σε μερικά παιχνίδια ο Ράμος να πήρε βαθμό άριστο όμως δεν είναι η φυσική του θέση, δεν μπορεί να κάνει αμυντικό παιχνίδι. Για τη θέση αυτή υπάρχει ο Λομπτζιανίτζε με τα δυνατά και αδύνατα του σημεία, υπάρχει ο νεαρός ικανότατος και εξελίξιμος Αντρέας Παναγιώτου τον οποίο κρατούμε στο «πάγο» εδώ και 2 χρόνια, υπάρχει ο Μάριος Δημητρίου που όποτε χρειάστηκε πέρσι τα πήγε περίφημα και υπήρχε μέχρι πριν πάει δανεικός ο Δημήτρης Μουλαζίμης, που εδώ και 3 χρόνια έχει πάρει 2-3 συμμετοχές με το ζόρι. Και εδώ το ίδιο ερώτημα. Αν δεν μας κάνει κάποιος γιατί τον κρατάμε;; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε όμως γιατί συνεχίζει να αγωνίζεται ως δεξί μπακ ο Ράμος και ψάχνει η ομάδα εξτρεμ για να δημιουργήσει φάσεις.

Κεντρικός Αμυντικός.

Όσο γελοίο και να ακούγεται η ΟΜΟΝΟΙΑ παίζει με 1 κεντρικό αμυντικό τον οποίο έχει φορτώσει όλο το βάρος. Ο λόγος για τον Ιβάν Ρουνιέ ο οποίος στις καλές του ημέρες έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη της άμυνας. Αντί να τον στηρίξουμε όμως με ένα 2ο κεντρικό αμυντικό βάζουμε δίπλα του τον Λομπτζιανίτζε ο οποίος για κεντρικός αμυντικός είναι ΤΡΑΓΙΚΟΣ με αποτέλεσμα να πάει στον κάλαθο των αχρήστων κάθε πιθανή «χημεία» ανάμεσα στους αμυντικούς. Και το χειρότερο πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Με τον Γκουλόν (ούτε αυτού η φυσική του θέση) να είναι παροπλησμένος και με τον Μεντύ να είναι για τα μπάζα, άραγε ποιος θα βοηθήσει στο κέντρο της άμυνας; Είδαμε πέρσι τον Κονομή σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε να είχε θετική παρουσία όμως για την τεχνική ηγεσία δεν φαίνεται να κάνει ο νεαρός και τον δίνουν και αυτό δανεικό στους φασίστες της Αραδίππου.

Και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε ακόμη μόνο στην αμυντική γραμμή της ομάδας. Να αναφέρουμε πως ο Κίρμ έχει ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια στην ομάδα όμως δεν υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία; Να αναφέρουμε πως ο Εζέ παίρνει 4 χιλιάδες τον μήνα για να προπονείται απλά με την ομάδα; Τι άλλο να πούμε; Ο προγραμματισμός είναι επιυκώς απαράδεχτος όμως ακόμη πιο απαράδεχτη είναι η επικοινωνιακή πολιτική των διορισμένων του κόμματος στην διοίκηση του Σωματείου.

Πόσο ανίκανοι είστε κύριοι Σεραφείμ και σία όταν βγαίνετε και λέτε πως ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμός και από τότε έχουν γίνει 6-7 κινήσεις και έπονται και άλλες; Ακόμη και για τον Χριστοφή το θέμα το χειριστήκατε πολύ λάθος. Όταν ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έριχνε συνεχώς τις απαιτήσεις του και είχε όλη την θέληση να απορρίψει άλλες ομάδες για να έρθει κοντά μας, εσείς καταφέρατε να το κάνετε σήριαλ και το χειρότερο να τρομοκρατήσετε τον κόσμο σας πως θα τον χάσουμε και αυτόν με τις ενέργειες σας. Μάζεψε ο απλός ο κόσμος 100 χιλιάδες και άνω για την μεταγραφή αυτή όμως εσείς ρε διορισμένοι ανακοινώνατε σε μερικές ώρες 2 προσθήκες ποδοσφαιριστών, την ώρα που γλύφατε τον Καραβίδα να πάρει πίσω στην Δόξα τον Φοφανά για να εξοικονομήσετε χρήματα. Πότε όμως θα εξοικονομήσουμε και εμείς νεύρα και απογοήτευση από τις δικές σας ενέργειες δεν μας λέτε.

Είστε επικίνδυνοι κύριοι για την ΟΜΟΝΟΙΑ και όσο πιο νωρίς το καταλάβετε και μας αδειάσετε την γωνιά τόσο πιο νωρίς θα βρει τα πόδια της η ομάδα. Αλλά είναι τόσο προσκυνημένοι μερικοί που ακόμη στηρίζουν μια διοίκηση χωρίς όραμα. Με μοναδικό πλάνο την αποκοπή εξόδων. Με επικοινωνιακή πολιτική ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ και με μια κάκιστη σχέση με τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Όσοι ευθύνονται για τον κακό προγραμματισμό της ομάδας πρέπει να φύγουν ΧΤΕΣ.

Δυστυχώς τα πιο πάνω βαραίνουν και τον Καϊάφα. Όσο μικρή και να είναι η ευθύνη του από την στιγμή που οι διορισμένοι αρνούνται να δουλέψουν επαγγελματικά με ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ και να βοηθήσουν την τεχνική ηγεσία να φτιάξει μια δυνατή ομάδα με τον προϋπολογισμό του σωματείου, πρέπει να κάνει και αυτός την αυτοκριτική του.

Και έχει απίστευτα λάθη ο Καϊάφας τα οποία είμαστε σε θέση να στηρίξουμε όταν βλέπουμε πως μαθαίνει από αυτά, αλλά κύριε Καϊάφα όταν υποστηρίζεις στις τοποθετήσεις σου τον Σεραφείμ, έναν πρόεδρο μιας άλλης εποχής τότε έχεις και εσύ τεράστια ευθύνη για τον σημερινό προγραμματισμό.