Η αλήθεια και τα παραμύθια


arnia tis dioikisis ksipnate

Ανεξάρτητα από την κατάληξη που θα έχει σήμερα το θέμα μεταγραφής του Τζίμη στην ΟΜΟΝΟΙΑ η σελίδα μας δίνει τροφή στον κόσμο για σκέψη και συζήτηση γύρω από τις κινήσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Χωρίς εισαγωγές..

ΕΦΥΓΑΝ: Μορέιρα, Λεάντρο, Ρόντρι, Χάρης, Γκαρσία, Ποτέ, Ρούμπιο, Σκαραμοτσίνο, Σαμούτης (συνολικά η ΟΜΟΝΟΙΑ «γλύτωσε» 800-850 χιλιάδες το χρόνο)

Επίσης έσοδα:

+ από τον Μίκαελ Ποτέ η ομάδα πήρε έξτρα 160.000 για την πώληση του.
+ από την Σιον έχουμε να παίρνουμε άλλες 150.000. Σε περίπτωση που τες χαρίσουμε ο κόσμος με τες εισφορές του δίνει 200.000 στην ΟΜΟΝΟΙΑ.
+ από τη συμμετοχή στους 3 προκριματικούς γύρους στην Ευρώπη το ΠΡΙΜ για την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι 630.000.
+ από τα εισιτήρια στους 3 εντός έδρας να πούμε τουλάχιστον 450.000.
(3 παιχνίδια με 15 000 εισιτήρια των 10 ευρώ. Σκεφτείτε να βάλουμε τα αληθινά νούμερα και μέσο όρο 15 ευρώ στη τιμή που θα πάει το νούμερο αλλά ας υποθέσουμε πως υπάρχουν φόροι – που ποτέ δεν πληρώνουμε εξού και το χρέος – και μερίδιο που έχει το ΓΣΠ που μας φιλοξενεί).
+ έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που κερδίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ για τους 6 τηλεοπτικούς της αγώνες στην Ευρώπη

ΣΥΝΟΛΟ: 1.440.000 έξτρα ΕΣΟΔΑ από τον προϋπολογισμό (τα έσοδα αυτά είναι από πωλήσεις παικτών και από τη συμμετοχή στην Ευρώπη που δεν πρέπει να θεωρείτε δεδομένη μέσα στα έσοδα της κάθε χρονιάς, χωρίς ακόμη να υπολογίσουμε τηλεοπτικά)

Επίσης η ομάδα έχει τα σταθερά της έσοδα όπως κάθε χρόνο από χορηγούς, εισιτήρια διαρκείας, τηλεοπτική συμφωνία με primetel & άλλα. Απλά να αναφέρουμε πως η συμφωνία με την PrimeTel αποφέρει στην ΟΜΟΝΟΙΑ 1.500.000 το χρόνο.

Πάμε στα έξοδα:

ΗΡΘΑΝ: Εζέ, Σιέριταν, Πέρεζ, Μπρανέσκου, Μεντί, Μπεμπέ, Μπατιμπαγκά

Από όσα κυκλοφόρησαν Σιέριταν 160, Εζέ 40, Μπεμπέ 70. Σύνολο 270. Πόσα να παίρνουν οι υπόλοιποι μαζί; Πέρεζ, Μεντί, Μπρανέσκου (3ος τερματοφύλακας), Μπατιμπαγκά αν παίρνουν μαζί 230 χιλιάδες έχουμε ΣΥΝΟΛΟ 500.000 το χρόνο.

Άρα για να κάνουμε πιο απλά τα μαθηματικά στρογγυλά η ΟΜΟΝΟΙΑ δίνει φέτος 500 000 στους παίκτες που ήρθαν, γλύτωσε από τους παίκτες που έφυγαν 800.000 άρα ο προϋπολογισμός της πρέπει να είναι ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ κατά 300.000 τουλάχιστον. Και με έξτρα ΕΣΟΔΑ ενάμιση (1.500.000) εκατομμύριο από τις μεταγραφές, το πριμ της Ευρώπης και τα εισιτήρια των 3 εντός αγώνων.

Παράλληλα εμείς ως ιστοσελίδα προτείνουμε ανοικτά στη διοίκηση να αλλάξει την δομή των μελών ριζικά και να καλέσει τον κόσμο σε μαζική εκστρατεία εγγραφής με πλάνο που μπορεί να φέρνει στα ταμεία 1 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ το χρόνο.

Με τα πιο πάνω είναι πραγματικά άξιον απορίας ποιες είναι οι λογιστικές πράξεις που αγνοούμε και αναγκάζουν την διοίκηση να παραμυθιάζει τον κόσμο για τον προϋπολογισμό και ότι άλλο αφορά το αγαπημένο μας Σωματείο.

Από αυτά η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να δώσει 150.000 στην Σιόν και ένα συμβόλαιο 250 (το χρόνο) στον Χριστοφή. Σύνολο 400.000.

Ο κόσμος φωνάζει πως θα ενισχύσει οικονομικά με αγορά εισιτηρίων διαρκείας, με παρουσία στο γήπεδο και με έξτρα εισφορές αν χρειαστεί για το Χριστοφή ενώ σε περίπτωση που η ΟΜΟΝΟΙΑ χάσει τον παίκτη και ο κόσμος τον δει με τη φανέλα άλλης κυπριακής ομάδας τότε θα χαθούν έσοδα από εισιτήρια αγώνων, από εισιτήρια διαρκείας και όχι μόνο με την απογοήτευση να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη πτώση των εσόδων.

Τελικά μας λέει αλήθειες το Δ.Σ σχετικά με τους προϋπολογισμούς του Σωματείου; Εμείς όσα γνωρίζουμε τα γράψαμε πιο πάνω. Νιώθουμε εντάξει απέναντι στους αναγνώστες μας. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

** σημείωση: από το περσινό ρόστερ αποχώρησαν και οι: Ακουισταπάτσε, Κακουμπάβα, Γκρικαλασβίλι, Σερτζίνιο, Στεπάνοφ με τους 2 τελευταίους να είχαν βαρετό συμβόλαιο.