Οι αληθινοί Hooligan του ποδοσφαίρου


akel disi lefta

Στο τέλος τους φθάνουν οι έρευνες των ανακριτών για την υπόθεση χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων από την εταιρεία Focus Maritime Cοrporation.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ToThemaOnline, στη διαδρομή του χρήματος που έλαβε το ΔΗΣΥ από την εταιρεία, φαίνεται να εμπλέκεται διοικητικός παράγοντας της Ανόρθωσης. Το εν λόγω πρόσωπο έλαβε τα χρήματα, τα οποία κατέληξαν εν συνεχεία σε τουριστικό πρακτορείο.

Στην περίπτωση του ΑΚΕΛ οι έρευνες για χρηματοδότηση του κόμματος από την εταιρεία, με το χρηματικό ποσό των 450 χιλιάδων ευρώ,στράφηκαν εκτός Κύπρου, καθώς από ότι αποδείχθηκε έγινε έμβασμα στην Ελλάδα.

Ο ΔΗΣΥ είχε λάβει το χρηματικό ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ, αν και αρχικά το ίδιο το κόμμα παραδέχθηκε ότι έλαβε 50 χιλιάδες ευρώ, τα οποία όπως ανέφερε επέστρεψε στην εταιρεία.

Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν ληφθεί σωρεία καταθέσεων από εμπλεκόμενα φυσικά αλλά και νομικά πρόσωπα, ενώ παραλήφθηκαν πολυάριθμες καταστάσεις και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων εταιρειών και φυσικών προσώπων. Επιπλέον εκδόθηκαν και εκτελέστηκαν διατάγματα αποκάλυψης λογαριασμών.

Το έργο των ανακριτικών αρχών για την υπόθεση λόγω του ογκώδους ανακριτικού υλικού και της ιδιαιτερότητας του θέματος είναι χρονοβόρο και επίπονο.

tothemaonline.com