Ό,τι πάθουν εν που την κκελλέ τους


Τα προηγούμενα χρόνια γινόταν πάντοτε λόγος για μείωση των ομάδων, ώστε το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Να μην υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ των ομάδων, προς αποφυγή μεγάλων αποτελεσμάτων. Πεντάρες, εξάρες, επτάρες κ.τ.λ. Επιτέλους, πέρσι λήφθηκε η απόφαση για 12 ομάδες. Το εγχείρημα πέτυχε και όλοι μιλάμε με τα καλύτερα, αφού το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, τόσο στα ψηλά, όσο και στα χαμηλά.

Γίνεται «μάχη» για τον τίτλο, την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Όλα κυλάνε ρολόι, προς ικανοποίηση του φίλαθλου κόσμου κυρίως. Εντούτοις, πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη σεζόν με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 12 ομάδες, κάποιοι, για δικά τους συμφέροντα και όχι του ποδοσφαίρου, θέλησαν όχι απλώς να θέσουν στο τραπέζι την αύξηση και πάλι των ομάδων, αλλά φαίνεται η πρότασή τους να κερδίζει έδαφος και στο τέλος θα πετύχουν τον στόχο τους.

Τελικά, οι «μικροί», κάνουν… κουμάντο στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Τα μεγάλα σωματεία, που ξοδεύουν τα περισσότερα λεφτά και έχουν χιλιάδες κόσμου στο πλευρό τους, ο οποίος δίνει πνοή στο άθλημα και το στηρίζει οικονομικά και όχι μόνο, δεν έχουν λόγο; Είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τους… μικρούς και να δέχονται τις επιπτώσεις, όποιες κι αν είναι αυτές.

parousiasi logismikou kop

Ό,τι πάθουν εν που την κκελλέ τους. Όπως είπε και ο Τιμούρ Κετσπάγια σε δηλώσεις του στον Super ΣΠΟΡ FM, είναι «αυτοκαταστροφικοί». Δεν έχει άδικο ο Τιμούρ, αφού κι αυτός ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, κι ας μην εργάζεται τώρα στην Κύπρο, αλλά ζει εδώ, θέλει κι αυτός το καλό του ποδοσφαίρου μας. Τις προάλλες άκουγα τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, προπονητή και βουλευτή, να διερωτάται κι αυτός γιατί να θέλουν να αυξήσουν τις ομάδες.

Ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος, απορεί με ποια λογική θα οδηγήσουν και πάλι το πρωτάθλημα με 14 ομάδες. Για να υπάρχουν αδιάφορες ομάδες; Για να μην υπάρχει ο ανταγωνισμός που διαπιστώνουμε στη φετινή σεζόν; Για να μην πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα; Προσπαθώ να αντιληφθώ το σκεπτικό τους, όμως τίποτα. Θα μείνω φαίνεται με την απορία, όπως και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Τιμούρ Κετσπάγια και όλος ο κόσμος. Ας ευχηθούμε ότι, έστω και την υστάτη θα αποφευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρυτανεύσει η λογική και όχι τα προσωπικά ή σωματειακά συμφέροντα.

Του Κώστα Καλλή | sentragoal.com.cy