Η πρόταση μας για τα προϊόντα ΟΜΟΝΟΙΑ


proionta omonoias

ΜΕΡΟΣ Β: Να πάρουμε πίσω τα προϊόντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (Στόχος 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο)

Στο πρώτο μέρος (Διαβάστε εδώ) της εισήγησης μας για οικονομική εξυγίανση του Σωματείου, παρουσιάσαμε την πρόταση μας για τα μέλη του Α.Σ.Ο.Λ.

Σε αυτό το κομμάτι θα επιχειρήσουμε να παρουσιάσουμε την ιδέα μας που αφορά τα προϊόντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (Νερό, Καφές, Energy Drink, Μπύρα και πολλά άλλα που θα προτείνουμε) και πως μπορεί το Σωματείο να τα αποκτήσει ξανά πίσω και να κερδίζει 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στο χαλαρό.

Θα δώσουμε ένα παράδειγμα στον κόσμο για να καταλάβει τι εννοούμε.

Αυτή τη στιγμή η ΟΜΟΝΟΙΑ από επίσημα χείλη (Κώστας Χρίστου, επικεφαλής Μάρκετινγκ) αποκάλυψε πως θα έχει έσοδα 13.5 σεντς σε κάθε μπύρα. Πάνω κάτω τα ίδια έσοδα μπορούμε να υποθέσουμε πως έχει από τον καφέ και το ενεργειακό ποτό, και κάτι παραπάνω από το νερό που όλοι πίνουν.  Ας πούμε για σκοπούς απλοποίησης των δεδομένων πως η ΟΜΟΝΟΙΑ βάζει στα ταμεία της μέσο όρο 10 σεντ από κάθε προϊόν.

Αν πούμε λοιπόν πως ο Παύλος ο Κούλλης και ο εισαγωγέας Αλέκος (τυχαία ονόματα) που ανάλαβαν αυτή την επιχείρηση με τα προϊόντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δίνουν αυτά τα 10 σεντς ως εισφορά στο Σωματείο, σκεφτείτε πόσο μεγαλύτερο θα ήταν το κέρδος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αν έπαιρνε όλο το ποσό από τις πωλήσεις. Αν δηλαδή η επιχείρηση αυτή δεν άνηκε σε πρόσωπα αλλά στην ίδια την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Γιατί δεν ανήκει στην ΟΜΟΝΟΙΑ;

Επειδή η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε και δεν μπορούσε να επενδύσει λεφτά (και χρωστάει εκατομμύρια από λάθη διοικούντων) αναγκάστηκε να δεχτεί πρόταση ανάγκης από τον Παύλο, τον Κούλλη και τον Αλέκο και χωρίς να χρειαστεί να τρέξει καθόλου το θέμα, βάζει στο ταμείο της ένα σεβαστό(;;) ποσό (10 σεντ μέσο όρο από κάθε προϊόν που πουλιέται).

Απάντηση Κ. Χρίστου σε αναγνώστη μας σε συζήτηση στο facebook (δείτε εδώ)

katharo kerdos 200 000 apo mpira

Με έσοδα κοντά στις 200 000 το χρόνο μόνο από την μπύρα (λεγόμενα του επικεφαλή τμήματος μάρκετινγκ αυτά και όχι δικά μας) σκεφτείτε με το νερό, τον καφέ και το energy drink πως αυτή η επιχείρηση του Παύλου, Κούλλη και Αλέκου προσφέρει στο ταμείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ περίπου 800 000 ευρώ το χρόνο. Σε πρόχειρους πάντα υπολογισμούς.

Ερώτηση: Αν είχε η ΟΜΟΝΟΙΑ την επιχείρηση θα έβγαζε πολύ περισσότερα;

ΝΑΙ αν η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε να επενδύσει αυτό το κεφάλαιο που επένδυσαν άλλοι με το όνομα της «brand name» και σε αυτή την επιχείρηση έβαζε όρο πως όλα τα έσοδα θα δίνονταν ως δωρεά στο Σωματείο, τότε σίγουρα τα έσοδα της θα ήταν πολλαπλάσια. Πόσα ακριβώς δεν μπορούμε να υπολογίσουμε γιατί δεν υπάρχει η διαφάνεια που θα υπήρχε αν το «μαγαζί» άνηκε στον Αθλητικό Σύλλογο Ομόνοια Λευκωσίας.

Εμείς θεωρούμε ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έβγαζε τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τα προϊόντα, γιατί ο κόσμος θα γνώριζε με σιγουριά πως αυτά πάνε στην ΟΜΟΝΟΙΑ και όχι ένα ποσοστό από αυτά.

Η Κύπρος είναι πολύ μικρή και ρωτήστε τους γύρω σας, πόσοι έχουν σταματήσει να αγοράζουν τα προϊόντα όταν έμαθαν πως η ΟΜΟΝΟΙΑ παίρνει απλά ποσοστά.

Ερώτηση: Δηλαδή βγάζουν και άλλοι λεφτά από τα προϊόντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;

Ναι, όπως είναι λογικό όταν κάποιοι επενδύουν κάποια κεφάλαια για να φτιάξουν αυτή την επιχείρηση και έρχονται και δίνουν και εισφορά στο Σωματείο, εννοείται πως θα έχουν και αυτοί έσοδα. Λογικό πως ο Παύλος, ο Κούλλης και ο Αλέκος δεν θα ρίσκαραν να τρέξουν μια επιχείρηση με δικά τους λεφτά απλά και μόνο για να βοηθήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Είναι κακό που βγάζουν και άλλοι λεφτά από αυτό;

Σήμερα κανείς δεν δουλεύει τζάμπα και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε ευθέως τον Παύλο τον Κούλλη και τον Αλέκο που προσπάθησαν να βοηθήσουν. Κατά την γνώμη μας όμως όταν προσπαθείς να σώσεις την ΟΜΟΝΟΙΑ την βάζεις πάνω από όλους. ‘A team above all” που λέει και το αγαπημένο σλόγκαν των διοικούντων. Όχι όμως να είναι μόνο στα λόγια. Θέλουμε και πράξεις κύριοι, και εδώ είναι που έρχεται η πρόταση της ιστοσελίδας μας.

Πως γίνεται να πάρει η ΟΜΟΝΟΙΑ όλο το ποσό από τις πωλήσεις;

Είναι πολύ δύσκολο, χρειάζεται εξειδικευμένη μελέτη και καθαρή τακτική επένδυσης για να επιστρέψουν τα προϊόντα κάτω από τον πλήρη έλεγχο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πρέπει να το μελετήσουν πολύ προσεκτικά άτομα που γνωρίζουν καλά από αυτά. Εμείς απλά παρουσιάζουμε την ιδέα μας.

Ερώτηση: Πως; Ποια είναι η ιδέα σας; Κάποιοι επένδυσαν χρήματα για αυτό; Κάποιοι πήραν το ΟΚ από την διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να εισάγουν και να προωθούν στην αγορά τα προϊόντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ; Πως τους εξασφαλίζει η ιδέα σας τα χρήματα τους πίσω;

Λέμε ξανά πως έχουμε την λύση, αλλά χρειάζεται να ασχοληθούν με αυτή άτομα που έχουν εξειδικευμένες γνώσεις  σε οικονομικές σπουδές. Και η πρόταση μας είναι η πιο κάτω:

Δημιουργείται μια ανεξάρτητη εταιρία με την ονομασία «OmonoiaProducts». Αυτή η εταιρία μετοχοποιείτε με το ποσό που έχουν επενδύσει οι 3 φίλοι του παραδείγματος μας (Παύλος, Κούλλης και Αλέκος) και τις μετοχές αυτής της επιχείρησης τις αγοράζει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Αν για παράδειγμα χρειάζονται 500 000 ευρώ για να αποκτήσει το 100% των εσόδων από τα προϊόντα της η ΟΜΟΝΟΙΑ, (να αγοράσει δηλαδή την επιχείρηση το Σωματείο) τότε θα βγουν 50 000 μετοχές των 10 ευρώ. Δηλαδή τα λεφτά θα τα πάρουν αυτοί που τα επένδυσαν αρχικά και θα δώσουν την επειχήρηση (το 100% των εσόδων) στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Τις μετοχές αυτές θα τις αγοράζει ο κόσμος είτε σε μορφή εισφοράς ή επένδυσης, με ξεκάθαρο στόχο της «Omonoia Products» να αποπληρώσει πίσω τα λεφτά σε όποιον επενδύσει με επιτόκιο 20% σε 2 χρόνια.

Δηλαδή με απλά λόγια. Θα βάλουν χρήματα Ομονοιάτες οπαδοί, φίλοι ή και επιχειρηματίες (που υπάρχουν και θέλουν διαφάνεια για να βάλουν τα λεφτά τους στο Σωματείο) και αφού η επιχείρηση είναι αποδεδειγμένα κερδοφόρα και θα βάζει στα ταμεία του Σωματείου 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως(αν έπαιρνε μισό εκ. με απλά ποσοστά, σκεφτείτε να είχε το 100%), θα δώσει ΠΙΣΩ τα λεφτά σε όσους βοήθησαν για να πάρει πίσω η ΟΜΟΝΟΙΑ τα προϊόντα της και με το παραπάνω.

Πόσα θα κερδίσει κάποιος που έδωσε λεφτά για αυτό το σκοπό;

Αν κάποιος επενδυτής δώσει 100 000 ευρώ, σε 2 χρόνια θα πάρει 120 χιλιάδες ευρώ. Απλά και μόνο επειδή βοήθησε την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Αν πάλι κάποιος φίλαθλος που έδωσε 10 ευρώ δεν θέλει την συμβολική επιστροφή των 12 ευρώ, μπορεί να τα αφήσει στο Σωματείο σε μορφή εισφοράς.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Η «OmonoiaProducts» θα έχει καταστατικό όρο, πως το 100% των καθαρών κερδών της επιχείρησης θα δίνεται κάθε μήνα ως εισφορά στο Αθλητικό Σύλλογο ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας. Μόνο έτσι αξίζει να γίνει η δουλειά.

Τα έξοδα που θα έχει η εταιρία αυτή, πέραν από τα έξοδα λειτουργίας, φόρους και ότι άλλο έχει μια οποιαδήποτε επιχείρηση, θα είναι 5-6 άτομα διανομείς (ελπίζουμε ΟΜΟΝΟΙΑτες) που θα εργοδοτήσει η “Omonoia Products”, 1  λογιστή και κάποιες άλλες θέσεις που πιθανών να αγνοούμε για την ώρα.

Έτσι λοιπόν όλα τα έσοδα από τα προϊόντα της ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑΣ θα καταλήγουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ στα ταμεία του Σωματείου. Και ο κόσμος θα μπορεί να τα στηρίζει και με το παραπάνω αφού θα είναι σίγουρος πως κάθε του αγορά καταλήγει στα ταμεία της καψούρας.

Εκεί θα δουν πραγματικά την δύναμη του ΟΜΟΝΟΙΑτη στις αγορές. Και εκεί θα έρθουν και οι προτάσεις για νέα προϊόντα όπως Χυμό, Σοκολάτα και ότι άλλο γουστάρουμε.

Υπάρχει περίπτωση να εισακουστεί η ιδέα μας;

Αυτό εξαρτάτε από την δική σας συμβολή και το πόσο θα προωθήσετε την πιο πάνω ιδέα.

ΥΓ: Ζητάμε την βοήθεια όλων όσων οι σπουδές είναι τέτοιες που μπορούν να τελειοποιήσουν την πιο πάνω εισήγηση και να μην υπάρχουν νομικές «τρύπες», για να μπορεί το Σωματείο να έχει απόλυτο ποσοστό στα έσοδα από τα προϊόντα του.