Αυτό είναι το κείμενο της προκύρηξης


Διαβάστε το κείμενο όπως στάληκε στο www.trifylli.net από την ΘΥΡΑ 9 η οποία πήρε νωρίτερα αντίγραφα από το MEGA και καθαρόγραψε το κείμενο. Όπου υπάρχουν τελείες […] υπάρχουν λέξεις που έχουν αλλιωθεί στο χαρτί και δεν κατάφεραν οι οργανωμένοι να διαβάσουν.

Ακολουθεί το κείμενο:

antigrafo-prokiriksis

Ο αντίλογος μ’ ανάθρεψε, με πότισε το μίσος. Κωστής Παλαμάς

Οι Ένοπλοι Θυραεννιώτες Αντάρτες Πόλης  με αυτή την προκήρυξη αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στο οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών στις 13 Οκτωβρίου 2014 και στην οικία του Βασίλη Δημητρίου στις 27 Φεβρουαρίου 2015. Με αυτές τις επιθέσεις δηλώνουμε την έναρξη του ένοπλου μας αγώνα ενάντια στην σαπίλα του μοντέρνου κυπριακού ποδοσφαίρου. Στόχος μας να σπάσουμε με τις εκρήξεις την ησυχία που τους προσφέρουμε τόσα χρόνια,  να τους θάψουμε κάτω από τα συντρίμμια, να κηρύξουμε τον πόλεμο που τόσο πολύ άργησε.

Ο λόγος που αποφασίσαμε να αναλάβουμε την ευθύνη για την παλαιότερη επίθεση μας στον Σύνδεσμο διαιτητών είναι για να διαχωρίσουμε την στάση μας από όλους αυτούς που (……) μετά τις δηλώσεις Παναγή θυμήθηκαν το πόσο διεφθαρμένο είναι το κυπριακό ποδόσφαιρο, από αυτούς που τόσα χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια αφήνοντας όλους εμάς που πολεμούσαμε να δεχόμαστε τις εξοντωτικές ποινές του νόμου σε κάθε μας αντίδραση. Όλους αυτούς που έριχναν κροκοδείλια δάκρυα για την δήθεν βία των γηπέδων αποφεύγοντας να ασχοληθούν με τον πραγματικό λόγο των επεισοδίων που δεν είναι άλλη από το σάπιο κυπριακό ποδόσφαιρο και την εξίσου σάπια κυπριακή κοινωνία.

Όσο αφορά το δεύτερο μας κτύπημα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αποτελεί προσωπικό κτύπημα στον Βασίλη Δημητρίου για τις πρόσφατες του διαιτησίες αλλά ένα συμβολικό κτύπημα σε ένα στρατιώτη των σκοτεινών κύκλων που ελέγχουν το λαοφιλέστερο άθλημα.

Φτύνουμε αυτούς που τόλμησαν να μιλήσουν για επικίνδυνο κτύπημα και παραλίγον ύπαρξη θυμάτων. Η (……) χρησιμοποίηση βόμβας τύπου υδροσωλήνα και όχι στρατιωτικής χειροβομβίδας ή (………) στόχο είχε ακριβώς την αποφυγή κάποιου ανεπιθύμητου τραυματισμού.  Όσο για τους διάφορους παράγοντες που έτρεξαν να εκμεταλλευτούν το κτύπημα για να δικαιολογήσουν και να καλύψουν την βρωμιά του Κυπριακού ποδοσφαίρου να ξέρουν ότι ο λαός δεν ξεγελιέται (……), να ξέρουν ότι αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι να αποκαλυφθούν όλα όσα με τόση μανία τρέχουν να καλύψουν.

Στημένα παιχνίδια, κομπίνες με τηλεοπτικά δικαιώματα, (………), πολιτικές παρεμβάσεις και κανένας δεν κάνει το παραμικρό. Κανείς δεν (……) με τις συνομιλίες του Νίκου Λίλλη με τον δικηγόρο του Γιώργο Γεωργίου στις οποίες γίνονται τεράστιες αποκαλύψεις για το Κυπριακού ποδοσφαίρου. Στην πρόσφατη υπόθεση της Δρομολαξιάς ο Νίκος Λίλλη θεωρήθηκε ως αξιόπιστος μάρτυρας (…) φαίνεται ότι κάποιοι εσκεμμένα άφησαν να κρυφτούν οι αποκαλύψεις από το ίδιο ακριβώς άτομο όσο αφορά το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Στάχτη στα μάτια του λαού οι πρόσφατες δηλώσεις του ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη που ήρθε να μας μιλήσει για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο, μια διαφθορά που από όλες τις αποκαλύψεις φαίνεται να πηγάζει από τον πολιτικό του χώρο. Οι (…….) με τους «κουμούναρος» από τον δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ στην Λεμεσό αλλά και η επαγγελματική και φιλική σχέση του  Γιώργου Κούμα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου δεν αφήνουν καμιά αμφισβήτηση ότι η διαφθορά στο ποδόσφαιρο έχει βαθιά τις ρίζες της μέσα στον χώρο της δεξιάς.

Αποκαλύψεις, καταγγελίες, ηχογραφήσεις και οι βασιλιάδες του Κυπριακού ποδοσφαίρου μας κοιτάνε ατάραχοι νιώθουν σίγουροι ότι στο τέλος θα ξεγλιστρήσουν και εμείς είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι θα την βγάλουν καθαρή. ΔΕΝ έχουμε εμπιστοσύνη στου θεσμούς ΔΕΝ έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη τους ΔΕΝ έχουμε εμπιστοσύνη στους νόμους τους. Η μόνη ελπίδα για δικαιοσύνη είναι η ένοπλη λαϊκή αντιβία, ο μόνος τρόπος να γεμίσει το ατάραχο τους βλέμμα με φόβο είναι να νιώσουν από πρώτο χέρι την οργή των εξεγερμένων. Γνωρίζουμε ότι το μέγεθος της ευθύνης που έχουμε πάρει είναι τεράστιο όμως δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι μπροστά σε όλους αυτούς που μας βιάζουν τις ζωές. Το ξέρουμε ότι ο δρόμος της ένοπλης λαϊκής  αντιβίας θα μας βάλει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών  είμαστε έτοιμοι όμως να τους αντιμετωπίσουμε και ας είναι οι πιθανότητες εναντίων μας. Άλλωστε όπως είχε γράψει ο Γιάννης Ρίτσος  «.Ίσως εκεί που κάποιος αντιστέκεται χωρίς ελπίδα, ίσως εκεί να αρχίζει η ανθρώπινη ιστορία, που λέμε, κι η ομορφιά του ανθρώπου ανάμεσα σε σκουριασμένα σίδερα…»

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην προδοτική στάση των διορισμένων διοικούντων της ομάδας μας, ενώ μπροστά μας παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία κάθαρσης του Κυπριακού ποδοσφαίρου αυτοί μένουν προκλητικά αδιάφοροι βγάζοντας μοναχά μερικές νερόβραστες ανακοινώσεις. Προσκυνημένοι και βολεμένοι ανάξιοι να διοικούν μια ομάδα που γεννήθηκε μέσα από μία επανάσταση και ανδρώθηκε μέσα από την αντίσταση ενός λαού.  Όταν τα ξημερώματα τις 13ης Οκτωβρίου 2014  τοποθετούσαμε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο οίκημα του συνδέσμου διαιτητών δεν περιμέναμε με τίποτα ότι την ίδια ακριβώς μέρα οι διοικούντες της ομάδας μας θα κάθονταν στο ίδιο τραπέζι με τον σύνδεσμο διαιτητών πραγματοποιώντας και μια συνάντηση ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ όπως μας ανακοίνωσαν αργότερα. Την ίδια ώρα που εμείς είχαμε κηρύξει τον πόλεμο σε αυτούς που κατάστρεψαν τον Κυπριακό ποδόσφαιρο οι προδότες του Δ.Σ της ομάδας μας τους πρόσφεραν την ειρήνη για να μπορέσουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τον έργο τους. Ο πόλεμος έχει πλέον αρχίσει ο καθένας έχει διαλέξει πλευρά να είναι σίγουροι οι δοσίλογοι του Δ.Σ της ομάδας μας ότι σε καμιά περίπτωση δεν βρίσκονται στο στρατόπεδο μας.

Προσπαθούν να μειώσουν και να ρίξουν λάσπη στον αγώνα μας. Οι παρουσιαστές των ειδήσεων, οι δημοσιογράφοι και οι διάφοροι πολιτικάντηδες μιλάνε για ώρες για το ότι όλοι πρέπει να καταδικάσουμε την βία.  Σαν πιστά τσιράκια του συστήματος σου ζητάνε να σταθείς απέναντι από τους εξεγερμένους έτσι όταν θα έρθει η δική σου σειρά να εξεγερθείς να μπορούν το ίδιο εύκολα να σε συγκρατήσουν για να μπορέσουν να περάσουν τα μέτρα λιτότητας και εξαθλίωσης που ετοιμάζουν για το λαό μας. Εμείς καλούμε τον λαό να τους απαξιώσει, να σταθεί δίπλα στους εξεγερμένους, να ετοιμαστεί και ο ίδιος να δώσει τις δικές του μάχες, να δεχτεί την επαναστατική δράση ως την μόνη διέξοδο των καταπιεσμένων λαών ενάντια στα αφεντικά. Το ποδόσφαιρο σε εποχές πολιτικής, οικονομική και κοινωνικής κρίσης μπορεί να παίξει 2 ρόλους είτε να γίνει ακόμα ένα μέσο αποχαύνωσης του λαού είτε να παίξει τον δικό του επαναστατικό ρόλο ενάντια στην εξουσία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τρέχουν να εφαρμόσουν την κάρτα οπαδού, γνωρίζουν ότι με το να εκδιώξουν τους οργανωμένους από τα γήπεδα θα χαθεί και η τελευταία φωνή αντίδρασης. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να πλασάρουν τους αστέρες τους και τους χορηγούς τους χωρίς τα ενοχλητικά πανό για την Λευτεριά της Κύπρου μας, για τους αγωνιζόμενους λαούς, για τα μέτρα της τρόικας και τις εκποιήσεις  που συχνά εμφανίζονται από τους οργανωμένους στα γήπεδα.

Σε αυτό το σημείο είμαστε αναγκασμένοι να ξεφύγουμε από το κύριο θέμα της προκήρυξης μας για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Μετά από έντονη σκέψη αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο ΘΥΡΑΕΝΝΙΩΤΕΣ στο όνομα της οργάνωσης μας. Το πράξαμε αφού αρκετοί από εμάς θεωρούμε την ΘΥΡΑ9 ιδεολογικό μας σχολείο. Στα γήπεδα, στις εκδηλώσεις, στις πορείες ωριμάσαμε ιδεολογικά βρήκαμε τον δικό μας δρόμο για αυτό και το θεωρούμε τιμή μας που μπορούμε σήμερα να αυτοαποκαλούμαστε ΘΥΡΑΕΝΝΙΩΤΕΣ. Αυτό όμως που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι ουδεμία σχέση έχουμε με την επίσημη ΘΥΡΑ9, όπως είναι λογικό μία οργάνωση με την δική μας παράνομη δράση δεν μπορεί να έχει δεσμούς με την γραμματεία και τις επιτροπές της ΘΥΡΑ9, το ξεκαθαρίζουμε αφού είμαστε σίγουροι ότι τα σκυλιά του Ιωνά Νικολάου από την λύσσα τους να βρούνε αυτούς που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι στην προσκυνημένη κοινωνία που ζούμε θα προσπαθήσουν να στοχοποιήσουν τα στελέχη και τα μέλη της επίσημης ΘΥΡΑ9.

Αν κάτι μας χαρακτηρίζει ως Ε.Θ.Α.Π είναι ότι παραμένουμε αθεράπευτα ρομαντικοί κι ας είμαστε από τους τελευταίους των κυπριακών γηπέδων. Για αυτό τον λόγο επιλέξαμε να αφήσουμε την προκήρυξη μας στις κερκίδες του παλαιού Γ.Σ.Π ως μια ύστατη προσπάθεια να θυμίσουμε στον κόσμο ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι τα εκατομμύρια και οι χορηγοί, δεν είναι οι αστέρες και τα ακριβά συμβόλαια αλλά είναι τα παιδιά στις αλάνες και οι μάγκες στις κερκίδες. Το πραγματικό ποδόσφαιρο παίζεται στις φτωχογειτονιές της Κύπρου, στις φαβέλες της Βραζιλίας, στα χωράφια της Αφρικής, παίζεται εκεί που κτυπά η καρδιά της εργατιάς σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Κλείνοντας θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους αυτούς που εδώ και χρόνια περίμεναν αυτά τα κτυπήματα, σε αυτούς που κουράστηκαν να σκύβουν το κεφάλι, σε αυτούς που άντεξαν και κράτησαν αναμμένη την φωτιά της αντίστασης βαθιά μέσα τους, σε όλους αυτούς που στο άκουσμα τον εκρήξεων ζωγραφίστηκε στα χείλια τους εκείνο το συνωμοτικό χαμόγελο. Σε εσάς απευθυνόμαστε αδέλφια και σας ζητάμε να μην αφήσετε κανένα να αμφισβητήσει το δίκαιο του αγώνα μας, να φτύσετε στα μούτρα τους υποκριτές που θα τρέξουν να μας καταδικάσουν και τέλος να απαντάτε στους καθωσπρέπει και στους νομοταγείς με τα λόγια  του μεγάλου επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ότι  «ο άνεμος της ελευθερίας είναι στην πραγματικότητα ο άνεμος της παρανομίας».

Δύσκολος ο δρόμος που διαλέξαμε όμως σαν έτοιμοι από καιρό σφίγγουμε τις γροθιές μας και συνεχίζουμε. Εκείνο που μας δίνει δύναμη να ρισκάρουμε την σωματική μας ακεραιότητα αλλά και την προσωπική μας ελευθερία είναι εκείνα τα συνωμοτικά χαμόγελα που θα συντροφεύουν τους μαθητές στα σχολεία, τους φοιτητές στα πανεπιστήμια, τους εργάτες στους χώρους δουλειάς και τους παππούδες στα καφενεία. Προχωράμε με το χαμόγελο στα χείλη και την οργή στο βλέμμα.

Μέχρι να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη.
Ένοπλοι Θυραεννιώτες Αντάρτες Πόλης
Λευκωσία Φεβρουάριος 2015