Να κτυπηθεί το κακό

236

panagi diaititis diaitisia marios trifylli.net

Η ιδέα της δημιουργίας Λίγκας δεν είναι σημερινή. Οι σύλλογοι την επαναφέρουν στο τραπέζι κάθε φορά που νιώθουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σήμερα είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε, μετά και την ιστορική απόφαση του Μάριου Παναγή να καταγγείλει στην Αστυνομία πρόσωπα και καταστάσεις πίσω από στημένους αγώνες.

Δεν θα επιλύσει τα προβλήματα η Λίγκα διότι δεν είναι μόνο θέμα δομής, αλλά κυρίως νοοτροπίας. Το πρόβλημα μας δεν είναι «ποιοι τα έφαγαν και ποιοι έχουν σειρά να φάνε» αλλά η τιμιότητα. Καθότι λοιπόν κάτι πρέπει να γίνει για να ξεφύγουμε από την τωρινή βρωμιά και δυσωδία (η φράση που αγαπά να μισά ο Κωστάκης), ορθά οι σωματειακοί παράγοντες λένε «ας τη δοκιμάσουμε».

Ενδεχόμενη σύσταση Λίγκας θα έχει καλές πιθανότητες επιτυχίας εάν κτυπήσει το κακό στη ρίζα του. Δηλαδή, να κτίσει ένα Σινικό Τείχος μεταξύ της ΚΟΠ και των τομέων που καίνε: Της διαιτησίας, των πειθαρχικών επιτροπών και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Θα έλεγα και του ελέγχου οικονομικών κριτηρίων όμως αποτελεί τον μοναδικό τομέα για τον οποίο η UEFA έχει χαράξει κόκκινη γραμμή.

Σε όλα τα άλλα μπορούν να γίνουν αλλαγές. Ειδικά στη διαιτησία. Ας βρεθεί ένας υψηλόβαθμος της Ομοσπονδίας να μας εξηγήσει τη λογική για το εξής: Να πληρώνουν οι ομάδες μέχρι και 2.500 ευρώ σε αγώνα με έξι διαιτητές και έναν παρατηρητή, για τον ορισμό και την αξιολόγηση των οποίων αποφασίζει η -αποτυχημένη- Επιτροπή Διαιτησίας, αγνοώντας την οποιαδήποτε καταγγελία και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα αν επιβάλλει τιμωρίες και σε ποιους ή γιατί συνεχίζει να ορίζει κανονικά τον κάθε Νικολαΐδη. Φλέβα χρυσού. Α ρε άτιμε ομφάλιε λώρε…

Ότι πάθουμε εν που την κκελλέ μας, όπως είπε και ο Παναγή, αγαπητοί πρόεδροι συλλόγων που στις δηλώσεις σκίζεται αλλά στις πράξεις κάνετε μεσάνυχτα. Είναι η ώρα για αλλαγές. Όπως και για την Αστυνομία να συνεχίσει τη στοιχειοθέτηση καταγγελιών, τις συλλήψεις και το ξήλωμα του κυκλώματος. Ας κοιτάξει και ψηλότερα από το Παραλίμνι – Άρης του 2012.

Πηγή: Μιχάλης Λουκά/ Φ