Η ιδέα του TRIFYLLI.net για το χρέος


somateio omonoia

Δεν είμαστε οικονομικοί αναλυτές ούτε μεγάλοι δικηγόροι. Έχουμε όμως μια αγάπη τεράστια για την τριφυλλάρα που δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε τα βράδια. Ακούγοντας χθες τον πρόεδρο στη δημοσιογραφική και βάζοντας ξανά κάτω νούμερα, αριθμούς και ιδέες καταλήξαμε στο εξής.

Πρώτο. Η ομάδα θα προσπαθήσει και πάλι να πάρει δάνειο από κάποια τράπεζα. Δεύτερο. Η ιδέα για πώληση του οικήματος στην Παπανικολή που έχει ήδη πέσει στο τραπέζι θα αποτελέσει εν τέλει, την ύστατη προσπάθεια για επίλυση των οικονομικών υποχρεώσεων.

Για το πρώτο, χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς να μπει κάτι υποθήκη αυτή την ιδέα να την αποχαιρετίσουμε νωρίς. Άστε που στη καλύτερη περίπτωση το επιτόκιο που θα πάρουμε θα είναι πέρα του 6 με 7 % το ελάχιστο. Για το δεύτερο, εμείς ταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή εναντίον μιας τέτοιας ιδέας.

Το δικό μας οπαδικό μυαλό όμως και η αγάπη για την ιστορία και το χαρακτήρα της ομάδας μας, μας έχει οδηγήσει στην πιο κάτω τροποποιημένη πρόταση που σαφώς ανταποκρίνεται καλύτερα στα θέλω και τα πιστεύω μας.

Γιατί δεν βγαίνουν κάποιου είδους bonds για το σωματείο στη Παπανικολή τα οποία να είναι διαθέσιμα στο κόσμο μας να τα αγοράσει. Να βγουν 100 χιλιάδες bonds αξίας 20 ευρώ τα οποία θα μπορεί ο κάθε Ομονοιάτης αναλόγως της οικονομικής ευρωστίας του να αγοράσει. Σύνολο 2 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά τα bonds αξίας 20 ευρώ να είναι με χρονική περίοδο 5 χρόνια για παράδειγμα και στη λήξη τους ο κάτοχος τους μπορεί να τα εξαργυρώσει σε μια τιμή μεγαλύτερης της αρχικής, παράδειγμα μετά από 5 χρόνια να μπορούν αγορασθούν πίσω από την Ομόνοια στα 23 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο η ΟΜΟΝΟΙΑ παίρνει ένα μακροχρόνιο δάνειο από το λαό της σε ένα πολύ χαμηλό και ευνοϊκό επιτόκιο και χωρίς να έχει στο κεφάλι της καθόλου δόσεις για αυτό το δάνειο για τα επόμενα 5 χρόνια.

Επίσης και ο λαός έχει μια ευκαιρία να βοηθήσει την ομάδα του και να επενδύσει ταυτόχρονα τα χρήματα του ας είναι και με κάποιο χαμηλό επιτόκιο. Ο Ομονοιάτης στη τελική δεν το κάνει για να κερδίσει εις βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αλλά για να βοηθήσει, τα bonds είναι απλώς ένα αποδεικτικό στα χέρια του που θα του καθορίζει ότι τα λεφτά του δεν πάνε σε μια απύθμενη τρύπα.

Με την λήξη τους μπορεί ο κάτοχος τους αν το επιθυμεί να τα επιστρέψει απευθείας στο σωματείο χωρίς να διεκδικήσει καν τα χρήματα που του αναλογούν. Αν δημιουργηθεί κλίμα και δυναμική και κάθε Ομονοιάτης σπεύσει να αγοράσει από ένα από δύο από τέσσερα τέτοια bonds και αν στη τελική σωθεί η αγαπημένη μας ομάδα Ε ΤΟΤΕ ΠΕΙΤΕ μας έναν που θα δώσει σήμερα 20 ευρώ και θα πάει μετά από 5 χρόνια για να εισπράξει τα… 23 ευρώ!

Ακόμα και οι μισοί να πάνε να τα εξαργυρώσουν μετά από 5 χρόνια, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει εισπράξει σήμερα άμεσα 2 εκατομμύρια ευρώ, δεν θα δώσει ούτε και μια δόση για τα επόμενα 5 χρόνια σε αυτό το «δάνειο» και στο τέλος θα πρέπει να πληρώσει 1 εκατομμύριο και 150 χιλιάδες ευρώ δηλαδή σχεδόν το μισό ποσό του δανείου. Σε αντίθετη περίπτωση αν πάρεις ένα δάνειο 2 εκατομμυρίων από την τράπεζα με 6% επιτόκιο (δεν το βλέπουμε ούτε στα όνειρα μας) μετά από 5 χρόνια θα έχεις δώσει τουλάχιστον 500 με 700 χιλιάδες μπορεί και περισσότερο, από το ποσό που δανείστηκες αρχικά.

Μπορούν να μπουν διάφορες ασφαλιστικές δικλίδες όπως για παράδειγμα να μην μπορούν να αγορασθούν όλος ή μεγάλος αριθμός bonds από ένα δικαιούχο και ουσιαστικά να πάρει στα χέρια του το οίκημα του σωματείου μας καθώς επίσης και λεπτομερέστατη και αναλυτική κατάσταση για το που θα πάνε τα 2 εκατομμύρια που θα μαζευτούν άμεσα. Κάθε κάτοχος να πάρει στην κατοχή του κατάσταση ότι αυτά τα λεφτά πάνε για να ξοφληθούν οι τάδε και οι τάδε οφειλές για παράδειγμα.

Λοιπόν ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΑΣ. Διαβάστε την αν σας αρέσει προωθήστε την άμα γουστάρετε την παίρνετε την κόβετε την ράβετε και την φέρνετε έτοιμη με τα κατάλληλα νομικά πλαίσια και έντυπα και ξεκινάμε τη δουλειά χωρίς πολλά πολλά λόγια. Δεν είμαστε οικονομολόγοι δεν είμαστε δικηγόροι, είμαστε σίγουροι όμως πως ανάμεσα στους χιλιάδες Ομονοιάτες υπάρχουν και τέτοιοι.

Μπορεί η ιδέα μας να έχει κενά και παραλείψεις μπορεί να αγνοούμε ένα σημείο της νομοθεσίας. Ας βάλουν και άλλοι το χέρι τους. Ας πάρουν την ιδέα μας και να την μετατρέψουν σε πράξη. Δουλέψτε πάνω της, είναι απλή είναι υλοποιήσιμη, είναι ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ καλύτερη από το να πωλήσετε το σωματείο μας και μετά να κάτσετε στο ενοίκιο και είναι ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ καλύτερη από το να ζητήσετε ΚΑΙ ΠΑΛΙ από τον λαό μας να ρίξει το 20ευρώ του στην… απύθμενη ττεννέκκα !!!!!