Ο Mario Dimitrov το νέο απόκτημα


mario dimitrov omonoia player

Γράψαμε χθες άρθρο με τίτλο «Θα ήταν αλλιώς αν έδινε το πέναλτι» θέλοντας απλά να προκαλέσουμε την περιέργεια του κόσμου να διαβάσει την άποψη μας. Η άποψη που θέλαμε να περάσουμε στους αναγνώστες μας είναι πως πρέπει επιτέλους να γυρίσει σελίδα η ποδοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ και να κτιστεί πάνω στις δικές της δυνάμεις. Όταν τα οικονομικά είναι στο μηδέν, η καλύτερα στο υπό το μηδέν η λογική είναι πως πρέπει να ξοδεύουμε πολύ λιγότερα από τα έσοδα μας.

Χθες αποδείχτηκε και στην πράξη πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά επιπέδου Κύπριων και Ξένων «πειραμάτων». Αν για παράδειγμα χθες αγωνιζόταν ο 21χρονος Βούλγαρος Μάριο Ντιμιτρόβ ή ο Γάλλος Jerome Philix θα σχολιάζαμε σήμερα ένα άκρως ενθαρρυντικό ντεμπούτο. Γιατί να μην κάνει τα ίδια λάθη ο Φυλακτού, ο Οικονομίδης ή ο Φιλιώτης, ο Ρουσιάς, ο Κονομής με τους εκάστοτε ξένους;

Για όσους δεν το διάβασαν, το άρθρο (Διαβάστε εδώ) ασχολείται ξεκάθαρα για το πιο σοβαρό σημερινό πρόβλημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που δεν είναι άλλο από την διοικητική της γύμνια. Η έλλειψη επαγγελματισμού και η απουσία πλάνου και φιλοδοξιών στέρησαν από την ΟΜΟΝΟΙΑ την ταυτότητα της. Μια αρρωστημένη νοοτροπία αναζητώντας κάθε χρόνο 10-20 ξένους.

Η αναφορά στο πέναλτι γίνεται απλά για να καταλάβουν μερικοί πως το ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ (νίκης, ήττας ή ισοπαλίας) δεν φάνηκε διαφορά επιπέδου που να δικαιολογεί τους επίδοξους μιζαδόρους και μανατζαρεους να πλουτίζουν για να κτίζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ με 10-20 ξένους κάθε χρόνο ενώ τις ίδιες ή και περισσότερες προοπτικές έχουν Κύπριοι παίκτες. Όταν μάλιστα η ΙΣΤΟΡΙΑ μας και οι ΧΡΥΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ κτίστηκαν πάνω στις ακαδημίες μας.

Γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ μάγκες ήταν το μεγαλύτερο φυτώριο ποδοσφαιριστών στην Κύπρο και σήμερα βρίσκεται έτη πίσω από τους ανταγωνιστές της σε αυτό το θέμα. Προβληματιστείτε, πριν ανοίγεται το στόμα σας και να σχολιάζετε επιφανειακά ένα τίτλο ενός άρθρου πριν καν μπείτε στο κόπο να το διαβάσετε.

Προβληματιστείτε επίσης, μήπως τελικά κάποιοι οπαδοί που δεν πήραν ποτέ σεντ από τα ταμεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχουν ΑΠΟΨΗ για το τι μπορεί να πάει στραβά και η ΟΜΟΝΟΙΑ μας σήμερα να είναι τόσο μακριά από την φυσική της θέση στην βαθμολογία…