ΘΥΡΑ 9: Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος


kanis den einai lathraios

Μετά την παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης στον χώρο κράτησης των προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά μας δόθηκε η ευκαιρία να κουβεντιάσουμε με αρκετούς από τους “κρατούμενους” αλλά και με τα μέλη της πολιτικής άμυνας.

Μέσα από την κουβέντα μας συνεχώς μας εξέφραζαν τις ευχαριστίες τους προς την Κύπρο και τον κόσμο που τους στήριξε αλλά ταυτόχρονα όμως και την λύπη τους για αυτούς που ήθελαν ακόμα και τα μικρά παιδιά που ήταν μαζί τους να πνιγούν στην θάλασσα.

Αρκετοί από τους πρόσφυγες βρίσκονται σε απεργία πείνας εδώ και μέρες αφού όπως μας δήλωσαν γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο δεν θέλουν να γίνουν περισσότερο βάρος στον νησί και καλούν την πολιτεία να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε να μπορούν να φύγουν.

Με ανάμεικτα αισθήματα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής αφού είδαμε αντρες ταλαιπωρημένους που άφησαν τα πάντα πίσω για ένα “καλύτερο” μέλλον, γυναίκες με τα μωρά στην αγκαλιά τους να ζουν ακόμα με τον φόβο του πολέμου και παιδιά που δεν ξέρουν καν τι συμβαίνει… Όμως παρόλα αυτά είδαμε άνθρωπους γλυκύτατους ευδιάθετους έτοιμους να σε κάνουν να νιώσεις έναν από αυτούς.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ