Χαμένος στ’ όνειρο: Όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ γυρίζει τη πλάτη στα παιδιά της


xamenos st' oneiro

xamenos st' oneiro

Γεια σας αδέρφια ΟΜΟΝΟΙΑτες και ΟΜΟΝΟΙΑτισσες μόνο,

Σήμερα θα ασχοληθώ με ένα εντελώς διαφορετικό θέμα από το αγωνιστικό. Λέω να πούμε μια κουβέντα για τη λειτουργία του Αθλητικού μας Σωματείου. Ας αφήσουμε για λίγο στην πάντα το αγωνιστικό και ας θίξουμε ένα ζήτημα που κάθε φορά δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις στα μέσα της χρονιάς και με μαθηματική ακρίβεια σπέρνει αρνητικό κλίμα και ασταμάτητες συζητήσεις και διαφωνίες.

Αφορμή για τον εμφύλιο τα τελευταία χρόνια αποτελεί κυρίως το οικονομικό πρόβλημα στο Σωματείο. Το πώς και γιατί φτάσαμε σε αυτό το τεράστιο χρέος δεν θα το σχολιάσω αυτή τη στιγμή, αναμφισβήτητα όμως δημιουργεί αρνητικό κλίμα ανάμεσα στο κόσμο ανά πάσα στιγμή. Ο λόγος απλός στο δικό μου μυαλό… Υπάρχει η μια πλευρά που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα εγκλήματα που έγιναν με τον άλφα ή βήτα τρόπο, και από την άλλη υπάρχει και η μερίδα που μηδενίζει τα πάντα και πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση. Στην μέση βρίσκεται η μεγαλύτερη μάζα του κόσμου η οποία παλεύει να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει και συχνά παίρνει θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, με μοναδική ζημιωμένη την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Αφορμή για τον πιο πάνω πρόλογο κάποια θέματα που ποτέ δεν προχωρούν στην ΟΜΟΝΟΙΑ και προσωπικά με ενοχλούν αφάνταστα. Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος βραχνάς στην ομάδα μας είναι το οικονομικό, αλλά είναι λες και δεν θέλουμε να δουλέψουμε για να αυξηθούν τα έσοδα του Σωματείου. Η Διοίκηση και οι υπεύθυνοι του Σωματείου σε συγκεκριμένα πόστα δεν φαίνεται να δουλεύουν με την όρεξη τους.

Να μην το προσωποποιήσω όμως, να αρκεστώ σε κάτι γενικό. Είναι δυνατόν η ΟΜΟΝΟΙΑ να καίγεται αυτή τη στιγμή να μειώσει τον προϋπολογισμό της, και να αυξήσει τα έσοδα της και να μην γίνεται το παραμικρό για το δεύτερο;

Δεν το χωράει ο νους μου πως η διοίκηση δεν μπορεί να τροποποιήσει το σχέδιο των μελών της και να αυξήσει τα σταθερά της μηνιαία έσοδα από το τίποτα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που άλλα σωματεία κάνουν ολόκληρες εκστρατείες και καμπάνιες για να ελκύσουν νέα μέλη από τις τάξεις των οπαδών της.

Πως μπορεί κανείς να πιστεύει πως τα μοναδικά έσοδα που μπορεί να έχει η ομάδα με τον περισσότερο κόσμο είναι ΜΟΝΟ τα εισιτήρια διαρκείας; Δεν καταλαβαίνετε πως με αυτό τον τρόπο ο κόσμος αποξενώνεται από την ομάδα; Δεν την νιώθει δική του απλά επειδή αγοράζει ένα εισιτήριο διαρκείας.

Επίσης δεν το χωράει ο νους μου να φτάνουν συνεχώς εισηγήσεις από τον κόσμο προς το Σωματείο για να αυξήσει τα έσοδα του και να μην προχωράει ποτέ τίποτα. Μέσα σε λίγες βδομάδες πέρσι όταν ξεκινούσαμε εκστρατείες οικονομικής ενίσχυσης έφτασαν στο Σωματείο δεκάδες καινοτόμες ιδέες με τεράστια προοπτική και τίποτα από αυτά δεν προχώρησε. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολλές πρωτοποριακές ιδέες και εφικτές που έφτασαν στο Σωματείο καθώς και ως www.trifylli.net είχαμε λάβει από τους αναγνώστες επιστολές οι οποίες παραδόθηκαν και στα γραφεία του Σωματείου.

Εδώ γεννιέται ένα τεράστιο ερώτημα σχετικά με τον επαγγελματισμό που υπάρχει στα γραφεία αλλά τι να πρωτοπούμε; Στο Σωματείο πρέπει να γίνει κάτι ριζικό. Να αλλάξει η νοοτροπία με την οποία χειρίζονται κάποια ζητήματα. Να μπουν κάποιες διαδικασίες σε επαγγελματικές βάσεις και να βγει κερδισμένη η ΟΜΟΝΟΙΑ. Υπάρχουν εκατοντάδες νέοι σπουδασμένοι που θα έδιναν τη ζωή τους να εργάζονται για την ομάδα και όμως η ίδια η ΟΜΟΝΟΙΑ τους γυρίζει την πλάτη με την πρώτη ευκαιρία.

Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά το κλίμα αλλά κάποιοι δεν λένε να το κατανοήσουν. Όταν αφήνεις εκτός μια μερίδα του κόσμου σου, είναι λογικό πως θα γεννηθούν κόντρες. Και το τονίζω πως αυτό συμβαίνει δυστυχώς από την ίδια την ΟΜΟΝΟΙΑ που πληγώνει τα παιδιά της. Όταν για παράδειγμα ξεχωρίζει το Σωματείο μας τους οπαδούς της και τους χωρίζει σε συγκεκριμένες κατηγορίες τότε είναι λογικό πως δεν θα υπάρξει ομόνοια ανάμεσα μας, και αυτή τη στιγμή την χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Μάγκες η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είναι ένας σύλλογος, μια ιδεολογία ολόκληρη την οποία πρέπει να υπηρετούμε. Όλοι μαζί έχουμε απίστευτες δυνατότητες αρκεί να κτιστούν μέσα στο Σωματείο οι βάσεις για να εκμεταλλευτούμε τη μάζα του κόσμου μας και να ξεφύγουμε από την μιζέρια και τα οικονομικά προβλήματα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ένα θηρίο στο κλουβί που κτίζουν μερικά μυαλά εγωιστικά. Δεν μιλάω ούτε για συνομωσίες, ούτε για κόμματα, ούτε για συμμορίες. Μέσα σε κάθε σύνολο υπάρχουν καλά και κακά άτομα.

Εν κατακλείδι, θέλω να πιστεύω πως την ίδια άποψη έχουν αρκετοί εκεί έξω και πως μια μέρα θα ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να σπρώξουμε την OMONOIA μας ψηλά, πολύ ψηλά, με όραμα, θέληση και πίστη για μια απόλυτη βασίλισσα στον Κυπριακό αθλητισμό.

Τα λέμε

Χαμένος στ’ όνειρο | [email protected]