Ποδόσφαιρο εναντίον φασισμού


FC - SP

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΓHΠΕΔΟ ΤΗΣ ΖΑΝΚΤ ΠΑΟΥΛΙ

Ποδόσφαιρο εναντίον φασισμού

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα που προέκυψε με την επιγραφή στο γήπεδο της Ζάνκτ Πάουλι που καλύφθηκε για τις ανάγκες της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας. «Καθόλου ποδόσφαιρο στους φασίστες» αναγράφει η επίμαχη ταμπέλα.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι υπεύθυνοι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γερμανίας κάλυψαν το μισό κομμάτι της συγκεκριμένης επιγραφής, το οποίο αναφέρεται στο θέμα των Φασιστών.

Οι άνθρωποι της DFB, με τοποθέτησή τους στο Twitter αποσαφήνισαν πως «αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της πάγιας στρατηγικής της ομοσπονδίας που προβλέπει την ουδετεροποίηση όλων των γηπέδων που χρησιμοποιεί η Εθνική ομάδα με απόκρυψη τόσο των διαφημίσεων όσο και των πολιτικών μηνυμάτων».

Το ζητούμενο είναι, για ποιόν λόγο η DFB επέλεξε το γήπεδο της Ζανκτ Πάουλι, μιας ομάδας που φημίζεται για τις ακραίες αριστερές απόψεις των οπαδών της. Μιας ομάδας, στο γήπεδο της οποίας επικρατεί μια συγκεκριμένη νοοτροπία, αποδεκτή σε απόλυτο βαθμό απ’ όλους τους φιλάθλους όλα αυτά τα χρόνια.

Το διαδίκτυο, πάντως, έχει γεμίσει με φωνές διαμαρτυρίας, τόσο από πρώην παίκτες της ομάδας από τα προάστια του Αμβούργου, όσο και από φιλάθλους άλλων ομάδων, ακόμα και από ποδοσφαιριστές, που επικρίνουν την Ομοσπονδία για «φίμωση» των απόψεων του συλλόγου, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τη συγκεκριμένη επιγραφή.

Η ίδια η διοίκηση της Ζανκτ Πάουλι έκανε λόγο για «ακατανόητη ενέργεια» της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ενώ, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τη φωτογραφία, το θέαμα ενός πράσινου πανιού να καλύπτει τη μισή επιγραφή είναι αν μη τι άλλο αστείο…

sentragoal