Ας αποφασίσει ο καθένας ελεύθερα


Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για το αν έπρεπε να εκδοθεί το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα, ας εξετάσουμε ένα προς ένα τα θύματα του και ας αποφασίσει ο καθένας ελεύθερα αν πρόκειται για τρομοκράτη ή για έναν ακόμα Έλληνα αγωνιστή τον οποίο φρόντισαν να μας σερβίρουν ως τρομοκράτη.

– 1985 Νίκος Μομφεράτος: Υπουργός επί Χούντας. Ουδέποτε τιμωρήθηκε παρά την προφανή ανάμιξη του στην δικτατορία.

– 1986 Δημήτρης Αγγελόπουλος: Ιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής. Είχε κλέψει 57 εκατομμύρια δολάρια από το Ελληνικό κράτος σε απάτη που εντόπισε ειδική επιτροπή του ΟΗΕ.

– 1988 Αλέξανδρος Αθανασιάδης-Μποδοσάκης: Πέραν από τα οικονομικά σκάνδαλα στα οποία ήταν μπλεγμένος, ευθυνόταν για τον θάνατο 215 υπαλλήλων του και τον τραυματισμό 3000 στα κάτεργα των εταιριών του «Πυρκάλ» και «Λάρκο».

– 1988 Ουίλιαμ Νορντίν: Στρατιωτικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας.

– 1989 Παύλος Μπακογιάννης: Βουλευτής Ν.Δ. Κρίθηκε ένοχος (μαζί με την αδερφή του) για το σκάνδαλο Κοσκωτά από τον εισαγγελέα Εφετών Ευθυμιάδη (αναφορά αρ. 264 της 1 Ιούνη 1989). Δεν εξέτισε καμία ποινή.

– 1991 Ρόναλντ Στιούαρτ: Αμερικανικός λοχίας

– 1991 Τσετίν Γιοργκού: Τούρκος διπλωμάτης

-1994 Μιχάλης Βρανόπουλος: Πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας. Συμμετείχε στο σκάνδαλο της ΑΓΕΤ – Ηρακλής ξεπουλώντας την εταιρία στον Ιταλικό Όμιλο «Φερούτσι» και λαμβάνοντας μίζες 3δις δραχμές. Το σκάνδαλο επιβεβαιώθηκε από την κατάθεση του οικονομικού συμβούλου του ομίλου «Φερούτσι», Μπερλίνι, στον Ιταλό εισαγγελέα Ντι Πιέτρο αλλά και από την διεθνή εταιρία λογιστικών ελέγχων «Price Waterhouse» η οποία απέσυρε την υπογραφή της από τους ισολογισμούς του Ομίλου.

-1994 Ομέρ Σιπαχίογλου: Σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας

-1997 Κώστας Περατικός: Εφοπλιστής. Κατάκλεψε τον Ελληνικό λαό σε ένα σκάνδαλο άνευ ορίων αφού όχι μόνο πήρε δωρεάν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αλλά εισέπραξε 10δες δισεκατομμύρια από το Ελληνικό δημόσιο.

-2000 Στίβεν Σόντερς: Βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος, πτέραρχος της αεροπορίας. Έλαβε ενεργό μέρος στο σχεδιασμό των βάρβαρων αεροπορικών βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας.

από ένα φίλο