Βήμα Φιλάθλου: Δυστυχώς μόνο στα λόγια


Βήμα Φιλάθλου

Βήμα ΦιλάθλουΛέμε για την ΟΜΟΝΟΙΑ την ομάδα του λαού. Μέχρι πρότινος αν δεν είσαι του ΑΚΕΛ εν σε εγκρίναν μέλος. «Άνοιξαν» οι πόρτες μόνον όταν ήθελαν λεφτά. Κάποιοι που έκαναν αιτήσεις διαμαρτυρίας και ανέλπιστα έγιναν μέλη δεν έχουν τα λεφτά να πληρώσουν συνδρομές και αμέσως ξεκινά η ίδια η διοίκηση να κατηγορά τον κόσμο για αυτό, ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πράττουν ούτε τα δέοντα για να βοηθήσουν να εγγραφούν παραπάνω μέλη και να βοηθήσουν τα υπάρχοντα μέλη ν α αποπληρώσουν τις οφειλές τους, κάτι που μελλοντικά θα το αποδείξω.

Δεύτερο σημείο: Λέμε ότι είμαστε ομάδα του Λαού και ότι το να γίνουμε μέλη είναι η μόνη λύση. Αντί αυτού, και το επιβεβαιώνω προσωπικά, πάμε σε γενική καταστατική συνέλευση όπου στην ουσία αντί των καταστατικών αλλαγών που θα άλλαζαν την δομή του Σωματείου, προχωρούμε σε μικροαλλαγές και προτάσεις για επιτροπές που θα ελέγχουν το συμβούλιο. Οι αλλαγές εννοείτε ότι προτάθηκαν από κομματικούς δικηγόρους και εννοείτε ότι από τότε δεν είδαμε τίποτα από όσα ψηφίσαμε πριν έξι ολόκληρους(!) μήνες.

Επίσης, πολλές από αυτές τις καταστατικές αλλαγές, κάποιοι έξυπνοι πήγαν να τις περάσουν ετσιθελικά αλλά ευτυχώς και εγώ και κάποιοι άλλοι αντιδραστικοί, από αυτούς που είναι η γενεσιουργός αιτία για την κατάντια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σήμερα (ΘΥΡΑ9), αντιδράσαμε, φωνάξαμε αγενέστατα και άξεστα και καταφέραμε να μας λάβουν  και εμάς και άλλους που ήθελαν ν α πουν την άποψη τους αλλά δεν είναι του χαρακτήρα τους αυτές οι συμπεριφορές, να ακουστούμε.

Τρίτο σημείο: Στην ίδια καταστατική συνέλευση, μας είχαν πει ότι ακόμα και με αποτυχία στην Ευρώπη θα είχαμε τουλάχιστον ισοσκελισμένο π προϋπολογισμό, ενώ με μια και μοναδική πρόκριση (δηλαδή αν περνούσαμε από την άστρα) θα είχαμε περίπου 500 000 ευρώ πλεόνασμα (Η πλεονασματικό πλεόνασμα όπως είπε ο υψηλού IQ πρώην επιτέλους, πρόεδρος Μυλωνάς) Αντί αυτού πάμε να παίξουμε με την ανόρθωση και βλέπουμε ένα ερείπιο ΟΜΟΝΟΙΑΣ να δέχεται 3 εύκολα γκολάκια από την Σούλλα για να μάθουμε την επόμενη μέρα ότι οι παίκτες είναι απλήρωτοι.

Τέλη Αυγούστου, Αρχές Σεπτεμβρίου και με πλεονασματικούς υπολογισμούς! Επίσης τίθεται θέμα προπονητή και αν δεν επενέβαινε η ΘΥΡΑ 9 θα είχαμε από τότε μείνει χωρίς προπονητή! Εν τέλει φτάνουμε Δεκέμβριο, να παίζουμε με το χειρότερο αποελ της τελευταίας δεκαετίας, να χάνουμε με κατεβασμένα τα σώβρακα και ξανά την επομένη να βγαίνει προς τα έξω ότι οι παίκτες είναι απλήρωτοι! Και με συνοπτικές διαδικασίες ξεκάνουμε τον προπονητή!

Τέταρτο σημείο: Περιπαίζουμε τους εγγλέζους ότι τα γήπεδα τους είναι εκκλησίες, οι ομάδες τους απλά ένα Trademark και οι οπαδοί πελάτες. Πάω στο παράδειγμα της MAN UTD η οποία δέχεται κοροϊδία από τους οπαδούς της CITY ότι οι οπαδοί της είναι σκέτοι τουρίστες και πελάτες που απλά υποστηρίζουν την ομάδα γιατί είναι διάσημη και πουλάει ενώ στο Manchester ελάχιστοι υποστηρίζουν UNITED. Και όμως αυτοί, η ντροπή όλων των οπαδών του κόσμου, αντέδρασαν και βγήκαν στους δρόμους και με πανό στο Old Trafford αμέσως μόλις ακούστηκε ότι την ομάδα θα αγόραζαν αμερικανοί επιχειρηματίες, η οικογένεια Glazer! Εμείς θέλουμε να λέμε ότι είμαστε ομάδα-ιδέα. Ομάδα του Λαού. Ομάδα της αριστεράς, ομάδα αυτών που αντιστέκονται, των ανυπότακτων, των επαναστατών.

Η ομάδα του Λυμπουρή και του Δρα Παπαπέτρου. Μόνο στα λόγια! Γιατί από πράξεις, ακόμα και αυτοί οι «πελάτες-οπαδοί» της Γιουνάιτετ, στα μάτια τα δικά μου και με τα κριτήρια τα δικά μου τουλάχιστον μας έβαλαν γυαλιά. Γιατί εμείς λιώσαμε κυριολεκτικά και ψυχικά και στην τσέπη και σωματικά να σώσουμε αυτή την ομάδα, μόνο δώσαμε σε αυτή την ομάδα που κάποτε ήταν ο φόβος και ο τρόμος, η πιο σεβαστή ομάδα, η μοναδική ομάδα για την οποία κανείς δεν είχε δικαίωμα να πει κάτι αρνητικό. Η αριστερή ομάδα την οποία οι δεξιοί οπαδοί του Διγενή Μόρφου κάποτε υποδέχονταν μετά βαΐων και κλάδων και μερσινιών στις ταράτσες και στα μπαλκόνια, κατάντησε αυτό το έκτρωμα που βλέπουμε σύντομα, και ακόμα δεν συγκινηθήκαμε να κάνουμε τίποτα ενάντια σε αυτούς που ασέλγησαν στο κορμί της. Σε αυτούς που μας έκλεψαν, που μας κορόιδεψαν μπροστά στα μάτια μας! Και που να μην το έκαναν επίτηδες σημαίνει είναι απλώς ανίκανοι!

Και ενώ όλοι επαναπαυόμαστε στους ωραιότατους μας καναπέδες και στα boxes μας, αυτοί που ξεσηκώνονται ενάντια σε όλο αυτό το συνονθύλευμα που τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια μας σέρνει μαζί του στο πηγάδι το άπατο, δέχονται απειλές, ρουφιανεύονται από αυτούς που θέλουν να λέγονται ΟΜΟΝΟΙΑτες και να καταφέρουν να πείσουν τους υπόλοιπους ότι η απραξία τους θα σώσει την ΟΜΟΝΟΙΑ ενώ η αντίδραση της μικρής αυτής μερίδας ξύπνιων είναι αυτή που θα μας καταστρέψει, μετά που οι χειρισμοί τους μας έφεραν μέχρι και 30 ολόκληρα εκατομμύρια από κάτω! Καλώ όσους διαφώνησαν κατά καιρούς μαζί μου η με τις απόψεις μου να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τη δική τους οπτική γωνιά και δουν τα πράγματα από αυτή τη συγκεκριμένη που επεξηγώ και πιο πάνω, και ίσως καταλάβουν γιατί πολλοί από εμάς επικροτούμε και καλούμε την επανάσταση και την αντίδραση του κόσμου.

Μετά τιμής, ένας άρρωστος, μέχρι θανάτου ΟΜΟΝΟΙΑτης.

Νεοκλής Νεοκλέους «Μέλος» Αθλητικού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας