Τόνι Σαβέβσκι: «Προσοχή, σεβασμός και υπομονή»


Για το παιχνίδι της Κυριακής με τη Νέα Σαλαμίνα, καθώς και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα, μίλησε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο προπονητής της ομάδας μας, Τόνι Σαβέβσκι, τονίζοντας ότι σ’ αυτόν τον αγώνα θα χρειαστεί να επιδείξουμε προσοχή, σεβασμό στον αντίπαλο και υπομονή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι καταδικασμένη σε κάθε παιχνίδι να είναι το φαβορί. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του προπονητή μας.

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε για το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα: «Την Κυριακή θα αντιμετωπίσουμε ένα αντίπαλο που στα τελευταία παιχνίδια έχει καλά αποτελέσματα. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, θέλει προσοχή και πολλή υπομονή. Θα πάμε με σεβασμό και χωρίς φόβο, είμαστε το φαβορί στα χαρτιά, όμως αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. Ελπίζω να είμαστε στα επίπεδα που θέλουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το γεγονός ότι χαρακτήρισε την ομάδα μας φαβορί: «Πάντα είμαστε το φαβορί, ακόμη και όταν δεν πάμε καλά, διότι είμαστε η Ομόνοια. Η Ομόνοια είναι πάντα καταδικασμένη, ότι και αν συμβαίνει, πάντα είναι το φαβορί».

Για το τί άλλαξε και η Ομόνοια παρουσιάζεται καλύτερη στα τελευταία παιχνίδια: «Δεν άλλαξε κάτι το ιδιαίτερο. Απλώς ήρθαν οι φάσεις, σκοράραμε και ελπίζουμε αυτό να έχει και συνέχεια. Δεν θα πρέπει ούτε να απογοητευόμαστε εύκολα, ούτε και να ενθουσιαζόμαστε εύκολα. Χρειάζεται σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα».

Για την αλλαγή διάθεσης που παρατηρείται στην ομάδα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάποιοι θεωρούσαν ότι υπήρχε ενδεχόμενο αποχώρησής του από την τεχνική ηγεσία πριν κάποιο χρονικό διάστημα: «Εύκολα αλλάζει η διάθεση στο γύρω περιβάλλον. Για μένα, όμως, δεν αλλάζει τίποτα, γιατί μια καλή κατάσταση αλλάζει εύκολα προς το κακό και το αντίθετο. Όλοι θα θέλαμε να έχουμε κάτι σταθερό και να βαδίσουμε πάνω σε αυτό».

Για το τι προτίθεται να κάνει ούτως ώστε να μην παρασυρθούν οι ποδοσφαιριστές του από τις τελευταίες νίκες: «Πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν γίναμε σούπερ ομάδα και σταθερή, πρέπει να σταθούμε σε αυτό το επίπεδο και για να τα καταφέρουμε πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν ότι είναι σοβαροί και προσγειωμένοι».

Για το πρόγραμμα που ακολουθεί: «Είναι πάρα πολύ καλό το γεγονός ότι ο κόσμος σπρώχνει την ομάδα, όμως πολλές φορές αυτό είναι παγίδα, γιατί από εκεί έρχεται η στεναχώρια και η πίκρα. Όταν λες ότι είμαστε φαβορί και πρέπει να κερδίσουμε τη Νέα Σαλαμίνα, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε δύο φαβορί. Είναι δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να κερδίσεις όλα τα παιχνίδια, αλλά πρέπει να βλέπουμε και πιο προσγειωμένα».

Για το αν θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα ή ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει: «Στέκει και το ένα και το άλλο».

Για το γεγονός ότι κόντρα στη Δόξα η Ομόνοια σημείωσε έξι γκολ, χωρίς ωστόσο να σκοράρει ο Γκικίεβιτς: «Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν κλασικό σέντερ φορ. Απλώς δεν έτυχε να βάλει γκολ σε ένα παιχνίδι. Έκανε, όμως, πολύ καλή δουλειά ο επιθετικός μας. Και αυτός έχει μερίδιο σε αυτά τα γκολ. Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία του».

Για τον Αλίπιο και την ετοιμότητά του: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι στο ρόστερ μας, ανά πάσα στιγμή μπορούν να αγωνιστούν. Ο λόγος που κάποιοι ποδοσφαιριστές παίζουν στην εφηβική ομάδα, είναι για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και σταδιακά να ανεβάζουν επίπεδα ετοιμότητας. Περιμένουμε απ” όλους, ακόμη και από αυτούς που δεν ήταν στην αποστολή στο τελευταίο παιχνίδι. Είναι καλοί παίκτες, αλλά θέλουν δουλειά ακόμη».

Για την αμυντική γραμμή της ομάδας κι αν είναι ικανοποιημένος από την απόδοσή της: «Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ και να λέμε ότι δεν έχουμε δεχθεί γκολ και ότι πάμε καλά. Είναι ωραία που δεν δεχθήκαμε γκολ και μακάρι να μην δεχθούμε και στα επόμενα 20 παιχνίδια».

Για το αν η άμυνα δίνει τίτλους: «Είναι νωρίς να μιλάμε για τίτλους. Προς το παρόν να δίνει βαθμούς. Δεν έχουμε κάνει ακόμη τίποτα».

Για την έλευση του Ράινερ Ράουφμαν στο «Ηλίας Πούλλος»: «Όλοι γνωρίζετε τον Ράινερ και περισσότερο από εμένα. Μόνο με την παρουσία του εκεί βοηθάει, ενώ στην πορεία θα βρούμε τις λύσεις και όλα θα πάρουν το δρόμο τους».