21 Χρόνια μαγκιάς ΘΥΡΑ 9


Το ότι η Θύρα 9 είναι η ανώτερη οπαδική σχολή στο νησί εντός και εκτός γηπέδου αυτό δεν χρήζει και ιδιαίτερου σχολιασμού από εμάς αφού έχει αποδείξει περίτρανα και στους πιο δύσπιστους ότι όταν έχει κέφια αφήνει άφωνους με την παρουσία της τους πάντες.

Όσα λόγια και να πούμε, όσες σελίδες και να καταναλώσουμε για πάρτυ της θα είναι πραγματικά λίγες με τα επιτεύγματα και τις στιγμές μαγείας που μας έχει προσφέρει.

Το πιο σημαντικό επίτευγμα όμως για την οργανωμένη μας κερκίδα αυτά τα 21 χρόνια ζωής είναι η αναγνώριση της άξιας της και όταν αυτή προέρχεται ειδικά από αντίπαλους και αρχηγούς των αντιπάλων αυτό δεν χρειάζεται λόγια για να το περιγράψεις.

Απολαύστε ένα μίνι αφιέρωμα για τα εικοσιενάχρονα της Θύρας 9 με πραγματική αναγνώριση ανωτερότητας από τους αρχηγούς τον ιδίων μας των αντιπάλων.

Το 2001 μετά από ψηφοφορία των 14 αρχηγών των ομάδων πρώτης κατηγορίας καλύτερη κερκίδα αναδείχτηκε η «Θύρα 9» με 40 βαθμούς ενώ την δεύτερη θέση μοιράστηκαν οι κερκίδες του «αποερλ» και της «αελ» με 31 βαθμούς. Στην τέταρτη θέση τα «μπλε αγγελάκια» του απόλλωνα με 6 βαθμούς ενώ οι «μαθητές» αγνοούνται.

Δεύτερη συνεχόμενη φορά και το 2002 καλύτερη κερκίδα της χρονιάς η Θύρα 9 μετά την ψηφοφορία των 14 αρχηγών.

Πρώτη η «Θύρα 9» με 48 βαθμούς, δεύτερη οι «πορτοκαλάδες» με 44, τρίτες οι «αελουλες» με 18, τέταρτα τα «απολλωνάκια» με 9 βαθμούς, πέμπτη η «Πάφος» με 5, και τελευταίο το ντέρμπι ουραγών μεταξύ «ολυμπιακών» και «μαθητών» έληξε ισόπαλο με 1 βαθμό στον κάθε ένα.

Και το 2003 για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωτιά καλύτερης κερκίδας για την Θύρα 9.

Κορυφαίοι οι «Θυραενιώτες» με 43 βαθμούς, δεύτερη οι «ακατανόμαστοι» με 39 και τρίτα τα «καναρίνια» με 28 βαθμούς. Τους υπόλοιπους τους πάτησε το τραίνο φαίνεται.

Μπορούμε να γράψουμε δεκάδες σελίδες όπως αναφέραμε και πιο πάνω αλλά δεν θα το κάνουμε, θα αρκεστούμε σε αυτό για την ώρα. Εξάλλου οποιοσδήποτε οπαδός στην Κύπρο μπορεί να αναγνωρίσει την ΘΥΡΑ 9 ως ένα από τα σημαντικότερα σύνολα στην Κύπρο, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στην κοινωνία.

Ίσως σε ένα επόμενο άρθρο μας για την ΘΥΡΑ 9 να συμπεριλάβουμε και πορείες, που από μόνες τους δηλώνουν πολλά.

ΘΥΡΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΘΥΡΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ