Τα 15 λεπτά ευτυχίας του μικρού Μαξ


Ο παίκτης με τη στολή της εθνικής Σουηδίας είναι ο Κιμ Κάλστρομ Κιμ Σέλστρομ αυτός που όλοι ήθελαν να πάρουν στο Football Manager 00/01. Ο πιτσιρικάς με τη στολή της εθνικής Γερμανίας τον οποίο αγκαλιάζει ο Σουηδός είναι ο Μαξ. Ο Μαξ είναι ένα από τα έντεκα παιδιά με σύνδρομο Γουίλιαμς που συνόδεψαν τους παίκτες πριν το παιχνίδι των προκριματικών. Το γεγονός ότι τα παιδιά μ” αυτό το σύνδρομο αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικοποίησης και συγκέντρωσης ανησυχούσε ιδιαίτερα τους δικούς τους καθώς κανείς δεν ήταν σίγουρος πως θα αντιδράσουν ευρισκόμενα δίπλα σε πασίγνωστους ποδοσφαιριστές και ταυτόχρονα μπροστά σε 50.000 ανθρώπους. Ευτυχώς για τον Μαξ, ο Κάλστρομ δεν αδιαφόρησε για τον μικρό του συνοδό και γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του προσπάθησε με κάθε τρόπο να τον βοηθήσει να χαλαρώσει και να απολαύσει την στιγμή. Κι όπως φάνηκε τα κατάφερε με το παραπάνω.

Λίγες μέρες μετά ο πατέρας του Μαξ έστειλε στον Σουηδό διεθνή ένα ευχαριστήριο γράμμα στο οποίο μεταξύ άλλων του έγραφε «εξαιτίας των ενεργειών σου ο γιός μου είχε τη δυνατότητα να νιώσει το συναίσθημα της περηφάνιας, όπως όλοι. Σου γράφω γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβες πόσο πολύ μας βοήθησες εκείνα τα 15 ξεχωριστά λεπτά για τον Μαξ, που χρειαζόταν συγκέντρωση». Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία ο Κάλστρομ μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει και στο γράμμα γράφοντας ένα κείμενο για μια Σουηδική εφημερίδα στο οποίο, αφού αποκάλυψε πως παρ” όλο που ο Μαξ ήταν πολύ νευρικός στο τούνελ στη συνέχεια χαλάρωσε, τόνισε πως «σε καταστάσεις σαν αυτή λειτουργώ κυρίως σαν γείτονας και γονιός παρά σαν ποδοσφαιριστής, κατανοώντας πως έχω ευθύνη απέναντι στους γονείς οι οποίοι σίγουρα ανησυχούν που βρίσκονται στις κερκίδες».

Ο μικρός Μαξ δεν έκανε φυσικά καμία δήλωση. Τα είπε όμως όλα επιστρέφοντας στην αγκαλιά του πατέρα του μετά το τέλος του τελετουργικού της εισόδου όταν μ” ένα τεράστιο χαμόγελο του φώναξε «είμαι χαρούμενος, τα κατάφερα»!

πηγή: duendes, www.sombrero.gr