Όλη η ιστορία με Ρουέδα (Διευκρινήσεις)


Μετά και την ανακοίνωση των οργανωμένων φιλάθλων μας όπου αναφέρονταν και σε ένα κομμάτι για το θέμα Ρουέδα κάναμε μια έρευνα και μιλήσαμε τόσο με το νομικό τμήμα της ομάδας μας αλλά και με τους οργανωμένους μας για να πάρουμε μια πιο σφαιρική άποψη.

Στην ανακοίνωση των οργανωμένων μας αναφέρεται πως ο νομικός εκπρόσωπος μας ξέχασε την ημέρα της έφεσης για την υπόθεση Ρουέδα και για αυτό αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε της μετρητοίς όλο το ποσό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ομάδα μας θα έπρεπε να είχε καταθέσει την έφεση της για την υπόθεση Ρουέδα μέχρι τις 21/06.13. Πράγμα το οποίο έγινε! Δεν χάσαμε την προθεσμία. Το νομικό τμήμα κατάθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στις 20/06/13 μαζί και με το απαραίτητο αντίτιμο που έγινε έμβασμα στο λογαριασμό του CAS στις 21/06/13 (Court Arbitration of Sport) στην ώρα του (παράρτημα 2 και  παράρτημα 3 ).

Στις 25/06/2013 αποστείλαμε με DHL 7 αντίγραφα στο CAS όπως προνοούν οι κανονισμοί. (παράρτημα 4)  Από εκεί και πέρα ξεκίνησε το μπέρδεμα ας το πούμε έτσι. Η διαδικασία της έφεσης δεν απαιτεί μονάχα την καταχώρηση της έφεσης. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται παρακολούθηση. Το CAS  μετά την καταχώρηση της έφεσης και μέσα σε διάστημα 30 ημερών στέλνει στο σωματείο μια επιστολή για το ζήτημα ζητά από το σωματείο να προσθέσει περισσότερους λόγους έφεσης αν το επιθυμεί και ζητά επιβεβαίωση της ίδιας της έφεσης. Στη δική μας περίπτωση αυτή η επιστολή ήρθε στα γραφεία του σωματείου μας στο φαξ στις 28/06/13. Αυτή λοιπόν η επιστολή εκ παραδρομής, από ανθρώπινο λάθος ή αδυναμία των μηχανημάτων μας χάθηκε, με αποτέλεσμα, δεν στάλθηκε ποτέ στο δικηγορικό γραφείο του νομικού εκπροσώπου μας. Έτσι στις 08/07/2013 το CAS μας ενημέρωσε με φαξ ότι δεν είχαμε στείλει περαιτέρω λόγους έφεσης και δεν απαντήσαμε στην προηγούμενη επιστολή τους στις 28/06/2013. (παράρτημα 5). Όταν λοιπόν επικοινωνήσαμε με το CAS μετά και τη δεύτερη επιστολή ενημερωθήκαμε πως η έφεση δεν μπορούσε να προχωρήσει λόγο της λήξης της προθεσμίας και πως θα μας επιστρεφόταν το αντίτιμο που πληρώσαμε αρχικά.

Ακολούθως ο νομικός εκπρόσωπος μας προέβει σε μια σωρεία ενεργειών ή νομικών μανουβρών ας το πούμε έτσι και κατάφερε να αποσυνδέσει την υπόθεση Ρουέδα από τα κριτήρια μέσω κάποιων νομικών παραθύρων, κατάθεσε τα λεφτά σε λογαριασμό στη ΚΟΠ όπου παραμένουν παγοποιημένα μέχρι να ξεκαθαρίσει νομικά η υπόθεση και ενημερώσαμε τη FIFA ότι έχουμε καταθέσει τα λεφτά για το παίχτη σε λογαριασμό όπου είναι κλειδωμένα αλλά θα του δοθούν μόλις τελειώσει νομικά η υπόθεση στα κυπριακά δικαστήρια.

Προς υπεράσπιση του νομικού εκπροσώπου μας θα πούμε πως ναι έχει καταθέσει εμπρόθεσμα την έφεση και ναι είχε δώσει οδηγίες στα γραφεία του σωματείου μας όπως του προωθήσουν την απαντητική επιστολή του CAS μόλις καταφθάσει. Δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του η μη παραλαβή της επιστολής. Επίσης τον πιστώνουμε για τις άμεσες ενέργειες που έκανε μετά την απόρριψη της έφεσης.

Επίσης προς υπεράσπιση των οργανωμένων μας δεν λέμε πως η ανακοίνωση τους ήταν λανθασμένη αλλά μάλλον λάθος διατυπωμένη. Ο νομικός εκπρόσωπος μας ναι είχε προλάβει την προθεσμία για καταχώρηση της έφεσης, μιας έφεσης όμως που τελικά δεν ολοκληρώθηκε η καταχώρηση της  εξαιτίας των δικών μας  λανθασμένων χειρισμών σαν σωματείο ή αν θέλετε γραφειακών αδυναμιών, με το αποτέλεσμα να παραμένει το ίδιο δηλαδή να μην γίνει ποτέ μια εκδίκαση έφεσης για την υπόθεση Ρουέδα και το σωματείο μας να πληρώσει τις 350 χιλιάδες ευρώ άμεσα και όχι μετά από 6 μήνες  ( που επαναλαμβάνουμε βρίσκονται σε λογαριασμό παγοποιημένες μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση στα κυπριακά δικαστήρια )

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Δεν μπορεί η Ομόνοια να συνεχίσει να λειτουργεί με τέτοιες τρύπες στο «σύστημα». Γιατί αν στη περίπτωση Ρουέδα η έφεση έγινε καθαρά για να κερδηθεί χρόνος, μπορεί να υπάρξουν άλλες υποθέσεις που πραγματικά η έφεση να μπορέσει να γλιτώσει από το σωματείο μας πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ήταν καθαρά θέμα χρόνου πότε θα του πληρώναμε τα λεφτά του Ρουέδα και ποτέ δεν έγινε η έφεση γιατί τρέφαμε ψευδαισθήσεις ότι θα  κερδίσουμε. Το θέμα είναι να κλείσουμε εκείνες τις τρύπες και να βελτιώσουμε τους γραφειακούς μηχανισμούς μας ώστε τέτοια παρόμοιας φύσης λάθη να μη επαναληφθούν στο τέλος.

Γιατί αν δεν μας στοίχησαν και τόσο τώρα, γιατί έτσι και αλλιώς η υπόθεση Ρουέδα αργά γρήγορα θα έπρεπε να διαγραφόταν, μπορεί να έρθουν δικαστικές υποθέσεις όπου οι εφέσεις να είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικές και δεν νοείται τέτοιες υποθέσεις να χαθούν γιατί χάσαμε ένα φαξ, γιατί δεν το στείλαμε στο σωστό νούμερο  ή γιατί το φάξ μας δεν δούλευε εκείνη την ώρα και λοιπά. Αυτό είναι αδιανόητο. Προς θεού δεν κατηγοράμε το γραφειακό προσωπικό του σωματείου που ξέρουμε πως είναι εκεί νύχτα μέρα και δουλεύει για την Ομόνοια και μάλιστα πολλές φορές 2 και 3 μήνες απλήρωτοι.

Πρέπει να τους προστατέψουμε από παρόμοια περιστατικά και αυτά θα γίνουν με τις κατάλληλες προσθήκες ασφαλείας.  Πρέπει να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες πρέπει να μπουν δύο και τρείς μέθοδοι επικοινωνίας με αυτούς τους οργανισμούς. Μπορεί να στέλνονται απευθείας τα φαξ στο δικηγορικό γραφείο του νομικού τμήματος, μπορεί να αποστέλλονται ταυτόχρονα emails σε 2 και 3 υπεύθυνους στη διοίκηση και να έχουμε περισσότερη εγρήγορση και παρακολούθηση τους θέματος,. Μπορούν να γίνουν πάρα πολλά και να εξαλείψουμε τις αδυναμίες μας και να αποφεύγονται τέτοιου είδους ζητήματα.