Η UEFA τα λέει… η ΚΟΠ τα κάνει?


Ανακοίνωση από τον επικεφαλής Πειθαρχικό Εισαγγελέα για ρατσιστικές συμπεριφορές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και τις συνέπειες σύμφωνα με τους πειθαρχικούς κανονισμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Αριστοτέλη Βρυωνίδη αναφέρει:

Με την έναρξη του Πρωταθλήματος θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλα τα σωματεία αναφορικά με τα θέματα ρατσιστικής συμπεριφοράς και/ή μετάδοσης ρατσιστικών μηνυμάτων και/ή ανάρτησης ρατσιστικών συμβόλων, σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η UEFA έχει προβεί σε έντονες συστάσεις προς όλες τις Ομοσπονδίες, ούτως ώστε οι σχετικές πρόνοιες των πειθαρχικών κανονισμών να προβλέπουν αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές.

Ήδη με σχετική τροποποίηση των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ, προβλέπεται ότι σε περίπτωση πρώτης καταδίκης, για τέτοιου είδους συμπεριφορές η ελάχιστη ποινή είναι € 5,000 πρόστιμο.

Σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης, η μίνιμουμ ποινή ανέρχεται σε € 50,000 πρόστιμο και ταυτόχρονα η διεξαγωγή αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι ποινές φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση βαθμών.

Ως εκ τούτου, καλούνται όλα τα σωματεία να επιδείξουν την ανάλογη ευαισθησία και να προβαίνουν σε όλες τις προληπτικές ενέργειες για την αποφυγή τέτοιου είδους συμπεριφορών.

Εμείς έχουμε δει μέχρι τώρα πολλά σήματα από αυτά που έπρεπε να τιμωρούνται. Το θέμα με ένα κανονισμό είναι να εφαρμόζεται και όχι να υπάρχει. Φυσικά εμείς τι να πούμε… πληρώσαμε πρόστιμο για τον Τσε.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι… στο πρώτο παιχνίδι μας στο Παπαδόπουλος και η Ανόρθωση τιμωρήθηκε με 5 000 για τον στόχο (και ας είχε μόνο ένα), δεν είναι όμως οι μόνοι που τον κουβαλάνε. Άρα ΚΟΠ τι κάνουμε? Παίζουμε πελλό και τιμωρούμε τους κακούς κομμουνισταί? ή βαδίζουμε σύμφωνα με τις συστάσεις της ΟΥΕΦΑ?