Τι μας λέτε κ. Ιωνά?


Δεν υπάρχουν νεοφασιστικές κινήσεις στην Κύπρο, ούτε οργανώσεις που διακατέχονται από άκρατο εθνικισμό ή προωθούν είτε τον ρατσισμό είτε την ξενοφοβία.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Διακρίσεων της Αστυνομίας διατηρεί αρχείο υποθέσεων/περιστατικών ρατσιστικής φύσεως ή με ρατσιστικό κίνητρο. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που λαμβάνουμε από την Αστυνομία, δεν δύναται να τεκμηριωθεί η σύνδεση οποιασδήποτε οργάνωσης στην Κύπρο με ρατσιστική ή και ξενοφοβική δράση και δεν έχουν εξασφαλιστεί οποιαδήποτε στοιχεία μέχρι σήμερα που να καταδεικνύουν ότι, οι δραστηριότητες οποιασδήποτε οργάνωσης ή κινήματος προωθούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό ή διακατέχονται από άκρατο εθνικισμό.

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Ιωνά στη Βουλή σε ερώτηση που του τέθηκε από τον κ. Περδίκη:

Έχω πληροφορηθεί ότι η Γαλλία, μετά από μία πρόσφατη θανατηφόρα επίθεση από φασιστικά στοιχεία, θα προχωρήσει σε νομοθετική απαγόρευση της δράσης οργανώσεων που προωθούν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον άκρατο εθνικισμό και τη βία και ταυτόχρονα αμφισβητούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και προωθούν την κατάλυση της δημοκρατίας και τα πρότυπα καθεστώτων που έχουν αιματοκυλίσει την ανθρωπότητα, όπως ο φασισμός και ο ναζισμός. Αυτές είναι οι απόψεις των Γάλλων κυβερνητικών αρμοδίων.Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή αν προβληματίζει την Κυπριακή Δημοκρατία η ανάπτυξη νεοφασιστικών κινήσεων στην Κύπρο και αν παρακολουθεί τις ενέργειες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Προφανώς ο Ιωνάς εθελοτυφλεί για να καλύψει το εκκολαμμένο αυγό που αυτός και οι ομοίοι του λαχταρούν να βγει για να σπείρει πανικό στη χώρα μας. Κύριε (που λέει ο λόος) Ιωνά τα μαχαιρώματα στην Λάρνακα όταν επιτεθήκαν σε Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, οι επιθέσεις με ρόπαλα και παραλυτικά σπρέι στα πανεπιστήμια μας και σε φοιτητές μας, ο ξυλοδαρμός του λαχειοπώλη στην οδό Λήδρας, όλα αυτά τα σύμβολα που μεταφέρνονται ακόμη και τώρα στα γήπεδα, οι καθημερινοί ξυλοδαρμοί των μεταναστών, οι πορείες με στρατιωτική ενδυμασία και οργάνωση-εκτέλεση στρατιωτικών και πολεμικών εντολών και ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν αποτελούν ενδείξεις για δράση οργανώσεων που προωθούν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον άκρατο εθνικισμό και τη βία ?

Μόνο οι οπαδοί της ομάδας μας τελευταία βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και παράνομη σύλληψη, κάτι που τελευταία είναι και της μόδας στους κύκλους μας. Να συνεχίσετε να βλέπετε με τις πορτοκαλιές σας παρωπίδες Ιωνά και καλή δουλειά στη διάλυση της Δημοκρατίας, γιατί προς τα εκεί πάτε ολοταχώς.

Ακολουθεί ένα μικρό δήγμα αυτού που ΔΕΝ υπάρχει: