Λαού εγκώμιον και… αποθέματα


Δεν ξέρω τι θα προκύψει από την αποψινή συνεδρία του ΔΣ της Ομόνοιας. Σαφώς και είναι σημαντική η αποψινή συνεδρία, αλλά το αποτέλεσμα της δεν φαίνεται εκ των πραγμάτων να τροχοδρομεί κάτι το πολύ διαφορετικό, ως προς την ουσία των πραγμάτων. Που είναι ασφαλώς η διαφοροποίηση της εικόνας της ομάδας, που δεν έχει κερδίσει ακόμη σε επίσημο παιχνίδι.

Ο Ευρωπαϊκός αποκλεισμός ήταν το πρώτο κτύπημα. Με την πάροδο του χρόνου το αρχικό σοκ ξεπεράστηκε και η προσδοκία ήταν ότι η ομάδα θα βελτιωνόταν και θα έρχονταν καλύτερες μέρες. Όμως το έργο προβλήθηκε σε ριπλέι κατά την πρεμιέρα. Η εικόνα της στην πρεμιέρα ήταν μάλιστα χειρότερη από την εικόνα των Ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Με κοινό χαρακτηριστικό (των δυο τελευταίων αγώνων) το… βραχυκύκλωμα όταν οι συνθήκες του αγώνα γινόντουσαν ευνοϊκές για την ομάδα.

Κάλεσμα …απελπισίας (ελλείψει άλλων επιλογών από τη διοίκηση) τον περασμένο Μάρτιο, ιστορική για τα ποδοσφαιρικά μας δεδομένα κινητοποίηση και συγκέντρωση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνθήκες τεράστιας οικονομικής κρίσης με τελικό επίτευγμα την προσωρινή διάσωση της ομάδας και την εξασφάλιση Ευρωπαϊκο εισιτηρίου, 18271 εισιτήρια στον αγώνα με την Άστρα και λαοσυνάξεις σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην εκ των πραγμάτων επιβληθείσα τουρνέ των φιλικών αγώνων, φίσκα το περασμένο Σαββάτο το πέταλο του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Αυτά (ναι… μόνο αυτά!) έκανε και κάνει ο κόσμος της Ομόνοιας. Και εισέπραξε μόνο πίκρες. Α, και εγκώμια, συνοδευόμενα με υποσχέσεις από διοίκηση και ποδοσφαιριστές, που μέχρι τώρα δεν έχουν μετατραπεί σε πραγματικότητα. Τώρα με βάση όλες τις παρούσες ενδείξεις θα πρέπει αυτός ο κόσμος να βγάλει ξανά τα κάστανα από τη φωτιά. Το θέμα είναι αν του έχουν απομείνει αποθέματα. Ψυχικά και κυρίως οικονομικά.

Toυ: Πέτρου Παπαγιώργη | 24sport