Ρευστότητα ο μεγάλος μας εχθρός


Η ρευστότητα θα είναι από τους υπ αριθμόν ένα εχθρούς μας για την φετινή χρονιά και όχι μόνο. Τα πρώτα προβλήματα φάνηκαν και στο πρώτο παιγνίδι της χρονιάς με τους ποδοσφαιριστές να κάνουν συναντήσεις με το διοικητικό συμβούλιο για να μάθουν πότε θα πληρωθούν Ιούλιο και Αύγουστο.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι στο κόσμο μας που μερικοί δεν το έχουν κατανοήσει. Ο προϋπολογισμός της ομάδας μας για τη χρονιά 2013-14 φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια. Ο προϋπολογισμός αποτελείται από μισθολόγιο παιχτών, λειτουργικά έξοδα σωματείου, μισθολόγια προσωπικού και  τεχνικού τημ πρώτης ομάδας καθώς και των under21 και under17.  Αυτά τα έξοδα θα τα καλύψει η ομάδα μας από χορηγούς, εισιτήρια διαρκείας( ένα μέρος τους έχει χρησιμοποιηθεί για τα κριτήρια Μαρτίου και όχι όλο το ποσό), εισιτήρια που θα κόψει η ομάδα μας κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-14, έσοδα από διάφορα πράσινα προϊόντα όπως προϊόντα της μπουτίκ, energydrink, έσοδα από τα ειδικά προγράμματα δηλώνω παρών και ομάδα κτλ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν στη Γενική συνέλευση ο προϋπολογισμός θα καλυφθεί από τα φετινά έσοδα και μάλιστα υπάρχει πιθανότητα να είναι πλεονασματικός γύρω στις 500 χιλιάδες ευρώ. Αν για οποιοδήποτε λόγο τα φετινά έσοδα μας δεν είναι αρκετά για να καλυφτεί ο προϋπολογισμός των 5,5 τότε αυτόματα το χρέος των 14,5 εκατομμυρίων θα μεγαλώσει. ( Διαβάστε επίσης ένα παλαιότερο μας άρθρο σχετικά με τον προϋπολογισμό και τα κριτήρια )

Το πρόβλημα που παρουσιάζεται τώρα είναι η ρευστότητα. Μπορεί με όλα τα πιο πάνω έσοδα που αναλύσαμε να καλύψουμε τον προϋπολογισμό μπορεί να έχουμε και λίγο κέρδος στο τέλος, αλλά το θέμα είναι πως αυτά τα έσοδα τα παίρνουμε σταδιακά και όχι αμέσως. Δεν ξεκινάμε την χρονιά με 5,5 εκατομμύρια στο χέρι αλλά ναι θα τα πάρουμε σιγά σιγά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Μπορεί αυτό το μήνα να είναι λεφτά των χορηγών, μπορεί τον επόμενο να μαζευτούν από τα διαρκείας, μπορεί προς το τέλος να πάρουμε λεφτά από τις πωλήσεις της μπουτίκ. Οι μισθοί όμως των ποδοσφαιριστών μας και του προσωπικού μας είναι κάθε μήνα. Και είδαμε όλοι ότι με μια καθυστέρηση που παρατηρήθηκε από τους χορηγούς στη καταβολή κάποιων χρημάτων αμέσως το μισθολόγιο μας έκοψε πίσω δύο μήνες!

Από ότι φαίνεται το πρόβλημα της ρευστότητας θα το αντιμετωπίζουμε συχνά πυκνά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ειδικά όταν έχουμε και έλεγχο κριτηρίων όπου εκεί χρειαζόμαστε άλλα λεφτά για να καλύψουμε παλιές αμαρτίες και χρέη. Πρέπει να βρούμε μια λύση ώστε οι πληρωμές των παιχτών να γίνονται στην ώρα τους για να μην έχουμε κρούσματα απειθαρχίας και προπάντων να μην επηρεάζονται στο παιγνίδι τους. Εμείς σαν κόσμος της Ομόνοιας μπορούμε να βοηθήσουμε με τη στήριξη μας στα διάφορα πράσινα προϊόντα και υπηρεσίες. Από εκεί και πέρα η διοίκηση θα πρέπει να επιδοθεί σε ένα κυνήγι εξεύρεσης μακροχρόνιου δανείου ( είτε μικρού ποσού των 4-5 εκατομμυρίων είτε μεγάλου ποσού για πιο μακροχρόνιο προγραμματισμό ) το οποίο θα μας δώσει την απαραίτητη σταθερότητα στις πληρωμές μας. Το άλλο που μπορεί να γίνει είναι να βρεθούν άμεσα τα άτομα που θα βάλουν αυτό το ποσό μέσα στο σωματείο και είναι διατεθειμένα να αναλάβουν θέση στα διοικητικά του σωματείο.

Διαβάστε επίσης:

Ποδοσφαιριστές. Σεβαστείτε μας !!

Toνι Σαβεφσκι. Θέλουμε πειθαρχία!

ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Κάποιοι πρέπει να φύγουν