Παγκόσμια ξευτιλισμένοι


Μπροστά στο θέαμα των ημίγυμνων με ξυρισμένα κεφάλια και αρκετά περιττά κιλά μιμητών των Σπαρτιατών να παλεύουν ελληνορωμαϊκή και παγκράτιο στην παραλία του Κισσάμου στην Κρήτη η φωτογραφική μηχανή του Γκάβιν Χέινς του αμερικανικού περιοδικού Vice δεν μπορούσε με τίποτα να αντισταθεί. Αντιθέτως πήρε φωτιά και απαθανάτισε τις διακοπές των Ελλήνων και Ελληνίδων μελών ή συμπαθούντων της Χρυσής Αυγής στην «Εθνικιστική Κατασκήνωση Κρήτης». Ο δημοσιογράφος του αμερικανικού περιοδικού έδωσε στο φωτογραφικό του ρεπορτάζ τον τίτλο «Το Beach party των Ελλήνων νεοναζί» και επέλεξε να αντιμετωπίσει το θέαμα με χιούμορ.

«Επειδή απλά περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο μαστιγώνοντας Αιγύπτιους οδηγούς ταξί με αλυσίδες ποδηλάτου, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ”ξεσκάσεις” μια φορά στο τόσο. Γι’ αυτό το λόγο κάθε χρόνο οι φανατικοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνονται στην Κρήτη διοργανώνοντας μια ”έθνικά καθαρή” ημέρα, όπου παριστάνουν τους Σπαρτιάτες. Σπαρτιάτες στην Κρήτη: Λίγο περίεργο αλλά ο ιστορικός αναχρονισμός είναι κάτι που δεν μπορούν καν να συλλαβίσουν, πόσο μάλλον να το αποφύγουν. Η βασική ιδέα, είναι απλά να ενισχύσουν τους δεσμούς τους, να εξαφανίσουν τους Εβραίους και να εκφράσουν τα ανδρικά τους αισθήματα ο ένας στον άλλον».

«Τα αιώνια ημερήσια σχολικά αθλήματα του φασισμού. Δεν φαίνεται, αλλά ο Τζέσι Όουενς είναι στη γραμμή 5. Το να τρέχεις με ακόντιο και ασπίδα είναι πολύ καλό, αλλά δεν μπορείς παρά να αισθανθείς ότι αυτά τα άτομα εύχονται η Αρχαία Ελλάδα να είχε ανακαλύψει την φυλή ”του αυγού και του κουταλιού”».

«Όπως πάντα, όταν ασχολείσαι με μια τόσο κιτς απομίμηση της εθνικής κουλτούρας, η γραμμή μεταξύ της φασιστικής συμμορίας και της ιστορίας είναι μια χαρά, ειδικά όταν έχει να κάνει με μια τέτοια πρόωρη έκθεση στο σφυρί του πολέμου όσο και στο Mein Kampf».


«Έτσι θα μοιάζουν όλοι σε μια φασιστική Ελλάδα εάν δεν αντισταθούμε στον εφιάλτη».

«Όποιον φυλετικό σοβινισμό και να αναπτύσσει η Χρυσή Αυγή, όποια δική τους εμπνεύσεως επιστήμη και να χρησιμοποιούν για τον δικαιολογήσουν, τουλάχιστον μερικές συγκεκριμένες γενικότητες θα είναι πάντα αναπόφευκτα αληθινές γι αυτούς. Οι γυναίκες δεν μπορούν να ρίξουν τόσο μακριά. Σήκωσε τον ώμο σου γλυκιά μου!»


«Ακόμη και οι πιο θερμοί οπαδοί τους παραδέχονται πως τα μαθηματικά δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο της Χρυσής Αυγής».


«Αχ αυτή η Μεσόγειος το καλοκαίρι: Εκπληρώνει τις φαντασιώσεις όλων όσων θέλουν να ξεχαστούν, ασχέτως από τις απόψεις τους για την αποστείρωση των ψυχασθενών. Δεν μπορείς παρά να νιώσεις πως αυτές οι χαρούμενες στιγμές στις χρυσές ακτές, έπρεπε να έχουν τη μουσική συνοδεία του ”τραγουδιού του καλοκαιριού”».
«Ακούστε το «Get Lucky» καθώς κοιτάτε αυτή τη φωτογραφία και πείτε μου ότι αυτοί οι δύο φασίστες όπου ο ένας ιδρώνει πάνω στον άλλον δεν είναι η επιτομή του ”πνεύματος της Disco”.

Είναι σαν το Στούντιο 54, χωρίς όμως τους μαύρους, τους ομοφυλόφιλους, τους Άραβες, τους Εβραίους και τους τρανσέξουαλ».
«Επιτέλους, όταν τελειώνει η μέρα, όλοι οι Χρυσαυγίτες συγκεντρώνονται παρέα και ακούνε μια διάλεξη κατά της ομοφυλοφιλίας από αυτό το πασίγνωστο πρότυπο ομαλότητας».


«Και μετά η κατασκήνωση τελειώνει. Φουσκωμένοι από την άθληση. Ανανεωμένοι και έχοντας γίνει πιο Σπαρτιάτες. Δυστυχώς αν και καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να είναι ακριβείς στις ιστορικές τους αναβιώσεις, μάλλον κανείς δεν τους είπε ότι οι Σπαρτιάτες πετούσαν τα παιδιά με αναπηρία στον Καιάδα για να διασφαλίσουν τη γονιδιακή καθαρότητα και δεινότητα. Κι αν οι Σπαρτιάτες έβλεπαν αυτό το περιττό λίπος σίγουρο θα του έκοβαν ένα κομματάκι»