Βήμα Φιλάθλου: Προκλητικότατος Δημοσιογράφος


Βήμα Φιλάθλου

Βήμα ΦιλάθλουΑγαπητοί ομοϊδεάτες,

Φεύγοντας το βράδυ της Πέμπτης από το γήπεδο, γεμάτος, όπως όλοι μας, πικρία και απογοήτευση, ακούγαμε στο ράδιο τις δηλώσεις του προπονητή μας. Με το που αρχίζουν οι καθιερωμένες ερωτήσεις ο προκλητικότατος (τουλάχιστον) «δημοσιογράφος» ξεκινά και ρωτάει (ή μάλλον λέει) στον προπονητή μας ότι ο κόσμος της ομόνοιας ακούει κάθε χρόνο τα ίδια μετά τους αποκλεισμούς, ακολουθώντας με ένα προκλητικό υφάκι «η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί…» (ενεστώτας) «…να κάνει το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη, είναι ξεκάθαρο αυτό» και συμπληρώνοντας με ερώτηση «τι φταίει;».

1ο :  Παρόλο που στο πρώτο μέρος της «ερώτησης» του είχε δίκαιο, ο σκοπός της δήλωσης του ποιος ήταν; Μήπως προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την έντονη απογοήτευση των φίλων της Ομόνοιας και να προσδώσει την δυσφορία για το άτυχο αποτέλεσμα, αφού τόνισε ότι ο κόσμος της ομόνοιας ακούει κάθε χρόνο τα ίδια μετά τους αποκλεισμούς,  ρίχνοντας έτσι  την ευθύνη στους πάντες για τον σημερινό αποκλεισμό της ομάδας. Είμαι σίγουρος πως αν ήταν οι απέναντι, οι δημοσιογράφοι  (και ειδικά ο εν λόγω «κύριος») δεν θα αντιμετώπιζαν με τον ίδιο τρόπο το αποτέλεσμα.

2ο :  Το υφάκι του εν λόγω «κυρίου» στο δεύτερο μέρος της ερώτησης, μου έδινε την αίσθηση ότι μας έλεγε στην καθομιλουμένη «εν τα καταφέρνετε τζαι ούτε πρόκειται, γι’ αυτό παρετάτε τζαι κανεί!». Αποκαλύπτοντας τα συναισθήματα του προς την λαοφιλέστερη ομάδα της Κύπρου

3ο :  Αφού έβγαλε το δηλητήριο του το δημοσιογρα-φίδι, περίμενε από τον προπονητή (που είναι στην ομάδα λιγότερο από ένα χρόνο) να του απαντήσει «τι φταίει» που η ΟΜΟΝΟΙΑ «δεν μπορεί», σαν να έπρεπε να γνωρίζει τους λόγους ή ότι φταίει, για τις αποτυχίες εξόδου, των τελευταίων χρόνων, της ομάδας μας στην Ευρώπη. Σε μια φάση τον διακόπτει για επιμένοντας για απάντηση στο τι φταίει.

Ο εκνευρισμός του κόουτς μας Τόνι Σαβέφσκι ήταν προφανές ακόμα και από το ραδιόφωνο! Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τον εκνευρισμό του και στις αντιδράσεις του και στην απάντηση που ακολούθησε. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ns15JvTD5J8 (μετακινηθείτε στον χρόνο 3:09)

Αυτό όπως όλοι αντιλαμβάνεστε δεν είναι αντικειμενική δημοσιογραφία και το άτομο αυτό δεν μπορεί να θεωρείται αντικειμενικό προς την ομάδα μας. Σαν υποστηριχτής αυτής της μεγάλης ιδέας θα ήθελα να ζητήσω από την διοίκηση, να ανακοινώσει δια βίου εμπάργκο δηλώσεων στον εν λόγω κύριο και τουλάχιστον τριετές εμπάργκο στο Μέσο Μαζικού Εμπαιγμού που τον εργοδοτεί.

Η εν λόγω κίνηση αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να είναι υπερβολική, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που περνά όλος ο κυπριακός λαός με την αυτή κρίση, που μέρα με την μέρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς σπίτι και δουλειά. Παρ’ όλα αυτά κάποιος πρέπει επιτέλους να γίνει παράδειγμα στο χώρο της αντικειμενικής δημοσιογραφίας και ειδικά της αθλητικής για να μάθουν, ή καλύτερα να θυμηθούν όλοι αυτοί τί σημαίνει ΟΜΟΝΟΙΑ και σεβασμός στον λαό της! Ο λαός αυτός έχει ζήσει πολλά και έχει ανεχτεί αρκετά και καιρός είναι η (καλύτερη των τελευταίων χρόνων) διοίκηση να τους προστατέψει με την σειρά της.

Η αντίδραση του κόσμου μας είναι φανερή στα σχόλια των αναγνωστών εδώ (ακόμη και αυτών που «τσίμπησαν»)

Υ.Γ. 1:    Τα συγχωροχάρτια (ειδικά με δηλώσεις τύπου «εγιώ εν τζαι») δεν είναι αποδεκτά!

Υ.Γ. 2:    Παρακαλώ όπως, αν συμμερίζεστε την άποψη μου, να προωθήσετε το γενικό μήνυμα της επιστολής αυτής στους υπευθύνους και σε όλο το ΛΑΟ (αν θέλετε με διορθώσεις και δικές σας προσθαφαιρέσεις ή όπως νιώθετε σωστό να γίνει). Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να μιλάει ο θυμός και η απογοήτευση αλλά νομίζω όποιος ομοϊδεάτης και να έχει ακούσει και αντιληφθεί τις προθέσεις του «κυρίου» θα φούντωναν αυτά τα συναισθήματα. Αν πάλι έχετε αντίθετη άποψη παρακαλώ θερμά όπως μου υποδείξετε τι αντιλαμβάνομαι λάθος, γιατί όπως έχω προαναφέρει μπορεί να μην τα βλέπω καθαρά και ο κύριος να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της συναισθηματικής μου φόρτισης. Για παράδειγμα μπορεί ο κύριος να ήταν επίσης φορτισμένος, αλλά θα πρέπει να προσέχει αν θέλει να αποκαλείται επαγγελματίας δημοσιογράφος.

ΟΜΟΝΟΙΑ σε όλους,

Βασίλης Κ. | Βήμα Φιλάθλου | [email protected]