Πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός


Η πιο σημαντική καταστατική αλλαγή που πέρασε από τη Γενική Συνέλευση είναι αναμφισβήτητα η  δημιουργία ανεξάρτητης ελεγκτικής επιτροπής που θα έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και δεδομένα και δουλειά της θα είναι ο έλεγχος του συμβουλίου.

Είναι ένας τρόπος να ελέγχεται το κάθε συμβούλιο και να λογοδοτεί για τις αποφάσεις του για να αποφεύγονται τα λάθη του παρελθόντος. Αυτή η επιτροπή θα ψηφίζεται απευθείας από τη Γενική Συνέλευση και θα ετοιμάζει ετήσια έκθεση που θα παρουσιάζει ενώπιον των μελών του σωματείου μας

Θεωρούμε πολύ σημαντική αυτή την προσθήκη στο καταστατικό του σωματείου μας και χαιρετίζουμε αυτή την διάθεση και απόφαση εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου μας. Η σύσταση αυτής της επιτροπής  δείχνει  την διάθεση τους να μην ξανά οδηγηθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ σε καταστάσεις του παρελθόντος με ακυβερνησία και σωρεία από λάθος αποφάσεις.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που αρκετά μέλη του σωματείου μας αν και νέα σε παρουσία έχουν διάθεση και όρεξη για δουλειά και πάνω από όλα δείχνουν το τσαμπουκά και τη πυγμή να μην ξαναφήσουν την ομάδα μας στο έλεος του οποιουδήποτε. Αυτό φάνηκε καθαρά και χτες στο ψήφισμα της πιο πάνω καταστατικής αλλαγής όταν η πρόταση που τέθηκε προνοούσε όπως αυτή η 3μελής ελεγκτική επιτροπή να προτείνεται κατάλογος 6 ατόμων από το συμβούλιο και ακολούθως η Γ.Σ να ψηφίζει τους 3. Αμέσως παρενέβησαν αρκετά μέλη και ζήτησαν όπως η επιτροπή να μην προτείνεται από το συμβούλιο αλλά οποιοδήποτε μέλος του σωματείου μας με τα απαραίτητα προσόντα (π,χ πτυχία οικονομικών πείρα κλπ) να στέλνει το βιογραφικό του και ακολούθως ο κατάλογος με τους υποψήφιους να τίθενται ενώπιον των μελών για εκλογές  της τριμελής επιτροπής.

Οφείλουμε να τονίσουμε πως σκοπός του συμβουλίου δεν ήταν να καθορίζει το ίδιο την επιτροπή ελέγχου ούτε παρατηρήσαμε οποιαδήποτε προσπάθεια να ξεγελαστεί η Γ.Σ με την πιο πάνω πρόταση. Για αυτό άλλωστε μετά τη παρέμβαση και τοποθέτηση των διαφόρων μελών που εξηγούσαν πως θα είναι πιο σωστά αυτή η επιτροπή να είναι εντελώς ανεξάρτητη και κάθε ένα από τα μέλη μας να δικαιούται να θέτει υποψηφιότητα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης , η πρόταση τροποποιήθηκε και εγκρίθηκε με τις αλλαγές που πρότειναν τα μέλη που αντέδρασαν.

Όσον αφορά κάποιες παρουσίες στη Γενική Συνέλευση νοσταλγούς του παρελθόντος,  εμείς ένα έχουμε να πούμε. Το παιγνίδι άλλαξε και καλά κάνουν να το χωνέψουν όσο είναι καιρός. Η περίοδος που τα πάντα περνούσαν «ομόφωνα» χωρίς συζήτηση και υπό τους ήχους των κουρδισμένων χειροκροτημάτων έχει παρέλθει για τα καλά. Η συζήτηση η αντιπαράθεση επιχειρημάτων ακόμα και οι διαφωνίες είναι μέσα στη ζωή και καλά κάνουν να το χωνέψουν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πληρώνει ακριβά τα λάθη του παρελθόντος και δυστυχώς ευθύνη έχουν και οι προηγούμενες γενικές συνελεύσεις που δεν πίεσαν αρκετά, που δεν ρωτούσαν αρκετά και που δεν εναντιώθηκαν αρκετά σε μερικούς ανθρώπους. Εμείς θα βρισκόμαστε εκεί με απόψεις με επιχειρήματα γιατί μέσα από το διάλογο και μέσα από την πολυφωνία η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει μόνο να κερδίσει και όχι να χάσει.