Η πρώτη δημοσιογραφική της χρονιάς

128

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε η ομάδα μας ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2013-14, με τον πρόεδρο του Σωματείου μας, Στέλιο Μυλωνά και τον προπονητή, Τόνι Σαβέβσκι, να δίνουν τα δικά τους μηνύματα.

Ο πρόεδρος, Στέλιος Μυλωνάς στην τοποθέτησή του ανέφερε:

«Άλλη μία χρονιά ξεκινά για την ΟΜΟΝΟΙΑ, άλλη μία χρονιά κατά την οποία όλοι μας θα πρέπει να κάνουμε την προσωπική μας υπέρβαση, για να βοηθήσουμε την ομάδα μας να παλέψει μέχρι τέλους για τους στόχους της.

Τους στόχους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τους καθορίζει η ιστορία της, έτσι θα κυνηγήσουμε και φέτος την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Όσο αφορά την Ευρώπη, θέλουμε να βλέπουμε τις υποχρεώσεις μας βήμα – βήμα, επομένως είμαστε επικεντρωμένοι αποκλειστικά στα παιχνίδια για τον β’ προκριματικό γύρο.

Όπως έχουμε ενημερώσει, βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια για να μειωθεί σημαντικά το μπάτζετ του Σωματείου μας. Μία προσπάθεια που θέλουμε να συνδυάσουμε και με τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας, που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μέχρι τέλους τους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά και να παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο που να κάνει τον κόσμο μας να νιώθει περήφανος. Όπως έγινε και πέρσι.

Ασφαλώς αυτή η προσπάθεια μόνο εύκολη δεν είναι, όμως είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε. Η αισιοδοξία πηγάζει από το γεγονός πως η δουλειά που γίνεται από όλους στην ομάδα μας είναι σοβαρή και κινείται αυστηρά εντός των πλαισίων που έχουμε χαράξει. Αυστηρά πλαίσια έχουν χαραχθεί στην οικονομική πολιτική του Σωματείου, τα οποία ακολουθούμε όλοι με θρησκευτική ευλάβεια.

Έχει διατηρηθεί από πέρσι ένας ισχυρός βασικός κορμός – κάτι άλλωστε που ήταν και ο μεγάλος στόχος μας – και πάνω σ’ αυτόν θέλουμε με προσεκτικές κινήσει να προσθέσουμε ποιοτικούς παίκτες, που θα προσφέρουν στην ομάδα μας τα στοιχεία που ζητούν οι προπονητές μας. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο, όσο αφορά την πορεία του προγραμματισμού.

Θα ήθελα να ζητήσω από τον κόσμο μας να πιστέψει στην ομάδα μας και στην προσπάθεια που γίνεται από όλους, να σταθεί στο πλευρό τεχνικής ηγεσίας και παικτών, δίνοντάς τους δύναμη για να συνεχίσουν την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. Με τον κόσμο στο πλευρό της, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Από την πλευρά του ο Τόνι Σαβέβσκι ανέφερε:

«Ότι και να συμβαίνει, σε οικονομικό και ποδοσφαιρικό επίπεδο, οποιαδήποτε προβλήματα και εάν υπάρχουν παντού σε όλους τους τομείς της ζωής μας, η ΟΜΟΝΟΑ είναι καταδικασμένη να κυνηγήσει τους στόχους της, για την ιστορία και τον κόσμο της.

Ατό δεν θα είναι εύκολο και ποτέ δεν θα είναι εύκολο. Όμως, δεν θα πρέπει και εμείς να το κάνουνε πιο δύσκολο. Να έχουμε ειρήνη, υπομονή, για το Σωματείο και την ιστορία που έχει. Ο κόσμος μας πρέπει να κατανοήσει τι περνάει η ομάδα μας και τι μεγάλη προσπάθεια γίνεται από το Δ.Σ. και όλους στην ομάδα, για να βάλει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Πάντα η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκει τη δύναμη και τα καταφέρνει για να βρίσκεται στην κορυφή, όπως της αξίζει».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

– Τόνι Σαβέβσκι: «Έχω στο μυαλό μου ξεκάθαρο πλάνο. Δεν χρειάζεται να πω τι έχω στο μυαλό μου. Έχουμε εκκρεμότητα για αμυντικό χαφ αφού χάσαμε το Λέο, που είναι μεγάλη απώλεια. Για δεξί μπακ θα ξεκαθαρίσει μέχρι την Κυριακή».

Τόνι Σαβέβσκι: «Ο κάθε καινούργιος παίκτης δίνει και νέο στοιχείο στην ομάδα. Το τι θα προσφέρουν τελικά κανένας δεν τα ξέρει. Ελπίζω να κρατήσουμε την εικόνα που είχαμε στο τέλος της περσινής σεζόν».

– Τόνι Σαβέβσκι: «Μόνο που είμαστε στην ΟΜΟΝΟΙΑ είμαστε καταδικασμένοι να πρωταγωνιστούμε, ανεξάρτητα από το ποσό του μπάτζετ του Σωματείου μας».

– Τόνι Σαβέβσκι: «Κανείς δεν ξέρει πώς ακριβώς θα παρουσιαστεί η ομάδα σε ένα μήνα, που είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί από το πρώτο παιχνίδι».

– Στέλιος Μυλωνάς: «Σε μία διαπραγμάτευση γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις. Εμείς έχουμε θέσει τις γραμμές μας στους παίκτες, αλλά πιστεύω πως όλες οι εκκρεμότητες θα κλείσουν τις επόμενες λίγες μέρες».

– Στέλιος Μυλωνάς: «Η περίπτωση Σερφά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Είχαμε κάνει μία πρόταση στον παίκτη, αυτός μας έκανε μία αντιπρόταση την οποία κάναμε υποχώρηση και δεχτήκαμε, ωστόσο ο παίκτης υπαναχώρησε από τη θέση του, γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η διαφορά. Η προσφορά μας είναι εκεί και θα αποφασίσει ο παίκτης».

– Στέλιος Μυλωνάς: «Κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια για τα κριτήρια Ιουνίου. Προσπαθούμε μέσω κάποιων διαδικασιών που κάνουμε να ρίξουμε το ποσό των 2.5 εκατομμυρίων που θέλαμε αρχικά. Είμαστε σε καλό δρόμο. Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει τις προσπάθειες για οικονομική ενίσχυση, διότι χωρίς τον κόσμο η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα υπάρχει».

– Στέλιος Μυλωνάς: «Για τον Άλβες, περισσότερες πιθανότητας είναι να γίνει η μετεγγραφή, ωστόσο θα γνωρίζουμε ως αύριο».

πηγή: omonoia.com.cy