Χρειάζεται ευελιξία


Είμαστε πίσω και το ξέρουμε όλοι καλά. Για τον ένα λόγο ή τον άλλο οι μεταγραφές προχωράνε με ρυθμούς χελώνας αν και είμαστε βέβαιοι πως ονόματα έχουν προταθεί πάρα πολλά. Το να γίνονται προσεχτικές και προσεγμένες κινήσεις δεν είναι κακό. Το κακό είναι να μην γίνονται καθόλου κινήσεις! Αυτό φέρνει μουρμούρα και ανησυχία στο κόσμο που θέλει η ομάδα του από τη μια να ρίξει τον προϋπολογισμό και να είναι βιώσιμη οικονομικά και από την άλλη να είναι απόλυτα ανταγωνιστική για το νέο πρωτάθλημα και την Ευρώπη.

Εμείς καλούμε τη διοίκηση να είναι περισσότερο ευέλικτη στο θέμα των μεταγραφών. Δεν ζητάμε ούτε τρελά ξανοίγματα και συμβόλαια των 200 -300 χιλιάδων ευρώ ούτε κατασπατάληση των ταμείων αφού βρισκόμαστε και σε περίοδο οικονομικής περισυλλογής. Ζητάμε να είναι περισσότερο ευέλικτοι και να προσπαθήσουν να κλείσουν κάποιους παίκτες που συμφωνεί και ο προπονητής και ας είναι 10 -20 -30 χιλιάδες πάνω από τις γραμμές που έχουμε θέσει σαν σωματείο. Επαναλαμβάνουμε δεν θέλουμε να ξαναδούμε συμβόλαια τρελά αλλά από την άλλη είναι παράλογο να θέτουμε κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με παίχτες που προσπαθούμε να εντάξουμε στο δυναμικό μας από τη στιγμή που μιλάμε για μερικές χιλιάδες ευρώ. Πιστεύουμε υπάρχει ο τρόπος να βρεθούν αυτά τα χρήματα και να τελειώσει και η αγωνία του κόσμου

Για παράδειγμα έχουμε εξοικονομήσει γύρω στο 1 εκατομμύριο από συμβόλαια παικτών που έχουν φύγει. Μιλάμε για 300-330 χιλιάδες του Χριστοφή άλλα τόσα του Άλβες βάλε και καμιά 200 και, του Σπούγκιν και καμιά 250-300 του Λεόνι έτσι χοντρικά. Όταν έχουμε απαλλαγεί από αυτά τα μεγάλα συμβόλαια , προσθέστε και τις μειώσεις όλων των υφιστάμενων ποδοσφαιριστών ε θεωρούμε πως όταν μια καλή περίπτωση σεντερ φορ ή μέσου ποδοσφαιριστή είναι πολύ κοντά μας αλλά μας χωρίζει μια μικρή διαφορά των 20-30 χιλιάδων ε αυτή η διαφορά μπορεί άνετα να ικανοποιηθεί από τη πλευρά μας και να κλείνουμε σιγά σιγά το θέμα μεταγραφών!

Σκεφτείτε το και από την άλλη πλευρά. Αν ανακοίνωνε η ομάδα σέντερ φορ, μέσο και αμυντικό μέσα σε 2-3 μέρες θεωρούμε πως αυτές οι 10-20 χιλιάδες διαφορά στο κάθε συμβόλαιο θα είχαν καλυφτεί από τα διαρκείας και την ώθηση που θα ξανάπαιρναν. Και θα ξαναρχόταν η ηρεμία και το καλό κλίμα στο κόσμο μας.

Συνοψίζουμε. Όχι υπερβολικά ξανοίγματα ούτε υπερβολές. Αλλά ναι στις λογικές υποχωρήσεις εκ μέρους της πλευράς μας και στην ευελιξία όταν η διαφορά είναι μικρή και οι παίχτες είναι τέτοιοι που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα. Ναι στην οικονομική βιωσιμότητα του σωματείου μας, ενός σωματείου όμως ανταγωνιστικού και δυνατού γιατί το προστάζει η ιστορία του και ο λαός του.