Προστατεύσετε την οικογένεια μας


Αγαπητοί φίλοι γεια σας,

Τους τελευταίους 3 μήνες η Ομόνοια έδωσε μια πολυμέτωπη, εκ πρώτης όψεως χαμένη από χέρι, μάχη για να κρατηθεί στην ζωή. Σ αυτή την μάχη ζήσαμε στιγμές συγκίνησης, βλέποντας συνταξιούχους να στερούνται το υστέρημα τους για να σωθεί η Ομόνοια, παλιές δόξες της ομάδας να τρέχουν από οίκημα σε οίκημα για να αφυπνίσουν και να θυμίσουν στους παλαιότερους και να μάθουν στους μικρότερους τι είναι η Ομόνοια και πόσο διαφορετική θα γίνει η ζωή μας αν χαθεί αυτή η μάχη.

Η διοίκηση, χέρι με χέρι με τον κόσμο έφεραν σιγά σιγά την ομάδα πίσω στις ρίζες της, οι ποδοσφαιριστές εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας μάτωσαν κάθε Σαββατοκύριακο τις φανέλες για να μην χάσει η ομάδα το δρόμο της. Η ομάδα τους τελευταίους 4 μήνες έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο της τελευταίας 10ετιας στην Κύπρο και προσπαθώντας να σώσει την χρόνια συνεχίσει να δίνει ελπίδα και έμπνευση στον κάθε ένα μας να βοηθήσει… Σιγά σιγά αυτή η Ομάδα, η ιδέα, η οικογένεια μας έγινε και δική τους.. Είχαμε χρόνια να νιώσουμε πως παίζουν για την φανέλα και φέτος νιώθοντας αυτό νομίζω πως κερδίσαμε πολύ περισσότερα από ένα πρωτάθλημα.

Θυμηθήκαμε γιατί μάθαμε από παιδιά να αγαπάμε αυτή την ομάδα σαν μέρος της οικογένειας μας… Περισσότερο από οποιαδήποτε σημαία, θρησκεία και οτιδήποτε άλλο άλλοι προσπαθούν να ταυτίσουν με τις ομάδες που υποστηρίζουν για να τους δώσουν νόημα, χαρακτήρα και κοινωνική υπόσταση! Εμείς δεν τα χρειαζόμαστε.. Η Ομόνοια για μας είναι πολύ ποιο σημαντική απ όλα αυτά και αν άλλοι δηλώνουν έτοιμοι να “πεθάνουν” για την “ομάδα” τους η τη “πατρίδα” τους εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολύ περισσότερα για την Ομόνοια μας..

Δυστυχώς σε αυτό τον κοινωνικό ιστό δεν είμαστε μόνοι μας, και για άλλη μια φορά κάποια κοράκια λειτουργοί μια διεφθαρμένης “ομοσπονδίας” είτε για να μην χαλάσουν την “γιορτή” τους είτε από έμφυτη εμπάθεια προς την μεγάλη πράσινη οικογένεια μας, προσπάθησαν να καταστρέψουν ότι κυριολεκτικά όλοι μαζί πετύχαμε τον τελευταίο καιρό.. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε!!

Σωστές και εύστοχες οι τοποθετήσεις του προέδρου μας, ίσως το σάπιο θεσμικό κατεστημένο να μην επιτρέπει στη διοίκηση μας να κάνει πολύ περισσότερα πέραν μιας ορθολογιστικά τεκμηριωμένης και εύστοχα διατυπωμένης διαπίστωσης ότι είμαστε δέκτες μιας άδικης αντιμετώπισης που θέτει σε κίνδυνο την εξαργύρωση των κόπων μας. Και δεν είναι μόνο η σημερινή διαιτησία, ας θυμηθούμε και το φιάσκο με την ένσταση του Απόλλωνα κατά της Αελ.. Τους πορτοκαλί “δήμαρχους” Λατσιων στις δικαστικές κτλ…

Δυστυχώς δεν μπορεί η διοίκηση να κάνει πολύ περισσότερα από τις πιο πάνω τοποθετήσεις και καταγγελίες, άλλωστε πως μπορείς να κερδίσεις το δίκιο σου όταν το ίδιο το σύστημα είναι αυτό που στο στερεί..

Το μόνο περισσότερο που μπορεί να κάνει η διοίκηση είναι ένα απλό κάλεσμα/υπενθύμιση προς φίλους και εχθρούς…

Κάλεσμα προς εμάς στον κόσμο της, να πάμε στο γήπεδο όχι για να φωνάζουμε, όχι για να εμψυχώσουμε την ομάδα μας αλλά για να προστατεύσουμε με κάθε μέσο την οικογένεια μας στην μεγαλύτερη μάχη από την μέρα ίδρυσης της, να προστατεύσουμε το υστέρημα του συνταξιούχου, τον ζήλο του Ραουφμαν, τον ιδρώτα των παιχτών, την αφοσίωση της διοίκησης, την ιστορία και τις αξίες μας.

Κάλεσμα υπενθύμιση πως όταν παίζεται η επιβίωση της οικογένειας μας (γιατί η Ομόνοια είναι Οικογένεια για κάθε Ομονοιατη) θα τα δώσουμε ΟΛΑ όπως είναι άλλωστε υποχρέωση μας για να την προστατεύσουμε. Το Σάββατο δεν φιλοξενούμε καμία ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Το Σάββατο η οικογένεια μας δίνει την μάχη της ζωής της και θα την κερδίσουμε! ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!

Αν πάρουμε 16 000 κόσμο στο γήπεδο και 1000 από εμάς πάμε έτοιμοι με αυτή την προσέγγιση, ας τολμήσουν να δοκιμάσουν πόσο μακριά φτάνει η αγάπη αυτού του κόσμου για αυτήν την ιδέα.

A.Π | Βήμα Φιλάθλου | [email protected]