Απαιτούμε άμεσα απαντήσεις από την ΚΟΠ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας για σκοπούς πλήρης διαφάνειας και καλύτερης εξυπηρέτησης της αλήθειας, αποφάσισε όπως δώσει στη δημοσιότητα επιστολή που απέστειλε στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και μέσω της οποίας εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για άρση της εμπιστοσύνης του Σωματείου μας, προς το πρόσωπο του προέδρου της επιτροπής διαιτησίας, Χανς Ρέικβαρτ.

ΠΙΟ ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Λευκωσία, 18 Απριλίου 2013

Προς: Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Κύριοι,

Θέμα: Άρση εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας, κ. Χανς Ρέιγκβαρτ

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν από πρόσφατους αγώνες της ομάδας μας, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή πέραν του να άρουμε την εμπιστοσύνη μας προς τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας, κ. Χανς Ρέιγκβαρτ.

Είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο άτομα να γνωρίζουν τουλάχιστο τέσσερις ημέρες πριν την διεξαγωγή των συγκεκριμένων αγώνων, για το ποιοι θα τους διαιτήτευαν. Μάλιστα, σχετικές φήμες/πληροφορίες δημοσιεύθηκαν σε M.Μ.Ε. και τελικά αυτές επιβεβαιώθηκαν.

Είχαμε ζητήσει από την Κ.Ο.Π. όπως διερευνήσει σχετικό συμβάν πριν από αγώνα της ομάδας μας και απαιτήσαμε να μας δώσει πειστικές απαντήσεις για τους λόγους που αυτό συνέβηκε και κατά πόσο υπήρξαν παρεμβάσεις στους ορισμούς των διαιτητών, ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή καμία απάντηση δεν έχουμε λάβει.

Το ερώτημά μας παραμένει. Πώς είναι δυνατό να αποφασίζεται τουλάχιστο τέσσερις μέρες πριν από τα συγκεκριμένα παιχνίδια, το ποιοι θα τα διαιτητεύσουν, την στιγμή που η ΚΟΠ μας διαβεβαιώνει ότι ο κ. Χανς Ρέικβαρτ αποφασίζει για τους ορισμούς των διαιτητών δύο μέρες πριν την διεξαγωγή τους;

Μήπως τελικά δεν είναι ο κ. Χανς Ρέικβαρτ που ορίζει τους διαιτητές; Μήπως ο Ολλανδός πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας δέχεται πιέσεις από τρίτους και ενδίδει ή μήπως αποφασίζουν άλλοι στη θέση του; Ποιοι είναι αυτοί που γνωρίζουν για τους ορισμούς των διαιτητών τέσσερις μέρες πριν τα παιχνίδια και για ποιους λόγους τους γνωρίζουν;

Τονίζουμε πως δεν αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των ομάδων το γεγονός ότι ο κ. Χανς Ρέικβαρτ ενδίδει σε πιέσεις τρίτων, αλλά η ευθύνη αυτή βαραίνει κύρια τον ίδιο. Επίσης, ξεκαθαρίζουμε ότι η διαφωνία μας δεν αφορά τους ορισμούς των διαιτητών, αλλά τη διαδικασία που ακολουθείται για τον ορισμό τους, η οποία τους καθιστά ευάλωτους στις πιέσεις που εξασκούνται.

Ακόμη, από τη στιγμή που διαρρέει το ποιοι διαιτητές θα διαιτητεύσουν τα παιχνίδια, πριν αυτοί ανακοινωθούν επίσημα, θεωρούμε πως ο κ. Χανς Ρέικβαρτ οφείλει να μην τους ορίσει τελικά, τόσο για να συντείνει στην πρόληψη της προκατάληψης, όσο και για να προστατεύσει τους ίδιους τους διαιτητές.

Απαιτούμε άμεσα απαντήσεις από την ΚΟΠ για τα συγκεκριμένα ερωτήματα που καταθέτουμε, τα οποία δεν απασχολούν μόνο εμάς, αλλά όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους. Εν πάση περιπτώσει, για μας είναι ξεκάθαρο ότι η πολυδιαφημιζόμενη αλλαγή της Κυπριακής διαιτησίας από τον κ. Χανς Ρέικβαρτ, έχει αποτύχει παταγωδώς.