Κι άλλο ρεκόρ
- Δημοσιεύθηκε: 14/04/2013

Οι δύο τελευταίες ομάδες που είχαν ξεπεράσει τα 20 παιχνίδια σε συνεχόμενο σκοράρισμα, ήταν το αποελ και η ΟΜΟΝΟΙΑ, στο ίδιο χρονικό διάστημα (το σερί άρχισε τη σεζόν 2006-07 και τερματίστηκε στην επόμενη) και με το ίδιο σκορ» (24).
Η φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ, σκοράροντας εναντίον της Σαλαμίνας στις 30 Μαρτίου, έγινε η πρώτη ομάδα μετά από πέντε χρόνια που πανηγύρισε τουλάχιστον ένα τέρμα σε 20 συνεχόμενα παιχνίδια.
Και από χθες, το σερί της αυξήθηκε σε 22 αγώνες, κάτι που την κατατάσσει 26η στην κατάταξη όλων των εποχών. Βρίσκεται, βέβαια, «έτη φωτός» μακριά από το ρεκόρ όλων των εποχών της Ανόρθωσης (76 (!) αγώνες συνεχούς σκοραρίσματος, μεταξύ 1997-98 και 19990-01), αλλά έχει διπλό κίνητρο μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν:
Αν σκοράρει στα δύο επόμενα της παιχνίδια, θα προωθηθεί στο «Top 20» όλων των εποχών, ενώ αν επιμηκύνει το ρεκόρ της μέχρι τη λήξη της σεζόν (26 σερί αγώνες), θα τοποθετηθεί στη 16η θέση της γενικής λίστας.
Πίσω από την ΟΜΟΝΟΙΑ στο φετινό πρωτάθλημα βρίσκουμε δύο ομάδες (ΑΕΚ, Ανόρθωση), που σκόραραν σε 17 συνεχόμενους αγώνες σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα η μία από την άλλη, ενώ άλλες τέσσερις ομάδες έπιασαν διψήφιο αριθμό αγώνων (ΑΠΟΕΛ 13, Απόλλων 12, ΑΕΛ 11, Αλκή 10). Με τη σημείωση ότι το σερί της Αλκής συνεχίζεται.
Του Μιχάλη Γαβριηλίδη για την Γκολ