Βήμα Φιλάθλου: Οι ποντικοσωτήρες


Βήμα Φιλάθλου

Βήμα ΦιλάθλουΜια ηλιόλουστη Κυριακή στο ποντικοχωριν είχε προεδρικές εκλογές… Ποντικοί με λιλα, ροζ, τιρκουαζ σημαιουες κατέκλυσαν την πλατιά του χωριού  υποστηρίζοντας τον υποψήφιο τους. Στο τέλος της ημέρας βγήκε  ο ΠοντικΑΡΟΣ επικρατώντας του Κοκκινοποντικου. Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στα αυτιά των ποντικών του χωριού, ο γάτος παραμόνευε και έψαχνε την κατάλληλη ευκαιρία.

Ο γάτος στήνει την παγίδα του με το τυρουδιν μες τα χαράματα για να μεν το πάρουν μυρωδιά  (τα κελεπούρια του ποντικοχωριου τζια οι υπόλοιπες αρκοκατες που επηρεάζονται)

Την επομένη μέρα ο ΠοντικΑρος με τα ποντικουθια(τα ροζ, τα λιλα κτλ) του μετά από ένα οικογενειακό συμβούλιο αποφάσισαν να πάνε όλοι μαζί για εξεύρεση φαγητού. Μετά που δυο 24ωρα βρίσκουν το τυρουδιν… αλλά ήταν σαχνιασμενο τζιε εβρωμεν παραπάνω που τους εαυτούς τους.

Μετά που πολλην ξύλο ροπαλιες, πατσαρκιες, κεφαλοκληδωματα (Τες λεγόμενες σκληρές συνομιλίες ) αποφάσισαν να αφήσουν το τυρουδιν τζιε να πασιν πίσω στο χωριό για να εβρουν άλλους πώρους να φάνε.

Στο χωριό παρόλο που ήρθαν με άδεια χέρια τούς υποδέθηκαν με τιμές και τούς έδωσαν εντυπωσιακά επίθετα όπως … “Οι αρχιδες” , “Οι Ποντικοσωτηρες μας” , “Ποντίκια μιας Ανώτερης Νοημοσύνης” … Επειδή όπως οι ίδιοι τους εξήγησαν ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο να δηλητηρίαση ολόκληρο το χωριό ο Γάτος με την παρέα του με το σαχνιασμενο τυρι…

Τις επόμενες μέρες το έργο ήταν δύσκολο για το ποντικοχωριο…  έχοντας γεμάτο το ψυγείο με φαγια τζιε μιαν αποθήκη με άλλα τόσα… ακούγοντας από το ΜouseTV πως θα πέσει πεινά ο λαός Ξεσηκώθηκε !!! Δεν έμεινε cafe για cafe στο ποντικοχωριο που να μην γεμίσει… κάποιοι από την κατάθλιψη γέμισαν τα νυκτερινά κέντρα για να πιουν να παν οι πίκρες κάτω.

Καθώς οι μέρες κυλούσαν ο γάτος έβλεπε το τυρί ατζιστον τζαι έπιανε τον ο πελλαρος.

Οι ποντικοί συνέχισαν στην καθημερινότητα  τους εκτός που κάτι αμπαλατους, νοητικά καθυστερημένους  που φωναζαν αρλουμπες στους δρόμους του χωριού… “Της γάτας τα βυζιά είναι πλαστικά.. δεν θελουμεν τυρουδιν ουτε αφεντικά” “Ποντίκι μπορείς χωρίς αφεντικά” “Ποντικια ξυπνάτε έρχονται οι γάτες” αλλά anyway κάνεις δεν τους έδινε σημασία!

Έναν πρωί επιαν τον ο θιαολος το γάτο τζιε έπιασε την στράτα για το Ποντικοχωριν. Βρήκε τους Αρχηγούς (ναι ναι τζινους της ανώτερης νοημοσύνης) τζιε τους είπε Ξεκάθαρα! «Ρε πεζεβεγκουθια βαρέθηκα να παίζω τζαι ελίσσετε μου τα νευρά μου! , για να μεν φωνάξω την παρέα μου τζαι να ερτω να τα κάνω ουλα πουτ@ν@ δαμεσα … θα πάτε όμορφα τζαι ωραία πίσω στο τιρουδιν , και θα το πάρετε όσον εμινεν δηλαδή επειδή έχει τζαι μια εβδομάδα που το έβαλα τζαι έλυσε εμουχλιασε τζαι εν ντουμάνι. Θα το φέρετε πίσω στο χωριό και θα πείσετε τους ποντικοσυχοριανους σας ότι αυτό το τυρί αν και μικρότερο αν και πιο πράσινο , είναι μια εξαιρετικής  ποιότητας και μυρωδιάς και καμία σχέση δεν έχει με το ΦΟΙΤΣΑΡΙΚΟΝ τυρουιν της περασμένης εβδομάδας»

‘Ηντα να κάμουν τα ποντικουθια  εφορτωθήκαν το τζιε επήραν το στο χωριο…  Επιαν πισω τζαι επερνουσαν  που την πλατια του χωριου με ουλες της καφετεριες γεματες αλλα κανενας εν επιρεν χαμπάρι  εκτός που 2-3ς που επισκαλησαν βλέποντας τους αρχιδες να μεταφέρουν  το τυρί. Φυσικά τζαι το MouseTv  που εισχεν Live πριν καν έρθουν ενημέρωσε τα ποντίκια του καναπέ για την μεγάλη νίκη και το τυρί που έφερναν  παρομοιάζοντας το σαν  «Οι εγκέφαλοι του χωριού ήρθαν με άδεια χεριά την περασμένη εβδομάδα αλλά σήμερα καταφθάνουν με τριπλάσιο μπορεί και τετραπλάσιο φαί για το χωριό»

Βλέποντας όλα αυτά η γάτα με τη παρέα της έμεινε ευχαριστημένη.

Σε πηγαδάκια των Ποντικοσωτηρων του χωριού ακουστήκαν διάφορα άλλα δεν βγήκαν προς τα έξω  επειδή το MouseTV είχε σημαντικότερα θέματα να μετάδοση συν ότι επρεπε να παίξουν τζαι διαφημίσεις για αν δουν τα ζόμπι του κουτιού

Αν τζαι εγώ επειδή έχω τα κονε μου είπαν μου που εκοφκαν κουβέντες 2 ποντικοσωτηρες  είπαν: «Τουτους να τους γ@μησουμε εν θα παρουν χαπαρι»

«Οι ολαν ηντα χαμπάρι να πάρουν δως τους καφέ τζαι χοιρινό μπάρμπεκιου τζιε έγειρες τζαι πίσω»

Και έζησαν ΑΥΤΗ καλά και οι ΑΛΛΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ (κατι σαν τζινο που ακουμε γατα δυο ταχητητων )

Bήμα Φιλάθλου | [email protected]