Ο κόσμος δεν έφαγε το “τυρούι”


Απίστευτα πράματα έγιναν σήμερα στην διαδήλωση του κόσμου έξω από την βουλή αλλά και στο προεδρικό αργότερα. Γράφουμε περιληπτικά μερικά γεγονότα και τις επόμενες ώρες θα επεκταθούμε αν χρειαστεί.

Όλα κύλησαν καλά έξω από την βουλή, με περίπου 3 χιλιάδες διαδηλωτές να διαμαρτύρονται με φωνές, συνθήματα και πανό για τα εξευτελιστικά μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση. Η Θύρα 9 έδωσε δυναμικά το παρών της στην διαμαρτυρία με παρουσία 80-100 ατόμων της.

Αργότερα αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν έξω από το προεδρικό, μαζί με αυτούς και άτομα της Θύρας 9. Εκεί υπήρχαν άτομα κάθε ιδεολογικού στερεώματος χωρίς να συμβεί το παραμικρό πλην μερικών ανταλλαγών από λόγια και κατηγορίες εκατέρωθεν.

Εκεί συνέβηκε κάτι πραγματικά απίστευτο. Βαλτοί ασφαλίτες, ντυμένοι με καμπαρτίνες παρίσταναν δήθεν τους αγανακτισμένους και προσπαθούσαν να προκαλέσουν επεισόδια. Ο κόσμος όμως δεν μάσησε το “τυρούι” που ήθελαν να δώσουν οι ασφαλίτες και συγκρατήθηκε χωρίς να παρεκτραπεί. Η Θύρα 9 συγκράτησε το κόσμο της και είπε στα ίσα προς τους ασφαλίτες που προσπάθησαν να παραβιάσουν δήθεν τις πόρτες του προεδρικού πως δεν θα χάψουν το ψέμα τους και τους φώναζαν στα μούτρα πως είναι ασφαλίτες χωρίς αυτοί να αντιδράσουν.

Μάλιστα προσπάθησαν να πείσουν το κόσμο να κατευθυνθεί προς τις πόρτες του προεδρικού για να αναγκάσουν την αστυνομία να επέμβει με δακρυγόνα και ξύλο.  Ο κόσμος έδειξε χαρακτήρα και κατάλαβε το κόλπο που πήγε να στηθεί και απομακρύνθηκε σιγά σιγά από την σκηνή.