Η τεράστια υποχρέωση και η μάχη για τη σωτηρία


gate 9 fanatics omonoia fans site

gate 9 fanatics omonoia fans site

Μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής καταστροφής κυμαίνεται η επικαιρότητα γύρω από την ΟΜΟΝΟΙΑ κάτι που ενοχλεί όλους εμάς που δίνουμε τη ζωή μας για αυτή την ομάδα. Μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν ξέρεις πότε θα εκραγεί ζούμε τις τελευταίες χρονιές στο ποδοσφαιρικό μας τμήμα και αυτό επηρεάζει τόσο την ομάδα αγωνιστικά αλλά και το πρεστίζ της μεγαλύτερης ομάδας του τόπου.

Λεφτά υπήρχαν!! Υπήρχαν όμως εν μέρη, αφού ξοδεύτηκαν νωρίς από τη πρώτη χρονιά προεδρίας Μ. Νεοφύτου σε απαραίτητες (κακά τα ψέματα) προσθήκες στο ρόστερ και στην ολική ανοικοδόμηση του Σωματείου. Εγκαταστάσεις, επαγγελματικές φυσιοθεραπείες και ιατρικά κέντρα, επένδυση σε ονόματα, προπονητές και ποδοσφαιριστές, ήταν η αιτία να εξαφανιστούν τα χρήματα από τα ταμεία του σωματείου από νωρίς.

Αυτό όμως δεν ήταν το κυριότερο πρόβλημα, ή δεν ήταν η αιτία που φτάσαμε εδώ.

Ο λόγος που φτάσαμε σε αυτό το οικονομικό αδιέξοδο είναι η κακή μεταχείριση που έγινε στα συμβόλαια που υπογράφονταν σε ποδοσφαιριστές και προπονητές από την πρώτη κιόλας χρονιά του Μ. Νεοφύτου (2008-09). Τα υπέρογκα ποσά που ήταν γραμμένα σε 4ετές κλειστά συμβόλαια, απαιτούσαν το ίδιο χρήμα να υπάρχει και στα 4 αυτά χρόνια.

Αυτό όμως η τότε διοίκηση με τις ευλογίες κερδοσκόπων, καιροσκόπων εφόρων ποδοσφαίρου, επικεφαλών ποδοσφαιρικού τμήματος και άλλων, το στήριζε σε ενδεχόμενη ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας που θα έφερνε στα ταμεία τα λεφτά που απαιτούσαν τα πανάκριβα συμβόλαια που υπογράφτηκαν μέσα σε μια 3ετία τουλάχιστο σε 15 ποδοσφαιριστές. Όπως όλοι γνωρίζουμε η ευρωπαϊκή πορεία δεν ήρθε ποτέ, έστω και αν την ακουμπήσαμε σε 2-3 περιπτώσεις και έτσι δημιουργήθηκε άμεσα η ανάγκη να καλυφθούν τα έξοδα σε σχέση με τα μειωμένα (από ότι ήταν υπολογισμένα) έσοδα.

Μέσα σε όλα αυτά τα μεγάλα συμβόλαια υπήρξε η δυστυχία για την ΟΜΟΝΟΙΑ να χειρίζεται τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος ως επικεφαλής ο κ. Χριστάκης Γεωργίου ο οποίος σε κάθε μεταγραφική περίοδο απαιτούσε την απομάκρυνση μερικών ποδοσφαιριστών κάτι που θα έφερνε νέες μεταγραφές στην ομάδα και παράλληλα νέο μερίδιο στην υπογραφή συμβολαίων.

Δυστυχώς για την ΟΜΟΝΟΙΑ και ο τότε πρόεδρος Μ. Νεοφύτου εμπιστευόταν τυφλά τον “άνθρωπο του προέδρου” Χριστάκη Γεωργίου ο οποίος με τη σειρά του είχε εξω-σωματειακές συναντήσεις με τον κ. Κούκο(τέως υπευθύνο του αθλητικού τμήματος του ΑΚΕΛ και “κουμπάρου” του). Αυτή η σχέση των τριών ήταν τέτοια που οι ποδοσφαιρικές αποφάσεις για το ροστερ του σωματείου και τα συμβόλαια των παικτών, δεν ελέγχονταν από ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα ο κάθε ΟΜΟΝΟΙΑτης να ζει με την άγνοια αν αυτά τα συμβόλαια μπορούν να θεωρηθούν βιώσιμα. Κάτι που απ’ ότι διαφάνηκε δεν ήταν.

Ποδοσφαιριστές που εκδιώχτηκαν στο τέλος από το τριφύλλι δήλωναν πικραμένοι για την συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου με πολλούς από αυτούς να εκμυστηρεύονται στο κόσμο πως κάτι πάει λάθος στο σωματείο.

Τρανό παράδειγμα, μετά την αποδέσμευση του Τίμο Βέντζελ ο ποδοσφαιριστής να δηλώνει πως λίγο μετά που ο προπονητής τον πλησίασε και του είπε: “Τίμο σε υπολογίζω και στο δικό σου πρόσωπο βλέπω το κτίσιμο της αμυντικής γραμμής” να τον πλησιάζει στην προπόνηση ο κ. Χριστάκης Γεωργίου και να του ανακοινώνει πως βρίσκεται εκτός πλάνων.

Πολλές μάλιστα από αυτές τις αποδεσμεύσεις δεν έγιναν με το σωστό τρόπο. Οι ποδοσφαιριστές δεν συμφωνούσαν στην μονομερή διακοπή συμβολαίων με αποτέλεσμα πολλοί ποδοσφαιριστές με ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ συμβόλαια να υποχρεώνουν την ΟΜΟΝΟΙΑ σε υπέρογκες αποζημιώσεις για τους λανθασμένους χειρισμούς στην διακοπή των συμβολαίων τους. Μερικά μικρά παραδείγματα: Ηλίας Χαραλάμπους, Αγκίρε, Λούα Λούα, Μπάγεβιτς, Λεμονής, Μ. Κωνσταντίνου, Αλωνεύτης, Οκκάς.

Αυτά τα συμβόλαια αλλά και η διακοπή αυτών οδήγησαν την ΟΜΟΝΟΙΑ σε ελλιπείς προϋπολογισμούς που χρόνο με το χρόνο δυσχεραίνονταν περισσότερο, αφού οι λανθασμένες διακοπές συμβολαίων με μονομερής διακοπές πρόσθεταν στην ΟΜΟΝΟΙΑ επιπλέων έξοδα από το μισθολόγιο του ρόστερ της κάθε χρονιάς ξεχωριστά.

Λόγια όπως: “the club is sick” ή “christakis no good” θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στις ψυχές μας, αφού μερικές από τις ενέργειες του εν λόγω κυρίου θα ταλανίζουν για πολλά χρόνια ακόμη το ένδοξο Σωματείο μας.

Αυτή είναι η αλήθεια που ξέρουμε εμείς, η αλήθεια που μπορούμε να αντιληφθούμε πως μας οδήγησε σε αυτό το δύσκολο σημείο, η αλήθεια που θέλουμε να γνωρίζει ο κόσμος. Από κει και πέρα τα λάθη αυτά δεν μπορούν να διορθωθούν με σταυρωμένα τα χέρια. Ούτε αν αποδοθούν οι ευθύνες αυτή τη στιγμή σε όσους αποδειχτεί πως έσφαλαν σε βάρος της αγαπημένης μας ομάδας θα δώσει λύση.

Αυτή τη στιγμή το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει μπροστά του μόνο ένα δρόμο. Το δρόμο προς την σωτηρία του σωματείου. Το δρόμο προς την υγειές οικονομική πορεία του Σωματείου για τα επόμενα χρόνια. Μιας υγειές οικονομικής σταθερότητας που θα επαναφέρει την τάξη και την ηρεμία στο οικοδόμημα της ομάδας και θα την οδηγήσει μακριά από δυσχερές μονοπάτια.

Τίποτα άλλο δεν είναι της ώρας, ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΗ η τιμωρία αυτών που με τις ενέργειες τους έστειλαν το σωματείο μας αιχμάλωτο στον οικονομικό τομέα. Αυτό που μας απασχολεί ως οπαδούς και λάτρεις της τιμημένης ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι η εξεύρεση κάθε οικονομικού πόρου που όχι μόνο θα δώσει τέρμα στο χρέος της ομάδας, αλλά θα την καταστήσει ως μια ανεξάρτητη οικονομική δύναμη. Από την ευχή στην πράξη και στα έργα όμως υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα το οποίο πρέπει να ‘υποστούμε’ αν το θέλετε έτσι ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Εμείς νιώθουμε απλά την τεράστια υποχρέωση που έχουμε να μοιραστούμε ότι γνωρίζουμε με τους χιλιάδες αναγνώστες της σελίδας μας και να ταχθούμε μαζί με κάθε αγνό ΟΜΟΝΟΙΑτη στην μάχη για την σωτηρία του Σωματείου!