Υπό παρακολούθηση: ΟΜΟΝΟΙΑ εντός έδρας


gate 9 gsp

Ο χαρακτηρισμός “κάστρο” ή “φρούρειο” χρησιμοποιείται συχνά για τις έδρες ομάδων που έχουν (εντός έδρας) πολύ καλή συγκομιδή βαθμών, μέχρι και το απόλυτο.

Πολύ θα θέλαμε, μετά απ’ αυτό τον πρόλογο να χαρακτηρίζαμε και το ΓΣΠ έτσι. Δέν το κάνουμε (παρόλα τα καλά στατιστικά εντός έδρας) και θα εξηγήσουμε μετά το γιατί.

Παρακάτω αναλυτικά τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας σε πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρώπη στη φετινή σεζόν.

(πράσινο=νίκη, κίτρινο=ισοπαλία, κόκκινο=ήττα)

 

Αρκετά σημαντικά στατιστικά διαβάζουμε απο το συγκεκριμένο γραφικό.
– Δυο ήττες και δυο ισοπαλίες είναι τα αρνητικά τελικά αποτελέσματα που είχαμε στο ΓΣΠ. Με ένα ποσοστό σχεδόν 75% οι νίκες στα εντός έδρας παιχνίδια.
– Αήττητη η ομάδα μας στο ημίχρονο. Εννιά παιχνίδια στην ισοπαλία (0-0 όλα) και τα άλλα έξι με την ΟΜΟΝΟΙΑ να προηγείται.
– Σε όσα παιχνίδια η ομάδα μας ήταν μπροστά στο ημίχρονο, έφυγε απο το ΓΣΠ με τους 3 πόντους της νίκης.
– Η ομάδα μας σε όλους τους εντός έδρας της αγώνες (15) δεν έχει δεχθεί τέρμα στο πρώτο ημίχρονο!

Γράψαμε στην αρχή του άρθρου για τη μη χρησιμοποίηση κάποιου απο τους πιο πάνω χαρακτηρισμούς. Και μετά τη προβολή των καλών στατιστικών, εξηγούμε και το γιατί.

Τα 4 παιχνίδια στα οποία δε γευτήκαμε τη νίκη, ήταν (ίσως) και τα πιο σημαντικά. Και το ευρωπαϊκό παιχνίδι και τα άλλα 3. Πόσο μάλλων τα άλλα 3, όταν αυτά είναι ενάντια στις ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω απ’ εσένα στη βαθμολογία.

Σίγουρα είναι βελτίωση το ότι η ομάδα μπορεί και “καθαρίζει” τα θεωριτικά εύκολα παιχνίδια, αλλά εάν τα αποτελέσματα των ντέρμπυ που δώσαμε στο ΓΣΠ ήταν καλύτερα, ίσως γράφαμε σήμερα για το “Κάστρο του ΓΣΠ”.