Υπό παρακολούθηση: Με και χωρίς τον Μάρκο Σοάρες


Σήμερα αναλύσαμε τους 24 αγώνες (21 πρωταθλήματος και 3 κυπέλλου) της ομάδας μας, διαχωρίζοντας τα σε αυτά που αγωνίστηκε ο Μάρκο Σοάρες και σε αυτά που δεν αγωνίστηκε.

Στόχος να παρουσιάσουμε σε εσάς τη συνολική και λεπτομερή απόδοση της ομάδας όταν αγωνίζεται με και χωρίς τον διεθνή μέσο από το Πράσινο Ακρωτήρι.

 

Με τη πρώτη ματιά τα αποτελέσματα φαίνονται… ήπια και χωρίς μεγάλη διαφορά. Όντως αυτό μας εξέπληξε και εμάς, περιμέναμε μεγαλύτερη διαφορά. Αν όμως λάβουμε υπόψη το πολύ κακό ξεκίνημα της ομάδας μας και τη γενική κακή πορεία στη φετινή χρονιά, τότε υπάρχει κάποια κατανόηση για τη μικρή διαφορά στα νούμερα.

Ωστόσο άμα ρίξουμε μια δεύτερη και τρίτη ματιά στα στατιστικά, βλέπουμε πως και οι αριθμοί “λένε” αυτό που βλέπουμε και στο γήπεδο. Η ομάδα αγωνίζεται καλύτερα με τον Μάρκο Σοάρες με αποτέλεσμα να έχει ελαφρός καλύτερο ποσοστό νικών, να πετυχαίνει κατά μέσο όρο περισσότερα τέρματα ανά αγώνα και να δέχεται λιγότερα. Και οι πόντοι* που μάζεψε η ομάδα μας με τον Σοάρες είναι κατά μέσο όρο περισσότεροι απ’ ότι όταν ο Σοάρες ήταν απών.

Ενδεικτικό και το γεγονός πως στους τελευταίους 9 αγώνες της ομάδας μας με τον Μάρκο Σοάρες στην εντεκάδα, πανηγυρίσαμε 8 νίκες και είχαμε 1 ήττα (Απόλλων) με 21 τέρματα υπέρ και 5 κατά!

*(στα 3 παιχνίδια κυπέλου χρησιμοποιήσαμε τη βαθμολόγηση 3-1-0 στα αποτελέσματα, για χάρη του στατιστικού).

Ακόμη μια φορά φαίνεται πόσο σημαντικός για την ομάδα είναι ο Μάρκο Σοάρες και πόσο νευραλγική και σημαντική θέση είναι αυτή του αμυντικού χαφ.

Ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στον Μάρκο και την ομάδα μας!