Η μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών


Ένα σπάνιο ντοκουμέντο ημερομηνίας (07/03/72 Χαραυγή) έφτασε στα χέρια μας και  θελήσαμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Επειδή κατά καιρούς πολλής λόγος έγινε για την μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών που έχει γίνει ποτέ στη Κύπρο σας παρουσιάζουμε την μεγαλύτερη έτσι για να λύσουμε και την απορία των υπολοίπων.

20 χιλιάδες άρρωστοι ομονοιάτες κατέλαβαν την Μόρφου όπως θα διαβάσετε σε δημοσίευμα της τότε εποχής  και έσπρωξαν την ομάδα προς την θριαμβευτική νίκη!

Και προσέξτε μιλάμε για το 72 όχι το 2000 και μετά. Όχι για τα τελευταία χρόνια όπου για να πας να δεις την ομάδα σου away είναι μια ώρα δρόμος το πολύ με το αυτοκινητάκι σου στο highway.

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο που αντιγράψαμε από το απόκομμα.

Μετά τη περήφανη νίκη της επί του Διγενή  2-0

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ

20 000 φίλαθλοι κατέλαβαν την Μόρφου!- Η ΕΠΑ απώλεσε πολύτιμο βαθμό από την Αλκή 1-1. Η Αελ πιο κοντά στο κίνδυνο υποβιβασμού. Σαλαμίνα-Απόλλων 0-0

Το λάβαρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κυματίζει από προχθές πάνω από το γήπεδο του Διγενή του κακού δαίμονα της δημοφιλούς ομάδας της Λευκωσίας. Το έστησαν εκεί πανηγύρι και οι ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ύστερα από το μεγάλο θρίαμβο τους επί του σκληροτράχηλου αντιπάλου τους με 2-0. Η πτώση του κάστρου του Διγενή έγινε δεκτή μέσα σε ένα παροξυσμό ενθουσιωδών και συγκινητικών εκδηλώσεων από 20 000 οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που κατέλαβαν κυριολεκτικά την κωμόπολη του Μόρφου. Οι μισοί από αυτούς παρακολούθησαν τον μεγάλο αγώνα από το γήπεδο , νοερώς και από τα τρανζίστορ. Το τι επακολούθησε το τελευταίο σφύριγμα του έξοχου προχθές διαιτητή κ. Ρέιρες δεν περιγράφεται. Οι εκπορθητές του Διγενή ανηρπάγησαν από τους φιλάθλους και μεταφέρθηκαν στα αποδυτήρια επί των ώμων των, πολλοί από αυτούς ημίγυμνοι αφού τους αφαιρέθηκαν οι φανέλες από φανατικούς οπαδούς τους οι οποίοι της κατέσχαν σαν ενθύμιο!

 

Υ.Γ Επειδή πολλοί θα τρέξουν να μας πουν για την αξιοπιστία της Χαραυγής εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι γιατί δηλαδή τα δικά τους αποκόμματα από εφημερίδες που ανεβάζουν συχνά πυκνά στο διαδίκτυο να είναι αξιόπιστα από έγκυρους δημοσιογράφους και τα δικά μας όχι??

Και αν επιμένετε δεχόμαστε να αφαιρέστε και 2-3 χιλιάδες από το νούμερο. Απλά να σας θυμίσουμε. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 72 ρε , on tour με τους γάρους και κυριολεκτικά και μεταφορικά !!!! Άτε φτάστε μας.

Y.Γ 2 Τις ευχαριστίες μας στον δαιμόνιο Κώτσιο που ξεθάβει τα πάντα!