Απάντηση προς την Ανόρθωση


Είναι με μεγάλη μας έκπληξη που διαβάσαμε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε το πρωί η Ανόρθωση, αναφορικά με τα εισιτήρια του μεταξύ μας αγώνα για τον θεσμό του κυπέλλου, την ερχόμενη Τετάρτη στο Γ.Σ.Π. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είναι έντεχνα παραπλανητικό και έχει σκοπό να απομακρύνει τις βαρύτατες ευθύνες τους, για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν παραλάβει εισιτήρια για προπώληση, για τις ανάγκες των δικών τους οπαδών.

Καταρχήν, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην προκήρυξη της ΚΟΠ, τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για το κύπελλο, υπάρχει πρόνοια για παραχώρηση από πλευράς γηπεδούχου ομάδας, του 25% των εισιτηρίων της χωρητικότητας του σταδίου της, για τις ανάγκες των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας.

Η Ανόρθωση, αν και γνώριζε πολύ καλά το περιεχόμενο της προκήρυξης, φρόντισε όπως από τη φετινή σεζόν παραχωρείται η Βόρεια κερκίδα του «Αντώνης Παπαδόπουλος» στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, μία κερκίδα που δεν μπορεί να καλύψει το 25% της χωρητικότητας του σταδίου, αλλά μόνο το 14%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μετά το κλίμα τρομοκρατίας που έζησε ο κόσμος μας στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, στον α’ γύρο του πρωταθλήματος, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», δεν υπήρχε περίπτωση να τον εμπλέξει ξανά σε τέτοιες περιπέτειες. Γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησε επίσημα από την Ανόρθωση, την παραχώρηση της Νότιας κερκίδας του «Αντώνης Παπαδόπουλος», η οποία μπορεί να καλύψει το 25% της χωρητικότητας του σταδίου.

Η Ανόρθωση έντεχνα στη σημερινή της ανακοίνωση απέφυγε να αναφέρει το συγκεκριμένο μας αίτημα και την αρνητική απάντηση που μας έδωσε. Μετά την αρνητική απάντηση που λάβαμε, ενημερώσαμε την Ανόρθωση ότι πρόθεσή μας ήταν να παραχωρήσουμε τον ίδιο αριθμό εισιτηρίων, που αυτοί θα παραχωρούσαν για τις ανάγκες του δικού μας κόσμο. Μάλιστα, τους είχαμε ζητήσει να μας επιβεβαιώσουν τον αριθμό εισιτηρίων που θα έδιναν για τις ανάγκες του δικού μας κόσμου, στον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου, ωστόσο καμία απάντηση επί τούτου δεν είχαμε πάρει, παρά το γεγονός ότι την περασμένη Παρασκευή ο διευθυντής του Σωματείο μας μίλησε έξι φορές τηλεφωνικώς, με τον ομόλογό του της Ανόρθωσης. Επομένως, γίνεται αντιληπτό ποιος ψεύδεται.

Ζητήσαμε από την ΚΟΠ, μέσω επιστολής μας που κοινοποιήσαμε σε όλους τους εμπλεκόμενους, να παρέμβει και να επιλύσει το ζήτημα που προέκυψε, για να αποφύγουμε τις αχρείαστες αντιπαραθέσεις των δύο σωματείων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΠ.

Σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2013, λάβαμε απαντητική διευκρινιστική επιστολή από την Ομοσπονδία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΠ.

Ενημερώσαμε ήδη την Ανόρθωση και όλους τους αρμοδίους, ότι θα συμμορφωθούμε με τα όσα προβλέπει η προκήρυξη και τους παραχωρούμε το 25% της χωρητικότητας του Γ.Σ.Π (πλήν των αποκοπών που ζήτησε η Αστυνομία για λόγους ασφαλείας). Παράλληλα εγγράφως τους ζητήσαμε όπως συμμορφωθούν και αυτοί με τα όσα προβλέπονται όπως άλλωστε οφείλουν να πράξουν και να μας παραχωρήσουν το 25% της χωρητικότητας του σταδίου «Αντώνης Παπαδόπουλος» στον επαναληπτικό. Είναι έτοιμοι να πράξουν κάτι τέτοιο;

Δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές οι οποιεσδήποτε δικαιολογίες, για δήθεν λόγους ασφαλείας που οδήγησαν τη διοίκηση της Ανόρθωσης να παραχωρεί τη Βόρεια κερκίδα στους φιλοξενούμενους, διότι αφενός ασφάλεια στη συγκεκριμένη κερκίδα δεν υπάρχει και αφετέρου διότι όφειλαν να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, για να διασφαλίσουν τόσο την ασφάλεια των φιλοξενούμενων οπαδών, όσο και το 25% των εισιτηρίων για τις ανάγκες τους.

Μαθήματα ηθικής και αξιοπρέπειας η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν δέχεται από κανένα. Και όσοι τα επικαλούνται, μπορούν πέραν από το θέμα των εισιτηρίων , να ψάξουν πώς η ηθική εφαρμόζεται και σε άλλες πιο σημαντικές πτυχές της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.

Τέλος διευκρινίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την προσπάθεια που καταβάλλει η Ανόρθωση, μέσω της πρωινής της ανακοίνωσης, για να αποπροσανατολίσει τους οπαδούς της μετά τη χθεσινή της ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα. Ούτε πρόκειται να συμμετέχουμε στην προσπάθεια της αυτή. Ελπίζουμε παράλληλα πως η πίεση που ασκεί στη διαιτησία τις τελευταίες ώρες η Ανόρθωση, δεν θα την επηρεάσει. Αυτό που εμείς απαιτούμε σε κάθε αγώνα, είναι η διασφάλιση του 50-50 όσο αφορά την αντιμετώπιση της κάθε ομάδας από τη διαιτησία.