Η επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης


Με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, η ομάδα μας ζητά όπως τιμωρηθούν παραδειγματικά οι Αστυνομικοί που, χωρίς να προκληθούν, εξάσκησαν υπερβολική βία σε βάρος οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, καθώς και ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας μας, όταν αυτοί εξέρχονταν από την Βόρεια κερκίδα που τους φιλοξενούσε, στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Λευκωσία, Ιανουάριος 2013

Προς: Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Λουκά Λουκά

Αξιότιμε κύριε,

ΘΕΜΑ: Συμπεριφορά Αστυνομικών μετά τη λήξη του ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Μέσω της επιστολή αυτής, θέλουμε να καταγγείλουμε την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά μερίδας Αστυνομικών, μετά τη λήξη του ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΟΜΟΝΟΙΑ, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, στο Γ.Σ.Π.

Οι συγκεκριμένοι Αστυνομικοί εξάσκησαν υπερβολική βία κατά οπαδών της ομάδας μας και ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας μας, χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος, αφού χωρίς να προκληθούν, τους κτύπησαν όταν αυτοί εξέρχονταν από την Βόρεια κερκίδα που τους φιλοξενούσε. Νεαρή κοπέλα, που ήταν κοντά στο επεισόδιο, στην προσπάθειά της να ενημερώσει τους Αστυνομικούς ότι τα παιδιά που κτυπούσαν ήταν ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κτυπήθηκε και η ίδια από Αστυνομικούς.

Τόσο η νεαρή κοπέλα, όσο και ένας από τους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας μας, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο για εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα από τα κτυπήματα που δέχτηκαν. Οι δύο προαναφερθέντες υπέβαλαν γραπτή καταγγελία στην Αστυνομία, αναφορικά με τη συμπεριφορά των Αστυνομικών, καθώς και των προβλημάτων υγείας που αυτή τους δημιούργησε.

Καλούμε τον έντιμο Υπουργό όπως παρέμβει δυναμικά και τιμωρήσει παραδειγματικά τους Αστυνομικούς, που με την απαράδεκτη συμπεριφορά τους, προκάλεσαν πάρα πολλά προβλήματα και προήγαγαν τη βία.