Να σεβαστεί και η αστυνομία το ρόλο της


gate 9 at gsz vs aek

gate 9 at gsz vs aek

Η αστυνομία όπως σε κάθε μεγάλο παιχνίδι ανακοινώνει τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα και δίνει οδηγίες στο κόσμο για την ομαλή κάθοδο αλλά και την ομαλή διεξαγωγή των ντέρμπι. Η αστυνομία καλεί τον κόσμο που θα πάει στο γήπεδο να σεβαστεί πρώτα απ’ όλους την ίδια του την ομάδα. Καλούμε και εμείς την αστυνομία να σεβαστεί επιτέλους τον ρόλο που επιτελεί στα γήπεδα και να μην προκαλέσει ΚΑΙ ΠΑΛΙ με την στάση της το αίσθημα του κόσμου.

Γράψαμε δεκάδες φορές για την στάση της αστυνομίας στα γήπεδα της Κύπρου και πρέπει να αντιληφθούν και οι ίδιοι τον πραγματικό τους ρόλο που δεν είναι άλλος από το να διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και να μην προκαλούν οι ίδιοι τους οπαδούς των ομάδων σε επεισόδια.

Όσοι είμαστε κοντά στα γήπεδα εδώ και χρόνια, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις προκλήσεις που δέχεται ο κάθε οπαδός με την είσοδο του στο γήπεδο. Η όλη στάση της αστυνομίας έχει δημιουργήσει από μόνη της δεκάδες φορές επεισόδια και ας αναλογιστεί η αστυνομία τις δικές τις ευθύνες. Δεν ξεχνάμε ούτε τα ληγμένα δακρυγόνα που φάγαμε στην μούρη, ούτε τις βρισιές και τις ειρωνείες από μέλη της αστυνομίας για τις ομάδες μας. Και όλα αυτά.. για να μας κρίνουν αργότερα, άτομα που ποτέ δεν ήρθαν στα γήπεδα και έμαθαν από τα πόστα τους, με τις γραβάτες, να προπαγανδίζουν το κοινό φίλαθλο για τους κακούς οπαδούς.

Οι οπαδοί μπορούν από μόνοι τους να προστατεύσουν τις ομάδες τους, μακριά από επεισόδια και να σεβαστούν επίσης και τους φιλοξενούμενους όσο αυτοί σέβονται εμάς και την ομάδα μας. Φτάνει να μην παίζει κανείς με την νοημοσύνη μας, έχει καταντήσει κουραστικό το όλο θέμα. Έχουμε και πρόσφατα παραδείγματα στο μυαλό μας με το διακοπέντα αγώνα του περσινού πρωταθλήματος στο ΓΣΠ, που οι μοναδικοί που δεν φταίνε είναι οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Διαβάστε ΕΔΩ τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι