Αν εμείς σκεφτόμαστε μια φορά τον αντίπαλο, οι άλλοι μας σκέφτονται δύο

126
Tony Savevski Omonoia Coach

Tony Savevski Omonoia Coach

Την καθιερωμένη συνάντησή του με τους αθλητικούς συντάκτες είχε ο προπονητής της ομάδας μας, Τόνι Σαβέβσκι, πριν από την Κυριακάτικη αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ. Ο κ. Σαβέβσκι αφού τόνισε ότι στόχος της Ομόνοιας είναι η νίκη, επεσήμανε ότι θα χρειαστεί να επιδείξει η ομάδα μας υπομονή και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι της. Επίσης, επεσήμανε ότι επιθυμία του ίδιου είναι να αποκτήσει η Ομόνοια σταθερότητα. Αναλυτικά:

Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής μας ανέφερε: «Η ΑΕΚ είναι το φαβορί στα χαρτιά, δικαιούται αυτόν τον τίτλο επειδή είναι πιο πάνω από εμάς στη βαθμολογία. Ελπίζουμε να μην μας επηρεάσει η διακοπή του πρωταθλήματος, να είμαστε έτοιμοι και να παρουσιάσουμε καλό πρόσωπο, αφού θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Θα χρειαστεί να έχουμε υπομονή επειδή η ΑΕΚ κυκλοφορεί καλά την μπάλα, προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, επομένως θα πρέπει να έχουμε υπομονή και αποτελεσματικότητα για να τελειώνουμε τις φάσεις και να σκοράρουμε γρήγορα, για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Για το ποιο θα είναι θετικό αποτέλεσμα για τον ίδιο: «Δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι εκτός από τη νίκη. Σ’ αυτή την κατάσταση, όλα τα θετικά αποτελέσματα είναι καλά, επειδή υπάρχει ακόμη ένας γύρος και θα χαθούν πολλοί βαθμοί από πολλούς. Είναι και το παιχνίδι κυπέλλου και χρειαζόμαστε καλή ψυχολογία».

Η άποψη του προπονητή μας για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Είμαστε η Ομόνοια, όποια προβλήματα και να υπάρχουνε στην ομάδα μας. Αν εμείς σκεφτόμαστε μια φορά τον αντίπαλο, οι άλλοι μας σκέφτονται δύο φορές, χωρίς να μειώνω ή να προσβάλλω κανέναν. Έχουμε μια εικόνα για το πώς θα γίνει το παιχνίδι. Η ΑΕΚ μας κέρδισε στον α’ γύρο χωρίς να σημαίνει ότι ήταν καλύτερη, την χαρακτηρίζει η κατοχή της μπάλας, παραπάνω απ’ όλες τις άλλες ομάδες».

Για το κατά πόσο αλλάζει κάτι στην ομάδα μας, μετά τις πέντε σερί νίκες: «Είναι πέντε σερί νίκες, δεν είναι παραπάνω. Αν ήταν δέκα ή δεκαπέντε νίκες, θα έλεγα κάτι. Θέλω να έχουμε σταθερότητα στο παιχνίδι μας και γενικά σε όλα αυτά που κάνουμε. Το ότι κερδίσαμε πέντε παιχνίδια, δεν μας δίνει σιγουριά ή ασφάλεια. Και οι παίκτες θέλουν χρόνο, όταν κερδίζεις βγάζεις εμπιστοσύνη. Θέλει χρόνο για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας, ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Για το εάν έχει αποφασίσει για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Σοάρες: «Έχουμε καταλήξει με βάση τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να αντικαταστήσουμε τον Μάρκο, που είναι απώλεια. Κινούμαστε αν μπορούμε να αποκτήσουμε παίκτες που έχουμε ανάγκη τους πέντε μήνες που ακολουθούν. Θέλουμε να πάρουμε ένα παίκτη που να μπορεί να παίξει στο κέντρο άμυνας, αλλά και στη μεσαία γραμμή. Σας δείχνω την εικόνα και τη φιλοσοφία μου. Προτιμώ να πάρουμε, αν πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει, αλλιώς να μην πάρουμε».

Η τοποθέτηση του προπονητή για τον Ονησίφορο Ρουσιά: «Ο Ρουσιάς είναι μια μεταγραφή για το καλοκαίρι, έπρεπε να γίνει το καλοκαίρι, με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει. Είναι 20 χρονών, ένας ελεύθερος παίκτης, επένδυση για το μέλλον. Είναι Κύπριος, διεθνής και προσπαθούμε να κάνουμε σχεδιασμό για το καλοκαίρι. Προχωρήσαμε τώρα στην απόκτησή του, για να μην τον χάναμε μέχρι το καλοκαίρι. Δεν έχουμε λεφτά για να αγοράζουμε παίκτες μικρούς, αλλά έχουμε μόνο για να καλύπτουμε τους μισθούς τους».

omonoia.com.cy